Er der en måde at forhindre glaukom på?

, Jakarta – Grøn stær er en gruppe øjensygdomme, der beskadiger synsnerven, hvilket reducerer øjets evne til at se. Denne skade er ofte forårsaget af unormalt højt tryk i øjet.

Grøn stær er en af ​​de førende årsager til blindhed hos mennesker over 60 år. Grøn stær kan forekomme i alle aldre, men er mere almindelig hos ældre voksne. Er der en måde at forhindre glaukom på? Læs mere her!

Læs også: Dette er 5 typer af glaukom, du skal være opmærksom på

Forstå risiciene for forebyggelse af glaukom

Komplikationer af glaukom kan svække synet. Før tegn eller symptomer opstår, skal du være opmærksom på følgende risikofaktorer:

1. Har højt indre øjentryk (intraokulært tryk).

2. Alder over 60 år.

3. Har en familiehistorie med glaukom.

4. Har visse medicinske tilstande, såsom diabetes, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og seglcelleanæmi.

5. Har en tynd hornhinde i midten.

6. At opleve nærsynethed.

7. Har haft en øjenskade eller visse typer øjenoperationer.

8. Tag kortikosteroidmedicin eller brug øjendråber i lang tid.

Læs også: Grøn stær er tilbøjelig til at forekomme hos personer med diabetes, hvorfor?

Hvis du er i en gruppe mennesker med risiko for grøn stær, er det bedre, hvis du er mere opmærksom med dit øjensundhed. Behandlingstrin kan hjælpe dig med at opdage grøn stær på et tidligt stadium for at forhindre synstab eller bremse udviklingen. Her er måder at forhindre glaukom på:

1. Få regelmæssige dilaterede øjenundersøgelser

Regelmæssige omfattende øjenundersøgelser kan hjælpe med at opdage glaukom i dets tidlige stadier, før der opstår væsentlig skade. American Academy of Ophthalmology anbefaler en omfattende øjenundersøgelse hvert femte til 10. år, hvis du er under 40 år, to til fire år, hvis du er 40 til 54, hvert et til tre år, hvis du er 55 til 64 år, og hvert et til andet år, hvis du er ældre, ældre end 65. Især hvis du er i risiko for at få grøn stær, bør du blive screenet oftere.

Læs også: Undervurder ikke glaukom, dette er faktum

Mere information om, hvornår det er det rigtige tidspunkt at lave en øjenundersøgelse, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Nok måde Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

2. Kend Family Eye Health History

Grøn stær har en tendens til at opstå i familier. Hvis du er i høj risiko, skal du muligvis screenes oftere.

3. Træn sikkert

Regelmæssig, moderat motion kan hjælpe med at forhindre glaukom ved at reducere øjentrykket. Tal med din læge om et træningsprogram, der passer til din tilstand.

4. Brug receptpligtige øjendråber regelmæssigt

Grøn stær øjendråber kan reducere risikoen for, at højt øjentryk udvikler sig til grøn stær markant. For at være effektive skal øjendråber ordineret af en læge bruges regelmæssigt, selvom du ikke har nogen symptomer.

5. Bær øjenbeskyttelse

Alvorlige øjenskader kan føre til glaukom. Bær øjenværn, når du bruger elværktøj eller spiller højhastigheds-ketsjersport på lukkede baner.

6. Indtagelse af sund mad

At spise en sund kost kan hjælpe med at bevare øjensundheden. Adskillige vitaminer og næringsstoffer er vigtige for øjensundheden, herunder zink, kobber, selen og antioxidantvitaminerne C, E og A.

7. Begræns koffeinforbruget

At drikke drikke med store mængder koffein kan øge øjentrykket. Med hensyn til drikkevaner, drik moderate mængder væske på bestemte tidspunkter af dagen. At drikke en liter eller mere af enhver væske over en kort periode kan midlertidigt øge øjentrykket.

8. Sov med hovedet i vejret

Brug af en pude, der holder hovedet let hævet, omkring 20 grader, har vist sig at reducere det intraokulære tryk under søvn.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Glaukom.
Grøn stærforskningsfond. Tilgået 2020. Hvad kan jeg gøre for at forhindre glaukom?