Kend årsagerne til tandsten

Jakarta – Vedligeholdelse af tandsundhed er en af ​​de vaner, du skal gøre. Der er mange dårlige effekter, der lurer, hvis du ignorerer mund- og tandsundhed, hvoraf en af ​​dem er forekomsten af ​​tandsten.

Læs også: Her er hvad du behøver at vide om tandskalering

Tandsten eller tandsten er snavs, der dækker tænderne og kræver lægehjælp for at udføre tandstensrensning. Håndtering af tandstensproblemer kan faktisk kun foretages af en tandlæge. Selvom tandsten ikke forårsager nogle særlige symptomer hos en person, forårsager ikke regelmæssig rensning af tænderne for tandsten nogle orale og tandproblemer såsom hævede tandkød eller dårlig ånde.

Årsager til tandsten

Før du kender forebyggelse og behandling af tandsten, bør du kende årsagen til, at nogen har tandsten. Tandsten er forårsaget af opbygning af hærdet plak og får ikke øjeblikkelig behandling. Tandplak er et tyndt lag på tænderne, der dannes på grund af madrester tilbage på tænderne.

Over tid, hvis pladen ikke behandles, vil den hærde og blive til tandsten. Der er flere faktorer, der øger en persons risiko for at udvikle tandsten, såsom rygevaner, sjældent børstning af tænder og opretholdelse af tandhygiejne, sjældent rengøring af munden med mundskyl og indtagelse af lægemidler, der påvirker tandsundheden såsom dekongestanter.

Tandstenstjek

Ved at foretage regelmæssige kontroller hver 6. måned kan læger nemt opdage tandstensproblemer hos patienter. Udover at sikre, at tænderne er beskyttet mod tandsten, kan regelmæssige kontroller også bruges til at opdage tandproblemer tidligt. Med tidlig opdagelse får du naturligvis behandling tidligere og hurtigere.

Bortset fra at udføre en observationstest for tandsten, er der flere trin, der skal tages for at diagnosticere denne tilstand. Gennemlysningstest skal udføres ved undersøgelse af tandsten. Gennemlysningstesten er en test, der bruger lys til at observere sundheden i munden, tandkødet og tænderne. Denne test udføres i et mørkt rum, og lægen belyser kun mundhulen med et særligt lys for at se eventuelle forstyrrelser i din mundsundhed.

Røntgenbilleder af tandkød og tænder foretages, når tandsten har forårsaget komplikationer. Formålet med denne undersøgelse er at fastslå de komplikationer, der opstår på grund af tilstedeværelsen af ​​tandsten, der ikke håndteres korrekt. Tandsten forårsager komplikationer såsom huller i huller, paradentose og tandtab.

Læs også: Her er 5 komplikationer forårsaget af ubehandlet paradentose

Fødevarer, der forårsager tandsten

Tandsten er forårsaget af hærdet plak på tænderne. Plak kan hærde, når fødevarer, der indeholder kulhydrater såsom mælk, sodavand, kager og brød efterlades på tænderne og ikke renses. Kulhydrater kan få bakterier til at leve i munden, hvis de ikke renses. Du bør ikke glemme at rense dine tænder, efter du har indtaget nogle af disse fødevarer.

Ikke nok med det, for meget alkohol øger også en persons risiko for at få tandsten. Når du indtager for meget alkohol, har din mund en tendens til at blive tørrere på grund af nedsat spytproduktion. Faktisk er spyt nødvendigt for at forhindre madrester i at klæbe til tænderne. Udover at være i stand til at skade tandsundheden, kan indtagelse af for meget alkohol skade andre organer i din krop.

Hvis virkningen af ​​tandsten nedsætter din selvtillid og forstyrrer dine daglige aktiviteter, skader det ikke at besøge tandlægen med det samme. Korrekt håndtering minimerer risikoen, så behandlingen kan udføres hurtigere. Du kan vælge tandlægen på det rigtige hospital efter dine behov gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Læs også: Hvad forårsager hulrum?