Sådan tælles kalorier i mad til diæt

”At tælle kalorier i mad kan gøres på en enkel måde. Du kan gange din nuværende vægt med 15. Resultatet af denne multiplikation er de samlede kalorier, din krop har brug for for at bevare din nuværende vægt. Hvis du ønsker at tabe dig, så bør dit daglige kalorieindtag ikke overstige det samlede antal kalorier, der er nødvendige."

, Jakarta – Når man er på diæt, skal den del af mad, der indtages, bestemt reduceres. Men ikke kun at reducere madportioner, rådes du også til at reducere antallet af kalorier, der indtages. Dette er også kendt som et kalorieunderskud og sigter mod at indtage færre kalorier end de forbrændte kalorier.

Derfor er det for jer, der er på diæt, godt at vide, hvordan man tæller kalorier i maden. Hvordan gør du det? Lad os se forklaringen her!

Læs også: Sådan beregnes idealvægten

Ting at vide om kalorier

Rapporteret fra Healthline, kalorier er et mål for energi, der normalt bruges til at måle energiindholdet i mad eller drikke. Teknisk set er en fødevarekalorie defineret som den mængde energi, der kræves for at hæve temperaturen på et kilogram vand med 1 grad celsius. Kalorier opnået fra mad og drikke er vigtige for at understøtte kropsfunktioner såsom vejrtrækning og tænkning. Derudover spiller kalorier også en vigtig rolle i daglige aktiviteter som at gå, snakke og spise.

Hvis overskydende kalorieindtag optages af kroppen, vil kalorierne blive lagret som fedt. Hvis dette sker kontinuerligt, så vil kroppen opleve fedtophobning. Disse forhold kan øge vægten over tid. Som følge heraf kan risikoen for fedme til forskellige andre sundhedsproblemer såsom hjertesygdomme øges.

Læs også: Kaffe kan virkelig forlænge livet?

Hvordan tæller man madkalorier?

Rapporteret fra Harvard Health Publishing, kan tælle kalorier i mad gøres på en enkel måde. Du kan gange din nuværende vægt med 15. Dette er cirka antallet af kalorier pr. pund kropsvægt, der er nødvendigt for at opretholde din nuværende vægt, hvis du er moderat aktiv. Moderat aktiv betyder at få mindst 30 minutters fysisk aktivitet om dagen i form af motion. For eksempel, såsom at gå i et hurtigt tempo, gå op ad trapper eller løbe om morgenen).

Lad os for eksempel sige, at du er en kvinde, der er omkring 150 centimeter høj og vejer 70 kilo. Det betyder, at du skal tabe dig omkring 6,8 kg for at få et sundt og ideelt vægtområde. Hvis du gange de 70 kg med 15, vil du få resultaterne af de kalorier, der er nødvendige for at bevare din nuværende vægt. For nu at tabe dig, er du nødt til at indtage et antal kalorier under antallet af disse resultater, hver dag.

For at tabe et til to pund om ugen, skal den mad, du spiser, for eksempel give 500 til 1.000 færre kalorier end det samlede antal vægtbevarende kalorier. Hvis du på en dag har brug for 2.325 kalorier for at bevare din nuværende vægt, så bør dit kalorieindtag reduceres til kun 1.325. Du skal også øge din aktivitet hver dag, hvis du ikke bevæger dig. For at gøre dette kan du prøve 30 minutters fysisk aktivitet og reducere dit indtag på mindst 500 kalorier.

Det er dog vigtigt at vide, at et sikkert dagligt kalorieindtag ikke bør være under 1.200 om dagen for kvinder og 1.500 om dagen for mænd. Derudover kan det at spise for lidt også være sundhedsskadeligt og kan føre til underernæring. Ud over at bruge denne metode kan du også bruge forskellige kalorietællerapplikationer.

Er et kalorieunderskud nok til at tabe sig?

Et kalorieunderskud er en vigtig del af vægttab. Et kalorieunderskud er dog ikke det eneste, der kan påvirke vægten. Rapporteret fra Medicinske nyheder i dag, en person, der ønsker at tabe 1-2 pund om ugen, skal spise 500-1000 kalorier mindre end det antal kalorier, kroppen har brug for pr. dag.

Derudover er der stadig behov for fysisk aktivitet såsom træning i 30 minutter hver dag. Det har til formål at maksimere forbrændingen af ​​kalorier, som du ønsker at reducere. Træn regelmæssigt, især for dem, der er på diæt.

Læs også: 6 nemme måder at tabe sig på bortset fra kost og motion

Nå, det er sådan man tæller kalorier i mad ideelt, når man er på slankekure. Selvom et kalorieunderskud er nødvendigt for at maksimere din kost, så glem ikke at træne regelmæssigt. Årsagen er, uden fysisk aktivitet såsom sport, kan de indgående kalorier ikke forbrændes maksimalt.

Du kan også spørge om et kalorieunderskud, hvis du er forvirret ved at kontakte en ernæringsekspert via applikationen. Gennem funktioner chat/videoopkald direkte. Hvis du senere har brug for en mere dybdegående fysisk undersøgelse, kan du også bestille tid på det sygehus, du ønsker. Så hvad venter du på? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:

Harvard Health Publishing. Tilgået i 2021. Kalorietælling gjort let
Healthline. Tilgået i 2021. Tælle kalorier 101: Sådan tælles kalorier for at tabe sig
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Sådan skaber du sikkert og effektivt et kalorieunderskud til vægttab