7 fødevarer, som migrænepatienter bør undgå

, Jakarta – At have migræne eller hovedpine gør dig utilpas. Når du får et tilbagefald, kan smerterne fra migræne dunke intenst, så du ikke kan fungere ordentligt. Der er flere ting, der kan udløse et tilbagefald af migræne, hvoraf en af ​​dem er den mad og drikke, du indtager. Så for at migræne ikke gentager sig ofte, undgå følgende migræneudløsende fødevarer.

1. Forarbejdet kød

Forarbejdet kød, såsom pølse og skinke kan udløse migræne, du ved. Dette skyldes, at indholdet af nitrat og nitrit som konserveringsmidler, der findes i forarbejdet kød, kan udvide blodkarrene, hvilket kan udløse migræne hos nogle mennesker. Så ikke alle, der lider, vil opleve migræne efter at have indtaget forarbejdet kød.

2. Chokolade

En anden migræne trigger mad er chokolade. Ifølge American Migraine Foundation er chokolade den næstmest almindelige migræneudløsende mad efter alkohol. Omkring 22 procent af migræneramte er også enige i, at chokolade kan udløse sygdommen. Årsagen er, at de føler migræne efter at have spist chokolade. Det skyldes formentlig indholdet phenylethylamin og koffein indeholdt i chokolade.

Dette gælder dog muligvis ikke for alle syge. Chokolade udløser oftere migræne hos sensitive mennesker. Du bør også undgå at spise store mængder chokolade for at forhindre migræne i at gentage sig.

Læs også: Ikke kun lækkert, det er 5 fordele ved chokolade for kroppen

3. Fødevarer, der indeholder MSG

Spise fødevarer, der indeholder MSGmononatriumglutamat) kan også udløse migræne, du ved. Normalt findes MSG i emballerede fødevarer, der har en velsmagende smag. American Migraine Foundation bemærker, at så mange som 10-15 procent af mennesker oplever migrænehovedpine efter at have spist fødevarer med højt indhold af MSG.

4. Kold mad eller drikke

Kolde fødevarer eller drikkevarer såsom is kan også udløse migræne, især for sensitive mennesker. Dette understøttes også af en undersøgelse, som viste, at kold mad kan udløse migræne hos 74 procent af de 76 migræneramte, som var deltagere i undersøgelsen. I mellemtiden oplevede kun 32 procent af deltagerne ikke-migræne hovedpine efter at have spist kold mad.

Dette kan ske, fordi den følelse af kramper i hovedet, der normalt mærkes efter at have drukket kolde drikke for hurtigt, også kan udløse en hovedpine, der opstår. Smertetoppen indtræffer efter cirka 30-60 sekunder. Mennesker, der lider af migræne, har høj risiko for at opleve dette, men normalt er smerterne kortvarige. Hvis du mærker dette, bør du langsomt indtage kold mad eller drikkevarer.

Læs også: 3 årsager Migræne opstår ofte under menstruation

5. Fødevarer og drikkevarer, der indeholder kunstige sødestoffer

Ikke kun MSG, kunstige sødestoffer, såsom aspartam, som normalt tilsættes til mad eller drikke, kan også udløse migræneanfald. Virkningen kan være forskellig for hver patient. Men baseret på en undersøgelse oplever nogle mennesker en stigning i hyppigheden af ​​migræne efter at have indtaget fødevarer, der indeholder høje niveauer af aspartam. Tilstedeværelsen af ​​en allergi over for aspartam kan også påvirke dette til at ske.

6. Kaffe, te og sodavand

Disse tre koffeinholdige drikke inkluderer også migræneudløsende fødevarer. Koffeinindholdet i disse tre drikke er ofte forbundet med tilbagevenden af ​​migræneanfald. Men drastisk at reducere forbruget af koffeinholdige drikkevarer eller helt at stoppe med at drikke koffein fra de sædvanlige høje mængder koffein kan også udløse migræne. Så hvis du har migræne, der er vant til at drikke koffein, bør du langsomt reducere koffeinforbruget.

7. Alkoholiske drikkevarer

Alkohol er generelt en stærk faktor, der udløser migræneanfald, fordi det kan forårsage dehydrering. En undersøgelse viste, at rødvin og øl udløser migræne hos 25 procent af de daglige migræneramte.

Læs også: Migræne barn? Prøv Overvind på denne måde

Det er en liste over fødevarer og drikkevarer, som du bør undgå, hvis du ikke ønsker at få migræne. For at håndtere ensidig hovedpine, køb hovedpinemedicin på lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent lige nu i App Store og Google Play.