Tourettes syndrom er en sjælden neurologisk lidelse, hvad forårsager den?

, Jakarta - Hvis du nogensinde har hørt udtrykket tic eller en række ufrivillige, ude af kontrol, gentagne bevægelser af pludselig karakter. Måske har du hørt om Tourettes syndrom som en årsag. Normalt begynder dette syndrom i en alder af 2-15 år og er mere almindeligt hos drenge end hos piger. Denne tilstand er faktisk en sjælden neurologisk lidelse, her er en forklaring!

tegn og symptomer

De vigtigste symptomer på Tourettes syndrom er: tic hvilket selvfølgelig sker ubevidst eller utilsigtet. Opførsel tic det har heller ikke noget formål eller formål, fordi den lidende ikke kan kontrollere dets udseende. tic det kommer og går som regel uforudsigeligt, og forsvinder ofte inden for et år.

tic Denne oplevelse kan være af forskellig art flere gange om dagen og vare i mere end et år. Med hensyn til typerne tic Ofte fundet hos mennesker med Tourettes syndrom:

  • motoriske tics , nemlig at lave bevægelser med begrænsede muskelgrupper, eller komplekse gentagne gange. For eksempel at blinke, åbne munden, buldre, rykke i munden, nikke med hovedet eller ryste på hovedet for ingenting. Hvis du er kommet ind tic komplekst, det kan være i form af at gentage en genstands bevægelse, bøje eller vride kroppen og hoppe op og ned.

  • Vokal tic s, som navnet antyder, laver gentagne gange begrænsede eller komplekse lyde uden noget formål, såsom hoste, lave lyde som dyr og endda brokken.

Andre symptomer, der kan opleves såsom:

  • Koprolalia, bande, tale vulgært, beskidt og bevidst respektløst.

  • Upassende adfærd udført midt i det sociale liv, såsom at komme med uhøflige og upassende kommentarer.

Årsager til Tourettes syndrom

Forstyrrelse tic og Tourettes syndrom er en sjælden tilstand. Denne lidelse kan opstå, når flere faktorer såsom genetik, miljø og køn kombineres i et barn. Flere teorier kan forklare Tourettes syndrom, for eksempel:

  • Neurologisk. Nogle undersøgelser viser, at børn med Tourettes syndrom har defekter i hjernens struktur, funktion eller kemikalier. Alligevel er der heller ikke fundet mere detaljerede oplysninger om denne opdagelse, så det er stadig usikkert.

  • Genetik, Denne teori siger, at unormale gener overføres fra forældre til børn er en faktor i det meste af Tourettes syndrom.

  • Miljø. Eksterne faktorer såsom det miljø, hvor barnet blev født, eller de forstyrrelser, som moderen oplever under graviditet og fødsel, er risikofaktorer for Tourettes syndrom hos børn. Denne lidelse kan være i form af stressniveauer, som moderen oplever under graviditetsprocessen eller fødselsprocessen, der varer længere. Barnets fysiske tilstand ved fødslen, såsom en kropsvægt under normalområdet, er også en ekstern faktor. Desuden menes bakteriel (streptokok) infektion hos børn at være forbundet med udviklingen af ​​dette syndrom.

Så hvis du har spørgsmål om Tourettes syndrom, tic , såvel som andre børns forhold, lad os spørge en læge eller specialist ved hjælp af applikationen ! Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Bevæger sig spontant, genkend tegnene på Tourettes syndrom
  • Forkælet og vrangforestilling, pas på med Askepot-komplekst syndrom
  • Behandlingsmuligheder for Downs syndrom