8 sygdomme Gravide kvinder skal passe på

Jakarta - Hormonelle ændringer, der opstår under graviditeten, kan ikke kun påvirke kropsformen, men også øge modtageligheden for visse sygdomme. Desuden skal gravide kvinders immunsystem også arbejde hårdere, fordi det beskytter både kroppen og fosteret i livmoderen.

Forskellige sygdomme, der opstår hos gravide, kan påvirke væksten og udviklingen af ​​fosteret i livmoderen. Derfor skal gravide være opmærksomme på flere typer sygdomme, især dem der kan have en negativ indvirkning på fosteret. Men hvilke sygdomme skal gravide være opmærksomme på, ikke?

Læs også: 5 sundhedsproblemer, som gravide kvinder er sårbare over for at opleve

Sygdomme, som gravide skal passe på

At vide, hvilke sygdomme der kan skade fosteret, er meget nyttigt for gravide kvinder. På den måde kan forebyggelse og behandling tages så tidligt som muligt. Her er nogle sygdomme, som gravide skal være opmærksomme på:

1. Anæmi

Selvom det lyder trivielt, bør anæmi hos gravide virkelig ikke undervurderes og skal behandles med det samme. Ellers kan sygdommen øge risikoen for for tidlig fødsel, lav fødselsvægt og fosterskader. Gravide kvinder, der er tilbøjelige til anæmi, er dem, der har tvillingegraviditeter, ofte oplever anæmi morgen kvalme , og som har en usund kost.

For under graviditeten vil behovet for blod øges for at understøtte fostrets vækst i livmoderen. Hvis kroppen af ​​gravide kvinder ikke er i stand til at producere flere røde blodlegemer, vil dette føre til anæmi. Nogle af symptomerne på denne sygdom er let træthed, svimmelhed, åndenød, og huden ser blegere ud.

2. LAGRE

En af de sygdomme hos gravide, som skal være på vagt over for, er TORCH (toksoplasmose, andre infektioner, røde hunde, cytomegalovirus og herpes simplex). Denne sygdom kan øge risikoen for lidelser hos fosteret, såsom skader på fostrets centralnervesystem, høretab, synsnedsættelse, psykiske lidelser, skjoldbruskkirtellidelser og immunsystemforstyrrelser.

Læs også: Tilsyneladende kan probiotika reducere risikoen for graviditetskomplikationer

3. Vaginalt udflåd

Vaginalt udflåd er faktisk et almindeligt problem for kvinder. Men når denne tilstand opstår under graviditeten, skal mødre være på vagt. Selvom udflåd fra skeden har en tendens til at stige i begyndelsen af ​​graviditeten, fordi kroppen forsøger at beskytte livmoderen og skeden mod infektion, stiger mængden af ​​udflåd fra skeden normalt mod slutningen af ​​graviditeten, og der kan også være blodpletter.

Det er faktisk normalt, for det er et tegn på, at kroppen forbereder sig på fødslen. Men hvis du oplever usædvanlige ændringer i vaginalt udflåd, såsom ændringer i farve, lugt og skedesmerter, bør du straks kontakte en læge. For at gøre det nemmere kan mor Hent og brug appen at bestille tid hos en gynækolog på sygehuset.

4. Hepatitis B

Hepatitis B hos gravide skal også passes på. Dette skyldes, at denne sygdom kan øge visse risici under fødslen, såsom for tidlig fødsel, lav fødselsvægt eller andre anatomiske og funktionelle abnormiteter.

5. Placenta Previa

Placenta previa er en tilstand, hvor moderkagen eller moderkagen er i den nederste del af livmoderen og dækker en del af eller hele fødselskanalen. Denne tilstand kan resultere i overdreven blødning. Hvis blødningen ikke stopper, skal fosteret forløses med kejsersnit med det samme.

Læs også: Farer ved, at babyer sluger fostervand i livmoderen

6. Svangerskabsdiabetes

Svangerskabsdiabetes er en betegnelse for diabetes, som gravide kvinder oplever. Denne sygdom skal man være opmærksom på, fordi den kan øge risikoen for forskellige graviditetskomplikationer. Selvom årsagen ikke er kendt med sikkerhed, menes hormonelle ændringer under graviditeten at være den vigtigste udløser. Fordi svangerskabsdiabetes normalt vil komme sig efter fødslen.

7. Candidiasis

Candidiasis er en infektionssygdom forårsaget af svampen Candida. Denne sygdom opstår generelt på grund af hormonelle ændringer under graviditeten. Gravide kvinder skal være opmærksomme, hvis der opstår en infektion eller vulvovaginal candidiasis, som er en candidiasisinfektion, der opstår i de intime organer.

8. Forstoppelse

Forstoppelse hos gravide kvinder forekommer generelt i graviditetens første trimester. Denne sygdom udløses også af hormonelle ændringer, men den kan også være forårsaget af en kost, der mangler fibre. Hvis det ikke behandles, kan forstoppelse hos gravide føre til udvikling af hæmorider, hvilket naturligvis giver ubehag.

Det er nogle af de sygdomme, som gravide skal passe på. For at undgå de forskellige dårlige virkninger af sygdommen, tjek din graviditet regelmæssigt. Hvis et problem er fundet, kan lægen straks behandle det, i henhold til de oplevede forhold.

Reference:
US Department of Health and Human Services. Tilgået 2020. Hvilke sundhedsproblemer kan udvikle sig under graviditeten?
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Infektioner under graviditet, der kan påvirke din baby.
Stanford børns sundhed. Tilgået 2020. Medicinske tilstande og graviditet.