Er det rigtigt, at diarré er et tidligt tegn på graviditet?

Jakarta - Diarré er kendetegnet ved vandig struktureret afføring, der forekommer mere end tre gange om dagen. Generelt er diarré forårsaget af bakterier fra uhygiejnisk mad indtaget. Der er en antagelse, der siger, at diarré også kan være et af de tidlige tegn på graviditet.

Generelt er graviditet karakteriseret ved kvalme, opkastning, hyppig vandladning, ændringer i brystform og andre. Så kan diarré virkelig være et tidligt tegn på graviditet? Eller er denne antagelse blot en myte? Her er forklaringen.

Læs også: Regntiden, pas på diarré

Er det rigtigt, at diarré kan være et tegn på graviditet?

Progesteron er et hormon, der spiller en stor rolle i at forberede kroppen til graviditet. Niveauer af dette hormon stiger, efter at en kvinde har ægløsning i forventning om et befrugtet æg. Hvis ægget ikke bliver befrugtet, vil progesteronniveauet falde igen. Men hvis det viser sig, at ægget er befrugtet, vil mængden af ​​dette hormon stige.

Så kan stigningen i progesteron under graviditeten påvirke afføringen, der udskilles? En af de mange virkninger af hormonet progesteron er, at det afspænder glatte muskler, såsom livmoder og tarm. Afslappende tarmmuskler betyder ikke, at de kan forårsage diarré. I stedet gør afspændingen af ​​disse muskler deres evne til at bremse endnu mere, og mavetømningen bremses også. I stedet for at få diarré, har kvinder, der er gravide en tendens til at opleve forstoppelse.

Mødre kan dog helt sikkert få diarré i den tidlige graviditet. Årsagen kan være noget, du spiser, visse lægemidler (såsom antibiotika) og fødevareintolerancer (såsom laktoseintolerans). Alle disse ting kan forstyrre tarmfunktionen under graviditet eller ej. Med andre ord er diarré ikke et tidligt tegn på graviditet. Hvis moderen oplever diarré under graviditeten, er her en række behandlinger, der kan gøres.

Læs også: 5 Sygdomme, der almindeligvis rammes af gravide kvinder

Hvordan man behandler diarré under graviditet

De fleste tilfælde af diarré går normalt over af sig selv inden for få dage. En ting at være opmærksom på under diarré er dehydrering. Rapporteret fra American Pregnancy Association Hvis du har diarré under graviditeten, skal du sørge for at drikke rigeligt med vand, juice eller bouillon for at holde din krop hydreret og erstatte elektrolytter, der er gået tabt fra kroppen.

Vand hjælper med at genopbygge tabte væsker. Hvis du drikker juice, vil næringsstofferne i det hjælpe med at genopbygge kaliumniveauet i kroppen. I mellemtiden, hvis du vælger bouillon, hjælper bouillon dig med at genopbygge natrium. Alt er tilpasset moderens ønsker, så længe moderens valg er i stand til at hydrere kroppen ordentligt.

Hvis diarréen, som du oplever, ikke går over af sig selv, skal du konsultere en læge vedrørende andre behandlinger, der skal udføres. Hvis du har brug for at spørge om dette, kan du spørge lægen gennem ansøgningen når som helst og hvor som helst. Hvis din diarré er forårsaget af bakterier eller parasitter, kan du få brug for antibiotika.

Læs også: 6 årsager til mavesmerter, når du er gravid ung

Men før du vælger det rigtige lægemiddel, bør moderen spørge sin læge først for at sikre dets sikkerhed. Årsagen til, at mødre ikke skødesløst bør tage stoffer under graviditeten. Fordi hvad end moderen indtager kan påvirke den lille i maven.

Reference:
Selv. Hentet 2020. Er diarré virkelig et tegn på tidlig graviditet?.
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Diarré under graviditet.