Typer af siamesiske katte du behøver at kende

, Jakarta - Siameseren er en katterace, der ofte bruges som kæledyr i hjemmet. Vidste du, at denne kat faktisk kommer fra Thailand? Navnet Siamese er taget fra det gamle kongerige Siam, som nu er Thailand. Et af kendetegnene ved den siamesiske kat er farven på dens pels, som er brun i nogle dele af dens krop.

Nå, det viser sig, at der også er forskellige typer siameserkatte, du ved! Disse typer siamesiske katte er kendetegnet ved forskellige markeringer og farver på deres kropsdele. Her er de typer siameserkatte, du har brug for at kende.

Læs også: 6 tips til at bevare kæledyrkattes sundhed

Forskellige typer siamesiske katte

Siamese katte er opdelt i to kategorier, traditionelle og moderne. Æblehoved , gammel stil , og klassisk siameser falder ind under kategorien traditionelle siamesere. Hvorimod, kiler og lys eller mørkfarvet punkt, herunder moderne siamesiske katteracer. Her er typerne af siamesiske katte baseret på farven og formen på deres ansigter:

1. Æblehoved

Siameser kat" æblehoved Han har en tyk krop, næsen peger nedad og hovedet er rundt som et æble. Hvad adskiller den fra andre typer, æblehoved større krop end de andre typer, ører mindre og højere end de andre. Denne race har også længere og glattere pels.

2. Gammel siamesisk stil

Når man sammenligner med æblehoved , gammelsiamesiskstil har en tyndere krop, men har større ører og næse. Denne race har også et lidt længere ansigt sammenlignet med andre traditionelle siamesiske racer, og øjenformen er mere defineret som mandelnødder. Nogle siamesiske katte af denne type har også krydsede øjne, som siges at være opdrættet bevidst.

3. Klassisk siameser

Klassisksiamesisk er den mest energiske og atletiske race blandt de tre traditionelle siameseracer. De har lange, slanke kroppe, større ører, længere haler, spidse ansigter og opadvendte næser.

4. Wedgies

Wedgies er resultatet af krydsning med andre typer siameserkatte. Egenskab Wedgie er dets kilelignende hoved, store spidse ører, skrå øjne og en bred næse, der peger udad. Men krydsning gør racen modtagelig for nyresygdom, og nogle lever kun op til seks år, selvom de kan leve længere, hvis de passes ordentligt og får en sund kost.

5. Brun punkt

Denne moderne siamesiske race har en cremet basispels med brune prikker. Brunpunkt herunder en meget sjælden siamesisk art. Den brune pletfarve er normalt ujævn og har mange variationer.

Læs også: Kend forskellen mellem lopper, mider og lopper hos katte

6. Lilla Point

Udover Brunpunkt , lillapunkt også den type siameser, som er sjælden. Denne kat har en lyseblå farve fra øjnene til poterne. Pelsen er domineret af lys beige farve med puder af næsehud og lyserøde poter.

7. Flødepunkt

Som navnet antyder, siamesiskflødepunkt har farvet pels fløde med en gullig-brun plet i ansigtet, poter og hale, der fortsætter med at blive mørkere med alderen. Fodpuderne og næsehuden på denne type siamesere er mørkebrune.

8. Blå punkt

Denne kat har en slående pelsfarve med en blåhvid base og blågrå pletter på ører, ansigt, ben og hale.

9. Rødt punkt

Siamesiskrødpunkt inklusive en sjælden type siameser kat. De har cremefarvet pels med en kombination af farveprikkerne er mørkegule, mørkerøde og orange. Prikkerne er lyst rødligt guld.

Læs også: Hvornår skal killinger vaccineres?

Det er de typer siamesiske katte, du har brug for at kende. Hvis du har andre spørgsmål om siameserkatte, så spørg blot din dyrlæge via appen . Du kan tale af hjertens lyst med lægen uden besværet med at forlade huset.

Reference:
Dyrevisdom. Hentet i 2021. Typer af siameserkatte.
Dyresti. Tilgået i 2021. 9 typer siameserkatte.