Uden symptomer kan Chalazion dukke op efter at være vågnet

, Jakarta - Er du nogensinde vågnet op og følt, at dine øjne var hævede? Mange mennesker tror ofte, at denne lidelse opstår på grund af mangel på søvn. Faktisk er der andre grunde til, at dine øjne oplever hævelse. En af dem er en chalazion, der opstår på grund af interferens med oliekirtlerne i øjet.

Chalazion, der angriber øjet, forårsager generelt kun lille hævelse og forårsager ikke smerte. Dog kan størrelsen af ​​klumpen på øjenlåget vokse til at blive større. Derudover er denne lidelse forskellig fra en stye, som ofte betragtes som den samme. Det følgende er en diskussion af chalazion lidelser, der opstår i øjet!

Læs også: Begge angriber øjet, dette er forskellen mellem en stye og en chalazion

Alt du behøver at vide om Kalazion

En chalazion er en lidelse, der forårsager en klump på det øvre eller nedre øjenlåg. Det er forårsaget af betændelse i kirtlerne i øjenlågene. Betændelsen kan forårsage hævelse, der er blød og fyldt med væske og kan forstørre. Andre udtryk for en chalazion er meibomisk cyste, tarsal cyste eller konjunktival granulom.

På øjenlågene af hver person er der meibomske kirtler, som består af 30-40 kirtler på toppen og bunden. Disse kirtler producerer en tyk væskesekretion, der kommer ud gennem tårefilmen, som er en blanding af olie og slim. Dette afsnit er nyttigt til at smøre øjets overflade, så det ikke let tørrer ud.

Hvis der er en forsnævring for enden af ​​kirtlen eller hærdning af talgvæsken, kan der opstå en blokering, så smørevæsken ikke kan løbe af. Dette forårsager obstruktion, som til sidst opstår hævelse. Derfor opstår der fortykkelse af kirtelvæggene og lækage af olie, hvilket forårsager betændelse og får en person til at lide af chalazion.

Faktorer, der påvirker risikoen for Chalazion

En person kan have en større risiko for at udvikle chalazion på grund af sekretionen af ​​meibomiske kirtler, som er tykkere end normale mennesker. Hvis du har haft denne lidelse tidligere, er du i større risiko i fremtiden. Derudover har en person med acne rosacea lidelse, som er en lidelse i oliekirtlerne i ansigtet, stor risiko for chalazion. Den sidste risikofaktor er, at en person, der har seborrhea, har en risiko for denne hævelse af øjenlågene.

Så, hvis du har spørgsmål vedrørende denne øjenlågslidelse, lægen fra klar til at hjælpe. Det er meget nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone daglig brug!

Læs også: 5 ting, der forårsager udseendet af en Chalazion

Sådan diagnosticeres og behandles en Chalazion

Generelt vil læger diagnosticere chalazion ved at se på sygehistorien for den syge og se på klumpen på øjenlåget. Hvordan man bestemmer det gøres ved at undersøge ved hjælp af en lommelygte og flere andre værktøjer til at bestemme den klump, der dannes. Hvis det er svært at opdage, kan lægen foreslå en biopsi, da det er muligt, at klumpen skyldes en tumor.

Så kan de fleste mennesker med chalazion behandles ved at påføre varme kompresser på øjenlågene. Det er nyttigt til at øge blodcirkulationen til det betændte område, tilskynde til dræning i øjenlågene og hjælpe til heling. Derudover kan du også påføre salve efter komprimering.

Hvis chalazion fortsætter, og klumpen er større, kan operation være en alternativ behandlingsprocedure. Lægen vil lave et lille snit i den klump, der tidligere blev givet lokalbedøvelse. Fjernelse af hudvæggen, der forårsager chalazion, kan gøres for heling. Derefter kan dine øjenlåg stadig fungere normalt.

Læs også: Genkend de 6 symptomer på udseendet af en Chalazion

Efter at have kendskab til den chalazion-lidelse, der angriber øjenlågene, er det en god idé at passe på øjenlågenes sundhed. Prøv virkelig at rense den makeup, du har brugt hele dagen. På den måde vil du helt sikkert kunne forebygge betændelse i øjenlågene.

Reference:
MedicinNet. Hentet 2020. Chalazion (Øjenlågscyste)
WebMD. Tilgået 2020. Hvad er en Chalazion?