Hvad skal du gøre, hvis du ønsker at have sex efter en abort

Jakarta – Oplevelsen af ​​at miste en kommende baby i maven er bestemt et svært minde for mødre. Glæde, når du er gravid, sker kun i et stykke tid og ikke når at møde din lille. Det er ikke overraskende, at på grund af dette er intime forhold for kvinder en følsom sag. Det kan være, at humøret er rodet, og du er tilbageholdende med at begynde at have sex i et stykke tid på grund af den tristhed, du føler. Denne følelse af tristhed varer ikke kun i et par dage, men kan vare i uger eller endda måneder.

Kendt fra Graviditetshjørne at en kvinde generelt har brug for tid til at komme sig både fysisk og følelsesmæssigt efter at have oplevet en abort. Den gennemsnitlige tid, der kræves, er to uger til tre måneder. I denne periode bliver moderen selvfølgelig mere sensitiv, så der er brug for forståelse fra faderen for at støtte moderen, så hun hurtigere kan komme sig.

Faktisk kan samleje efter en abort foretages, hvis blødningen, som moderen oplever, er stoppet. Det tager normalt to uger at stoppe denne blødning. Hvis samleje foretages, når blødningen ikke er afsluttet, så er der øget risiko for infektion i livmoderen. Derfor er det meget vigtigt at udsætte sexen, efter at moderen har abort, indtil blødningen stopper.

For at blive gravid igen efter en spontan abort, bør du vente til den første menstruationscyklus efter abortens ophør. Generelt tager det omkring tre uger for hormonniveauer at komme sig efter en abort. Fødselslæger, som citeret fra mor og far, siger, at en kvindes livmoderslimhinde tager tre måneder at vende tilbage til sin oprindelige tilstand. Rapporteret fra Internationalt Selskab for Seksuel Medicin, Livmoderen og livmoderhalsen fortsætter med at forstørre sig efter en abort. Denne tilstand gør moderens krop mere modtagelig for infektion. Dette er grunden til, at samlejet efter en abort bør udskydes midlertidigt.

Derudover skal moderens følelsesmæssige overvejelser også overvejes ordentligt. At miste en kommende baby bringer helt sikkert forskellige følelser op, fra tristhed, skyldfølelse, frygt til vrede. Tvungede intime forhold vil helt sikkert give følelsen af ​​ubehag og endda traumer for moderen. Så det er meget vigtigt at vente på, at moderens følelser stabiliserer sig.

Hvis moderen er i god stand, efter at have oplevet en abort, udføres samleje om to uger. Men hvis det gøres i mindre end to uger, fandt forskningen ud af, at 8 ud af 20 procent af graviditeterne vil resultere i abort. Det betyder dog ikke, at parret mister håbet om at kunne blive gravid igen. Med indsats og tålmodighed kan graviditeten ske igen efter nogen tid. Nogle ting, der kan gøres, før du har sex efter en abort, er:

1. Kommunikation med partner

Ligesom mødre føler kommende fædre følelser, når deres mødre aborterer. Så tal med din partner om dine følelser af tristhed. At kommunikere, hvad der er i dit hjerte, kan hjælpe med følelsesmæssig bedring. Mor skal heller ikke føle sig nede alene, fordi faren må have oplevet den samme sorg.

2. Beslut dig for, hvornår du er klar til at blive gravid

At have haft en spontan abort betyder ikke, at din partner er tilbageholdende med at prøve igen at blive gravid. Selvom graviditet ikke kan ske med det samme, kan det give par entusiasme og tillid til fremtiden at beslutte, hvornår det er det rigtige tidspunkt at blive gravid igen.

3. Fysisk og følelsesmæssig restitution sammen

Fysisk har moderens krop brug for restitution, så direkte sex efter en abort anbefales ikke. I mellemtiden ville både far og mor følelsesmæssigt føle næsten den samme følelse. Til det er det meget vigtigt at komme sig sammen. Prøv at planlægge en ferie som en babymåne efter restitutionsperioden slutter for at have sex igen.

Det er ikke nemt at vælge den rigtige fødselslæge, så der er ikke noget i vejen med at søge referencer fra venner eller hospitalet først. Men hvis du vil have konkrete anbefalinger, kan du bruge applikationen . Igennem, Du kan kontakte lægen og bede om en anbefaling til en undersøgelse på sygehuset.

Læge kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak Så kan du få de rigtige anbefalinger, inden du kommer på hospitalet. Derudover kan du også købe sundhedsprodukter såsom vitaminer og kosttilskud, der er nødvendige for livmodersundheden igennem . Din ordre vil blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play.