Kend årsagerne til, at nogen kan få vitiligo

, Jakarta – Vitiligo er en tilstand, hvor en del af huden mister sin naturlige farve. Dette gør, at huden kan lide at få et plaster med en lysere hudtone end den originale hudfarve.

Bortset fra huden kan vitiligo også påvirke andre dele af kroppen. For eksempel kan hår blive hvidt, hvor nogle mennesker mister farve i munden og endda påvirker øjnene.

Nogle mennesker med vitiligo savner ofte at udvikle lavt selvværd. Ønsker ikke at omgås det sociale miljø, selv til alvorlig depression. Vitiligo opstår, når pigmentproducerende celler (melanocytter) dør eller holder op med at producere melanin. Pigmenter, der giver hud, hår og øjenfarve. De berørte områder af huden bliver lysere eller hvidere. Med hensyn til hvorfor disse celler svigter eller dør, kan det skyldes:

  1. En lidelse, hvor immunsystemet angriber og ødelægger melanocytter i huden

  2. Familiehistorie (arvelighed)

  3. Udløser hændelser, såsom solskoldning, stress eller udsættelse for industrielle kemikalier.

Mennesker med vitiligo har en meget høj risiko for at opleve stress gennem sociale interaktioner eller psykologiske forhold er mere modtagelige for at opleve solskoldning og hudkræft, øjenproblemer, såsom betændelse i regnbuehinden (iritis) og høretab.

Forstå tegn og symptomer

Det vigtigste tegn på vitiligo er et jævnt tab af hudfarve. Normalt ses misfarvningen først i områder, der er udsat for solen, såsom hænder, fødder, arme, ansigt og læber. Andre tegn på vitiligo omfatter:

  1. Tab af hudfarve

  2. For tidlig blegning af hår bleger fra hår på hovedbunden, øjenvipper, øjenbryn eller skæg

  3. Tab af farve i vævet, der beklæder indersiden af ​​munden og næsen (slimhinder)

  4. Tab eller misfarvning af øjeæblets inderside (nethinden)

Vitiligo kan starte i alle aldre, men opstår ofte før 20 års alderen. Det afhænger af, hvilken type vitiligo du har. For eksempel, hvis et plaster, der skifter farve, kan dække næsten hele kroppens hud, kaldes det generel vitiligo . Når de misfarvede pletter ofte udvikler sig ens på de tilsvarende dele af kroppen (symmetrisk) eller kun på den ene side eller del af kroppen, kaldes denne type segmental vitiligo . Denne type har en tendens til at forekomme i en yngre alder, varer i et år eller to og stopper derefter. Hvis kun et eller kun få områder af kroppen kaldes denne type lokaliseret (fokal) vitiligo .

Det er svært at forudsige, hvordan denne vitiligo-sygdom vil udvikle sig. Nogle gange kan misfarvningen pludselig stoppe med at dannes uden behandling. I de fleste tilfælde breder pigmenttabet sig og involverer til sidst en stor del af din hud, så det er sjældent, at huden genvinder sin farve.

Det er vigtigt for dig at opsøge en læge og rådføre dig om behandlingen. Vitiligo har ingen kur. Behandlinger kan dog hjælpe med at stoppe eller bremse misfarvningsprocessen og genoprette hudtonen.

Hvis du vil vide mere om vitiligo eller anden sundhedsrelateret information, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Brug af den forkerte hudpleje kan udløse vitiligo?
  • Hvordan man behandler vitiligo hos babyer
  • Nemme måder at forebygge vitiligo på