Madtabuer for mennesker med ovariecyster

, Jakarta - En ovariecyste er en væskefyldt sæk, der udvikler sig inde i æggestokken eller på dens overflade. Denne type cyste er ret almindelig blandt kvinder. Heldigvis er de fleste ovariecyster harmløse og går over af sig selv.

Forekomsten af ​​cyster på æggestokkene kan dog forårsage smerte eller kraftig menstruationsblødning. Nå, en måde, som folk med ovariecyster kan gøre for at overvinde disse sundhedsmæssige forhold, er at være opmærksom på kosten.

Kostændringer kan ikke behandle ovariecyster, men at undgå visse fødevarer kan påvirke udviklingen af ​​cyster. Derudover hjælper kosten også med at håndtere polycystisk ovariesyndrom (PCOS), et klinisk syndrom karakteriseret ved fedme, uregelmæssig menstruation, unormale hormonniveauer og tilstedeværelsen af ​​mange små ovariecyster.

Læs også: Undervurder ikke komplikationer forårsaget af ovariecyster

Oversigt over ovariecyster

Kvinder har to æggestokke, hver på størrelse og form som en mandel, placeret på hver side af livmoderen. Æg (æg), der udvikles og modnes i æggestokkene, frigives i månedlige cyklusser i den fødedygtige alder.

De fleste ovariecyster udvikler sig som et resultat af din menstruationscyklus (funktionelle cyster). En kvindes æggestokke vokser normalt en cystelignende struktur kaldet en follikel hver måned.

Folliklerne producerer hormonerne østrogen og progesteron og frigiver æg, når du har ægløsning. Når den normale månedlige follikel fortsætter med at vokse, er den kendt som en funktionel cyste. Funktionelle cyster er normalt harmløse, forårsager sjældent smerter og går ofte over af sig selv inden for to eller tre menstruationscyklusser.

Der er dog også typer af ovariecyster, der ikke er relateret til den normale funktion af menstruationscyklussen, såsom dermoide cyster, cystadenomer og endometriomer. Denne type cyste er meget sjælden, men dermoide cyster og cystadenomer kan være farlige og smertefulde.

Der er flere faktorer, der øger en kvindes risiko for at udvikle ovariecyster:

  • Har hormonelle problemer.
  • Graviditet.
  • Har endometriose.
  • Har en alvorlig bækkeninfektion.
  • Har tidligere haft ovariecyster.

Læs også: 10 ting, der kan forårsage ovariecyster

Kosttabuer for mennesker med ovariecyster

Vidste du, at næringsstofferne i den mad, der indtages hver dag, kan påvirke funktionen af ​​æggestokkene og hormoner, der regulerer det reproduktive system. Det er grunden til, at folk med ovariecyster anbefales at tilpasse deres kost for at hjælpe med at behandle disse helbredstilstande.

For dig, der har cyster på æggestokkene, rådes du til at undgå rødt kød og ost, fordi de kan øge risikoen for visse typer af ovariecyster. Mens stigende forbrug af grønne grøntsager kan give beskyttelse mod disse cyster, ifølge en undersøgelse offentliggjort i oktober 2003-udgaven af ​​"European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology."

PCOS kan også forårsage, at en kvinde har flere små cyster i deres æggestokke. Nogle kvinder med PCOS er overvægtige eller fede. Derfor er vægttab og opretholdelse af en normal vægt en måde, der kan hjælpe med at overvinde PCOS.

For at tabe sig skal folk med PCOS reducere deres indtag af raffinerede kulhydrater og forarbejdede fødevarer, såsom hvidt brød, kartofler og alt, der er lavet med hvidt mel.

Derudover oplever kvinder, der har ovariecyster på grund af PCOS, normalt også insulinresistens. Derfor skal PCOS-ramte også undgå sukkerindtag, såsom kager, desserter, muffins og andre søde fødevarer.

Læs også: 4 forebyggende trin for at undgå ovariecystesygdom

Det er kosttabuet for mennesker med ovariecyster. Hvis du tror, ​​du har en ovariecyste, såsom at have mavesmerter, alvorlige blødninger fra skeden eller blødninger efter samleje, bør du tale med din læge. Selvom det er en god ting at vedtage en sund kost, kan den ikke erstatte behovet for medicin eller kirurgi til behandling af ovariecyster.

For at forhindre, at ovariecyster dukker op igen, kan din læge også anbefale hormonel prævention, såsom p-piller. Nå, du kan købe p-piller eller anden medicin, du har brug for, gennem appen .

Så du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil via applikationen og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent applikationen lige nu.



Reference:
Lev stærkt. Fået adgang i 2021. Er der fødevarer, der skal undgås med ovariecyster?.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Ovariecyster.
Healthline. Tilgået 2021. 11 hjemmebehandlinger for ovariecystesymptomer.