Kan den dybe vejrtrækningsmetode lindre Corona-symptomer?

, Jakarta - Alt vil bestemt blive gjort for at forblive sund under COVID-19-pandemien. For personer med milde COVID-19-symptomer, der passer sig selv derhjemme, Centre for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler at få mere hvile, hydrering, tage forholdsregler såsom selvisolering derhjemme for ikke at sprede corona-virussen til andre.

Det betyder dog ikke, at læger ikke har deres egne ideer til at lindre symptomer og hjælpe med at bekæmpe SARS-CoV-2. En metode til vejrtrækning' dyb vejrtrækning ' blev populariseret af Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling og CNN vært Chris Cuomo. Denne anbefalede metode til vejrtrækning beder dig om at tage en dyb indånding, holde den i et par sekunder og ånde langsomt ud. Ser simpelt ud ikke? Det er bedre at forstå følgende fakta først.

Læs også: Dette er, hvad der sker med lungerne, når de bliver ramt af Corona-virussen

Dyb vejrtrækning, Hjælper lungefunktionen

Når lungerne bliver betændte, det være sig på grund af COVID-19 eller en anden tilstand, vil nogle af de luftsække, der udveksler ilt og kuldioxid, fungere dårligere ved gasudveksling. Så når du træner dybe vejrtrækningsteknikker, vil dette skubbe luft ind i lungerne.

Når du holder vejret i slutningen af ​​dit åndedræt, åbner du luftlommen, hvilket øger overfladearealet for gasudveksling i lungerne. Denne metode hjælper med at åbne kollapsede luftlommer i lungerne og øger iltniveauet i kroppen.

Ventilatoren udfører en lignende funktion hos patienter, der ikke er raske nok til at trække vejret på egen hånd. Disse vejrtrækningsøvelser har også længe været gavnlige for mennesker med forskellige lungesygdomme. Hvis du har en kronisk lungesygdom, såsom astma, kan vejrtrækningsteknikker hjælpe med at kontrollere denne kroniske tilstand. Hvis du ofte bremser din vejrtrækning, så kan du få mere luft ned i lungerne.

Læs også: 5 yogabevægelser for at overvinde angst under corona

Dyb vejrtrækning også effektivt overvinde angst

Nikita Desai, en lungelæge ved Cleveland Clinic, siger, at dybe vejrtrækningsteknikker kan fokusere patienters energi og give dem kontrol over deres behandling. Dette kan øge de positive effekter, især når det bruges sammen med andre hjemmebehandlingstaktik.

Når du er angst, er det ikke umuligt, at du får mindre ilt. Så dybe vejrtrækningsøvelser vil hjælpe med at håndtere stress af samme grund. Denne øvelse kan fysisk signalere nervesystemet til at falde til ro. Dette er nyttigt i en alarmerende situation som nu. Desai afslørede også, at enhver form for dyb vejrtrækningsøvelse eller 10-minutters meditation eller fokusering var gavnlig til at håndtere angst.

Forvent dog ikke teknik Dyb vejrtrækning Kan helbrede COVID-19

Selvom denne metode er effektiv til at øge mængden af ​​luft, der kommer ind i lungerne, er det ikke en metode til behandling af COVID019. Desai mindede dog endnu en gang om, at dette ikke vil forebygge eller behandle COVID-19, på samme måde som ventilatorer ikke er redskaber til at helbrede COVID-19-patienter.

Der er stadig mange andre enkle måder, du kan gøre for at lindre symptomerne på COVID-19 udover dybe vejrtrækningsteknikker. En af dem er at drikke masser af vand, tage varme bade og tage medicin efter lægens ordination for at lindre symptomerne på sygdommen.

Læs også: Corona virus spreder sig gennem prutter? Dette er Faktum

Tal straks med lægen kl hvis du føler mistænkelige symptomer, der ligner COVID-19. Diskuter sundhed først med lægen gennem chatfunktionen på anses for at være mere effektiv for at forhindre overførsel, der kan forekomme på hospitalet. Hvad venter du på? Hurtigt Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
American Lung Association. Tilgået 2020. Åndedrætsøvelser.
Sundhed. Tilgået 2020. J.K. Rowling siger, at denne åndedrætsteknik slap af med hendes COVID-19-symptomer - men ikke alle eksperter tror, ​​det virker.
Huff Post. Tilgået 2020. Hjælper dyb vejrtrækning Coronavirus-patienter med symptomer?