Kend tegnene på COVID-19 har spredt sig i lungerne

"COVID-19 er en sygdom, der indtil videre stadig er en pandemi. Det er kendt, om denne sygdom er tilbøjelig til at angribe lungerne. Der er flere tegn på, at du skal vide, hvis COVID-19 har spredt sig i lungerne. Ved at kende tegnene kan der straks foretages en undersøgelse.”

, Jakarta – COVID-19 kan forårsage mange forstyrrelser, når det kommer ind og inficerer kroppen. Den del af kroppen, der oftest er ramt af corona-virussen, er lungerne.

Der er flere tegn, der opstår, når COVID-19 har spredt sig i lungerne og kan forårsage dødelige tilstande, hvis de ikke behandles. Hvad er så de tegn, der kan ses? Find ud af svaret her!

Læs også: Symptomer, du skal passe på i COVID-19 Second Wave

COVID-19 har spredt sig i lungerne, hvad er tegnene?

COVID-19 kan forårsage forskellige symptomer hos hver person, der oplever det. Alligevel er en af ​​de mest almindelige komplikationer forårsaget af infektion fra corona-virussen lidelser i åndedrætssystemet, især lungerne. Denne lidelse kan forårsage milde symptomer i de tidlige stadier, så det er svært at sige, om lungerne er blevet kompromitteret.

Nedsat lungefunktion er ofte et problem forårsaget af COVID-19 og kan vare ved i lang tid. Derudover er lungebetændelse, der angriber lungerne på grund af corona-virusinfektion, også en almindelig dødsårsag. Derfor bør du kende nogle tegn, når COVID-19 har spredt sig i lungerne, herunder:

1. Hoste, der ikke vil forsvinde

Et af tegnene på, at COVID-19 har spredt sig til lungerne, er, at den syge har en hoste, der ikke stopper og er vedvarende. SARS-CoV-2 virus er kendt for at formere sig i lungernes slimhinde og forårsage alvorlig hoste.

Du kan få en tør hoste, som ikke forbedres selv 2-3 uger efter infektionen. Dette kan være et tegn på lungekomplikationer forårsaget af COVID-19.

2. Åndenød

Åndenød kan også være et tegn på, at COVID-19 har spredt sig til lungerne. Åndenød er faktisk et almindeligt problem hos en person, der har nedsat lungefunktion. Det skyldes, at ilt er svært at komme ind i lungerne. Åndenød kan også forårsage et fald i iltmætning og give fatale problemer på kort tid.

Derfor skal en person, der oplever åndenød, få iltstøtte og mekanisk ventilation. Åndedrætsbesvær mærkes nogle gange stadig, selv efter at han er kommet sig, og derfor kan den syge få brug for yderligere hjælp og støtte for at fortsætte med at fungere normalt.

Læs også: Sådan håndterer du Corona med og uden symptomer

3. Brystsmerter

Lægen advarede også om, at hvis du har vejrtrækningsbesvær ledsaget af pludselige smerter i mit bryst, kan det være, hvis det skyldes COVID-19, som har spredt sig til lungerne. Denne lidelse er også kendt som akut respiratorisk distress syndrom eller Acute Respiratory Distress syndrom (ARDS), som er et tegn på lungesvigt.

Denne lungesygdom og tilhørende komplikationer kan være et tegn på betændelse i lungerne og kan have varige virkninger, såsom ardannelse i lungerne. Derfor, hvis du oplever disse symptomer, bør du straks blive tjekket.

Du kan tjekke alle disse symptomer på flere hospitaler, som har samarbejdet med . Bestilling af denne inspektion kan gøres hvor som helst og når som helst, fordi den kun bruger smartphone i hånden. Derfor straks HentAnsøgning lige nu!

Læs også: Lange Covid-19-tegn, du skal kende

Når COVID-19 har spredt sig til lungerne, er du også i risiko for at udvikle lungebetændelse. Denne tilstand får lungerne til at blive fyldt med væske og blive betændt, hvilket gør det svært at trække vejret.

Når luftsækkene i lungerne fyldes med væske, er deres evne til at optage ilt begrænset, hvilket forårsager en følelse af åndenød, hoste og mange andre symptomer.

Derfor er det vigtigt at lave en selvundersøgelse, når man oplever alle ovennævnte symptomer. Jo tidligere dette problem opdages, jo hurtigere vil effektiv behandling blive udført. På den måde kan farlige komplikationer, der kan opstå, undgås. Det vigtigste er at undgå smitte fra corona-virussen, så den ikke kommer ind i kroppen.

Reference:
Indiens tider. Hentet 2021. Coronavirus: 5 tegn på spredning af COVID-19 i dine lunger.
NDTV. Tilgået i 2021. Hvad skal du gøre, når COVID-19 spreder sig til lungerne? Ved fra vores eksperter.