Sædebarnets stilling, kan moderen føde normalt?

Siddepositionen forekommer i omkring 3-4 procent af alle graviditeter. Babyer i tværstilling kan stadig nemt vende tilbage til deres normale stilling før fødslen. Dette er dog ikke tilfældet med sædebørn. Det er meget usandsynligt, at en sædebaby skifter stilling, fordi der ikke er meget plads tilbage i livmoderen, når svangerskabsalderen er gået ind i 8 måneder.

, Jakarta – De to mest almindelige leveringsmetoder er normal eller kejsersnit. Selvom hver især har sine egne fordele og ulemper, vælger de fleste gravide kvinder en normal fødselsvej med en overvejelse, at restitutionsperioden er relativt hurtig sammenlignet med kejsersnit.

Ud over personlige ønsker bestemmer babyens position i livmoderen faktisk også, hvilken type fødsel, der skal udføres af moderen. Stillingen af ​​en sædebaby er normalt vanskelig for normal fødsel. Er der mulighed for, at moderen stadig kan føde normalt i sædeposition? Kom nu, find ud af svaret her.

At genkende positionen af ​​en sædebaby

Mens barnet er i livmoderen, er det ikke konstant i samme stilling. Han vil ofte flytte og skifte stilling. Hen mod fødslen kan en baby siges at være i en position klar til at blive født, hvis hovedet er nede og fødderne oppe.

På den måde kan barnets hoved komme ud først. Men desværre er det ikke alle babyer, der allerede er i den position, når de bliver født. Siddepositionen forekommer i omkring 3-4 procent af alle graviditeter. Der er ingen sikker grund til, at en baby kan ligge i sædeposition. Gravide kvinder kan normalt heller ikke mærke tilstanden, før de laver en ultralyd eller ultralyd.

Læs også: Den præcise og hurtige måde at komme sig fra kejsersnit

Her er nogle variationer af sædepositionen, der kan forekomme før levering:

1. Frank Breech . Babyens balder er nede, mens benene er lige op tæt på hovedet.

2. Ufuldstændig baglæns . Balderne er nede med det ene ben op og det andet bøjet ned.

3. Komplet ridebuk . Balderne er nede med bøjede knæ og fødderne tæt på balderne, som en squat.

Udover sædepositionen kan barnet også være i tværstilling inden fødslen, nemlig barnets position lige til siden eller vandret.

Læs også: Disse er 6 faktorer, der forårsager sædebørn

Chancer for en sædebaby født normalt

Babyer, der er i tværstilling, kan stadig nemt vende tilbage til deres normale stilling før fødslen, så de kan blive født normalt. Dette er dog ikke tilfældet med sædebørn. Det er meget usandsynligt, at en sædebaby skifter stilling, fordi der normalt ikke er meget plads tilbage i livmoderen, når svangerskabsalderen er gået ind i 8 måneder.

Nogle sædebørn kan fødes vaginalt, men lægen skal først bestemme risici, komplikationer eller mulige defekter hos barnet, hvis det bliver født vaginalt. Vigtigst af alt er betingelsen, der skal være opfyldt, hvis en sædebaby ønsker at blive født normalt, at barnets vægt skal være under tre kilo. Årsagen er, at hvis barnet er for stort, frygter man, at hovedet sætter sig fast, når det fjernes.

Men fordi hovedpositionen af ​​sædebabyen er øverst, er babyen lidt svær at fjerne. Det er derfor, normal levering af sædebørn skal udføres af kompetent medicinsk personale. Derudover er sædebørn, der fødes normalt, også i risiko for skader eller traumer.

Læs også: 3 ting, mødre kan gøre, når baby er sæde

Normal sædefødsel er risikabelt, så læger anbefaler at gøre det ved kejsersnit. Her er betingelserne for en sædefødsel, der skal fødes med kejsersnit:

1. Babyens vægt er over 3,8 kg eller mindre end 2 kg.

2. Placenta position er lav.

3. Babys fødder er under balderne.

4. Mor har præeklampsi.

5. Mor har et lille bækken, så der er ikke plads nok til, at barnet kan flygte.

6. Mor har fået kejsersnit før.

Så hvis moderens baby i maven stadig ligger i sædeposition inden fødselsdagen, så tal med din læge om muligheden for at føde naturligt. Hvis risikoen for at føde en sædefødsel naturligt er for stor, bør du ikke tvinge det og følge lægens råd.

Det er information om sædefødsel og graviditet, mere information om gravide kvinders helbred kan bedes direkte til . Mødre kan også købe graviditetsmedicin og kosttilskud gennem appen , Ja!

Reference:
Familielæge. Tilgået i 2021. Sædebørn: Hvad kan jeg gøre, hvis min baby er sædeben?
Graviditet Fødsel & Baby. Tilgået i 2021. Breech Baby