Kend de forskellige fordele ved safran for sundheden

, Jakarta - Mange mennesker kender ikke til safran, selvom det kan give mange sundhedsmæssige fordele. Safran i sig selv er et krydderi, der generelt bruges som smags- og smagsgiver i fødevarer, nogle gange også som farvestof. Dette krydderi kommer fra den røde tråd på blomsten Krokus sativus eller henna blomster. Safran selv omtales nogle gange som grynte .

Safran er det dyreste krydderi i verden, fordi det kræver specielle teknikker at dyrke og høste det. I hennablomster skal den del af blomsten, der fanger pollen, skæres fra stilken. Derefter opsamles det og lægges derefter på en sigte og konserveres ved varme, så kan det bruges. Derfor er det ikke alle, der kan producere og også indtage dette krydderi.

Læs også: Disse 8 fordele ved kanel til sundhed

Til prisen er der mange sundhedsmæssige fordele ved safran. Her er nogle af de fordele, du bør vide:

1. Beskytter mod kræft

Den første fordel ved safran er, at den kan beskytte mod kræft. Nævnt om ekstraktet fra dette krydderi indeholder aktive komponenter, der er effektive til at hæmme ondartede celler, der er i risiko for at angribe mennesker. Hæmmer ikke kun kræftceller, men forårsager heller ikke nogen virkning på normale celler. Derudover kan safran også stimulere dannelsen af ​​immunceller, der er nyttige til at ødelægge kræftceller.

2. Kraftig antioxidant

Safran indeholder også kraftige antioxidanter, der er effektive til at beskytte kroppen mod frie radikaler og oxidativt stress. Det velkendte antioxidantindhold i dette krydderi inkluderer: crocin , krocetin , safranal , og kaempferol . På crocin og krocetin , disse forbindelser er nyttige som antidepressiva, beskytter hjerneceller mod skader og taber sig. Derefter, safranal Nyttig til at forbedre humør og hukommelse. Finale, kaempferol som er nyttig til at reducere inflammation og antidepressiva.

Læs også: Kan øge immuniteten, dette er indholdet i Temulawak

3. Hjertesundhed

Safran har også fordele til at opretholde hjertesundheden ved at hjælpe kroppen med at reducere blodtrykket og yde beskyttelse mod hjertesygdomme. I andre undersøgelser blev det også udtalt, at krydderiet var effektivt til at sænke kolesterol- og triglyceridniveauet. Dette krydderi kan hjælpe med at reducere dårligt kolesterol, der forårsager vævsskade. Derfor anbefales det stærkt at indtage det regelmæssigt.

4. Forebygger forstyrrelser i nervesystemet

Antioxidantindholdet i safran kan også spille en rolle i at beskytte kroppen mod forstyrrelser i nervesystemet. Forbindelse crocin Dette krydderi kan reducere inflammation og oxidative skader i hjernen. Dette kan forhindre forekomsten af ​​Alzheimers symptomer på grund af den øgede hukommelse og de gode virkninger af antioxidanter og antiinflammatoriske. Faktisk kan en person med mild til moderat Alzheimers, som regelmæssigt indtager safran, opleve kognitive forbedringer svarende til at tage medicin, men med minimale bivirkninger.

Alligevel bør du også kende de bivirkninger og risici, der kan opstå, når du indtager for meget safran. Dette skyldes, at indtagelse af mere end 1,5 gram af dette krydderi hver dag kan være giftigt for kroppen. Nogle undersøgelser nævner 5 gram som en giftig dosis. Derudover kan allergiske reaktioner også forekomme hos nogle mennesker. Hvis du oplever dette, er det en god idé at spørge din læge direkte om virkningen af ​​at indtage safran.

Læs også: Bruges ofte til at lave mad, hvad er fordelene ved gurkemeje for helbredet?

Et andet alternativ er, at du kan spørge lægen fra om fordelene og virkningerne af safran på sundheden. Kun med Hent Ansøgning , kan du få nem adgang til sundhed uden begrænsning af afstand og tid. Download derfor applikationen nu!

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved safran?
Healthline. Tilgået 2020. 11 imponerende sundhedsmæssige fordele ved safran.