Hvorfor gør mine ører ondt, når jeg er forkølet?

Under normale forhold holder det eustakiske rør lufttrykket i balance ved at åbne og lukke bevægelser. Men under en forkølelse er denne åbnings- og lukkebevægelse vanskelig på grund af ophobning af slim. Denne opbygning skaber højere tryk i mellemøret. Dette får dig til at føle dig kvalt eller ikke reagere på lydene omkring dig og føle smerte i dine ører."

, Jakarta – Når du er forkølet, oplever du så også smerter i øret? Denne tilstand er almindelig ud over tilstoppet næse. Influenza og forkølelse forårsager slimophobning og tryk i dine ører.

Forskellen mellem de to er sygdommens sværhedsgrad. Kort sagt er en forkølelse mildere end influenza. Faktisk, jo mere alvorlig din forkølelse er, jo mere smertefuld vil dine ører være. Faktisk, hvad forårsager øresmerter under en forkølelse? Så hvordan løser man det?

Slimophobning forårsager øresmerter

Forkølelse opstår, når virus af rhinovirustypen kommer og inficerer luftvejene. Ikke kun næsen, virkningen af ​​denne virusinfektion påvirker også halsen og det eustakiske rør. Det er derfor, at når man er forkølet, oplever man som regel samtidig øre- og halssmerter.

Læs også: Ingen grund til at tage medicin, forkølelse kan overvindes med disse 5 måder

Som udgangspunkt sker der altid produktion af slim eller slim, selvom du ikke er kold. Dette slim flyder fra næsen til lungerne, tjener til at filtrere snavset luft, mens det holder på fugten.

Når en infektion opstår, bliver slimet, der produceres, mere rigeligt og ændrer farve. Denne tilstand forårsager blokering af næsen og det eustakiske rør. Opbygningen af ​​slim, der skulle strømme ind i halsen, samler sig og bliver fanget i mellemøret, hvilket får øret til at blive blokeret.

Læs også: Ofte forvirret, dette er forskellen mellem forkølelse og influenza

Under normale forhold holder det eustakiske rør lufttrykket i balance ved at åbne og lukke bevægelser. Men under en forkølelse bliver denne åbnings- og lukkebevægelse vanskeligere på grund af opbygningen af ​​slim.

Ikke nok med det, denne opbygning skaber også højere tryk i mellemøret. Det er det, der får dig til at føle dig fastlåst eller ikke reagere på lydene omkring dig og føle smerte i dine ører. Øresmerter under en forkølelse vil dog hele af sig selv, når din forkølelse bliver bedre.

Helbred forkølelse og komprimer ører

Øresmerter, når du er forkølet, vil helt sikkert gøre dig utilpas, endda forstyrre daglige aktiviteter. Denne tilstand sker dog ikke altid. Du behandler blot en forkølelse, så aftager ørepinen af ​​sig selv. Normalt ordinerer læger medicin såsom ibuprofen, acetaminophen eller dekongestanter for at hjælpe med at løsne slim.

Læs også: 5 bedste fødevarer til at lindre forkølelse

Derudover kan du også mindske smerterne ved at komprimere øret ved hjælp af et håndklæde, som du tidligere har lagt i blød i varmt vand. Glem ikke at vedligeholde dit væskeindtag ved at drikke 8 glas vand hver dag.

Selvom det er en mild sygdom, bør du også behandle forkølelse med det samme. Fordi opbygningen af ​​slim har en tendens til at forårsage vækst af bakterier i øret, der udløser betændelse eller yderligere infektion. Ørebetændelse har symptomer, der næsten ligner forkølelse. Forskellen, smerter i øret vil blive efterfulgt af søvnbesvær og hovedpine.

Det er årsagen til øresmerter under en forkølelse, og hvordan man håndterer det. Føler du voldsomme smerter i øret og har brug for et hospitalstjek, skal du blot kontakte lægen via appen ! Hent applikationen lige nu, ja.

Reference:

Beaumont Dermatologi og familiepraksis. Hentet 2021. Hvad skal man vide om øresmerter i koldt vejr

Well and Good.com. Fået adgang i 2021. Ja, det er en ting at have ører, der er superfølsomme over for kulde, og jeg hader det

Healthline. Hentet 2021. Hvordan man behandler øresmerter forårsaget af en almindelig forkølelse