Baby Blues syndrom hos gravide kvinder, kan det forebygges?

, Jakarta - Baby blues syndrom Det forekommer normalt hos kvinder, der lige har født. Denne tilstand kan dog også forekomme under graviditeten. Baby blues er et syndrom, der får en kvinde til at opleve følelser af tristhed, depression, panik, men det er svært at udtrykke det. Alle disse følelser opstår, når en kvinde lige har fået en baby eller er midt i en graviditet.

Hormonelle ændringer er hovedårsagen til, at kvinder kan opleve denne tilstand. Så kan baby blues hos gravide kvinder og kvinder, der lige har født, forebygges? Svaret er ja. Alt det går tilbage til hver mor. Selvom følelser er svære at forudsige, er der faktisk nogle tips, der kan anvendes for at undgå babyblues. Hvad som helst?

Læs også: Hvad er forskellen mellem fødselsdepression og Baby Blues?

Tips til at undgå Baby Blues

Baby blues kan faktisk ske for kvinder, der er gravide eller lige har født. Denne betingelse bør dog ikke tages let på. Hvis det får lov til at ske på lang sigt, kan baby blues have en negativ indvirkning på moderen. Dette kan få en kvinde til at føle sig meget deprimeret, have problemer med at sove og få nedsat appetit i det lange løb.

Dette syndrom er karakteriseret ved symptomer i form af ændringer i humør alias humør, der er meget hurtig, ofte føles trist og rastløs, har negative tanker, fortvivler, græder let, føler sig altid ængstelig og har svært ved at koncentrere sig. Denne tilstand kan også få moderen til at opleve søvnforstyrrelser om natten eller søvnløshed, som kan have indflydelse på kroppens sundhedstilstand.

Symptomer på baby blues hos mødre vil normalt vare i flere uger. I nogle tilfælde bliver denne tilstand normalt bedre og går over af sig selv. Faktisk er denne tilstand ikke en specifik sygdom, så der er ingen specifik behandling til at behandle den. Der er dog forskellige tips, der kan anvendes, så mødre føler sig godt tilpas, så baby blues syndrom kan forebygges, herunder:

1.Nok hvile

Nøglen for gravide kvinder til at undgå baby blues er at opretholde en sund krop. På den måde vil moderen føle sig godt tilpas og undgå negative tanker, der kan påvirke humøret eller humøret.

Læs også: Fødselsdepression og Baby Blues, hvad er værst?

Hvis du føler dig træt, så sørg for at tage en pause og undgå at indtage koffein bare for at holde dig i form eller forbedre dit humør. I stedet for at gøre dig glad, kan dette faktisk få kroppen til at føle sig mere træt og øge risikoen for baby blues. Det gælder også kvinder, der lige har født.

2. Sund livsstil

Mødre kan også undgå humørforstyrrelser ved at vedtage en sund livsstil. Ud over at få nok hvile, sørg for at spise en afbalanceret kost og begynde at dyrke let motion. På den måde kan glædeshormonerne i kroppen øges, så risikoen for babyblusen kan mindskes.

Ud over at spise sund mad skal mødre også holde kroppen godt hydreret. Opfyld vandbehovet hver dag, mens du ammer mødre. Mødre kan også lejlighedsvis tilføje væske ved at indtage friske drikkevarer, såsom frugtjuice. Sørg dog for, at moderen ikke er overdreven i at indtage kunstige sødestoffer.

3.Tal og bed om hjælp

Når dit sind føles for fyldt, så prøv at tale med din mand eller en, der kan give dig en følelse af trøst. For hvis de ikke kontrolleres, kan disse tanker få moderen til at føle sig stresset og føre til depression.

Det er bedre at give slip på alle de følelser og følelser, som moderen føler. Hvis du har brug for at græde, er der intet galt i at udtrykke dine følelser ved at græde og slippe alle de negative følelser ud, du føler. På den måde kan moderen mærke en bedre tilstand bagefter.

4. Tal med eksperten

Når følelsen af ​​tristhed og depression bliver værre, så prøv at tale med en ekspert. Indsend alle de oplevede klager og spørg om råd, så baby blues syndrom kan slås fra.

5. Tag tid til dig selv

Du kan også bede din mand eller nære pårørende om hjælp til at passe baby derhjemme, mens du kan tage tid til dig selv. Du kan lave sjove ting for dig selv. Ikke at skulle ud af huset, se fjernsyn eller yndlingsfilm derhjemme kan være en god "mig-tid" for mødre. Så tøv ikke med at gøre denne aktivitet!

6. Let motion

Ud over at lave sjove aktiviteter, efter at kroppens tilstand er forbedret, kan moderen lave let træning. Start med at gå rundt i huset eller parken. Denne tilstand anses for at kunne hjælpe med at reducere stress og depression, som mødre oplever efter fødslen.

Læs også: Vigtigheden af ​​ægtemandens rolle, når konen oplever babyblusen

Mødre kan kontakte psykologer og indgive klager under graviditeten gennem ansøgningen. Det er nemmere at kontakte en psykolog eller sundhedsprofessionel via Video/taleopkald og chat, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede psykologer. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
sunde børn. Hentet i 2020. Depression under og efter graviditet: Du er ikke alene.
Baby Center. Tilgået 2020. The baby blues.
Amerikansk graviditet. Tilgået 2020. Baby Blues.
Healthline forældreskab. Fået adgang i 2021. Hvad er Baby Blues, og hvor længe holder de?
Hvad kan man forvente. Tilgået i 2021. The Baby Blues.