Genkend 5 årsager til tilbagevendende astma

, Jakarta - Astma er en genetisk sygdom, som er arvelig og ikke overføres til andre mennesker. Så hvis du har en forælder med astma, er der større sandsynlighed for, at du har samme sygdom. Astma er en sygdom forårsaget af en øget respons på luftvejene.

Læs også: 5 ting, folk med astma bør undgå

Dette sker på grund af indsnævring af luftvejene og overdreven slimudledning fra luftvejenes vægge. Dette forårsager hvæsende vejrtrækning, hvæsen, hoste og åndenød. Denne sygdom kan opstå igen når som helst, selv pludseligt. Her er årsagerne til tilbagefald af astma, som du skal undgå.

  • Fødevarefaktor

Vidste du, at astma kan opstå på grund af indtagelse af for mange færdige fødevarer, der har høje niveauer af MSG og konserveringsmidler? For dem af jer, der har en historie med astma, undgå denne type mad, OK! Når disse fødevarer indtages regelmæssigt, kan din astma opstå igen med det samme.

  • Følelsesmæssig faktor

En person med et kaotisk sind vil gøre følelser ustabile. Denne ustabilitet er en af ​​årsagerne til tilbagefald af astma på grund af den mentale stress, der påvirker luftvejene.

For at forhindre denne ene årsag kan du diskutere direkte med en erfaren psykolog. På den måde får du den bedste måde at håndtere stress på, så den ikke bygger sig op i dit sind og får følelser til at blive ustabile.

  • Miljøfaktor

Beskidt miljø, såsom luftforurening, cigaretrøg og støv, er hovedårsagerne til tilbagefald af astma. For at undgå denne ene årsag bør du anvende en sund livsstil ved at rengøre huset og miljøet omkring huset for ikke at undgå støv og snavs.

Glem ikke altid at bære en maske, der dækker din næse og mund, når du går udenfor. Hold dig desuden væk fra allergen-udløsende genstande, der bliver et samlingssted for støv.

Læs også: Årsager til at astma kan forårsage død

  • Kold luft

Den næste årsag til astmatilbagefald er kold luft. Øget luftfugtighed i kolde temperaturer vil udløse symptomer. Så prøv altid at forberede passende tøj og udstyr, når du tager til områder med koldt vejr, ja!

  • Har influenza

Den influenza, som en person med en historie med astma oplever, vil medføre, at produktionen af ​​slim omkring luftvejene bliver mere. Dette udløser obstruktion af luftvejene, hvilket resulterer i trykken for brystet.

  • Røg

Rygere er mere tilbøjelige til at udvikle astma sammenlignet med dem, der ikke ryger. Så hvis du har en historie med astma, kan denne dårlige vane gøre astmasymptomer værre. Rygestop er en af ​​de bedste måder at reducere astmasymptomer på, mens du beskytter dine lunger.

  • Tilbagefald af mavesyre

Mavesyre, der fortsætter med at stige op i spiserøret, vil forårsage irritation og betændelse i bronkierne, der udløser astmaanfald. Mavesyre gør ikke kun astmasymptomer værre, men gør også sure opstødssymptomer værre.

Læs også: Mennesker med astma er i risiko for lungebetændelse, virkelig?

For at astma ikke opstår igen, skal de syge finde ud af og forstå, hvad der er de ting, der forårsager tilbagefald af astma. Startende fra helbredstilstande, mad, til genstande, der forårsager tilbagefald af astma. Bemærk venligst, at der er en stor chance for, at astma kan opstå igen efter at have besøgt stranden, spist visse fødevarer eller kommer for at besøge familie, der har kæledyr.

Reference:

Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Hvorfor astma kan ramme dig hårdere som voksen.

WHO. Tilgået 2020. Astma.

Mayo Clinic. Tilgået 2020. Astma.