Psykologisk forklaring om eneste børns syndrom

, Jakarta - Har du et enebarn? Kun børn bliver ofte stemplet som forkælede, svære at dele og svære at socialisere med andre børn. På den anden side betragtes et forkælet barn også som et barn, der vokser ensomt op. Denne tilstand er også kendt som det eneste barns syndrom.

Det mest almindelige stigma fra enebørn er, at 'enebarnssyndrom' gør den lille forkælet, bossy, ensom, egoistisk og ude af stand til at blande sig socialt. Hvis du er nysgerrig efter enebarnssyndromet, så overvej følgende forklaring.

Læs også: Lær RIE Parenting at kende, det moderne børneopdragelse

Hvad er eneste barns syndrom?

Mange mennesker er bekendt med stereotypen om 'enebarnssyndrom'. Måske har mor og far også brugt det, mens de havde et enebarn. Men teorien om 'eneste barns syndrom' eksisterer ikke altid. Grundlæggende har børn uden søskende negative adfærdstræk.

Husk, at det at være enebarn er et problem i sig selv. Som udgangspunkt har børn det bedre, hvis der er søskende. Teorien om 'eneste barns syndrom' hævder, at kun børn bliver forkælet, fordi de er vant til at få, hvad de vil have fra deres forældre, inklusive udelt opmærksomhed. Dette får børn til at vokse op til at være egoistiske individer, der kun tænker på sig selv og deres egne behov.

Derudover fører mangel eller fravær af interaktion med søskende til ensomhedsfølelse og asociale tendenser. Denne effekt kan bære over i voksenlivet, hvor en person har svært ved at komme overens med kolleger, overfølsomhed over for kritik, når de bliver ældre, og har dårlige sociale færdigheder.

På den anden side adskiller det ham ikke nødvendigvis fra sine jævnaldrende med søskende at være enebarn. Fraværet af søskende gør ikke et barn egoistisk eller asocialt. Dette er tilbage igen om, hvordan fædre og mødre som forældre tager sig af og opdrager deres eneste barn.

Læs også : Sæt lighedstegn mellem, dette er et andet forældremønster for småbørn og teenagere

Eneste børns syndrom måske bare en myte

Mange psykologer er enige om, at eneste børns syndrom kan være en myte. Hvis der er et enebarn, der er asocial eller egoistisk, kan det skyldes, at han er isoleret derhjemme eller sjældent kommer overens med sine forældre.

Børn i nutidens by- og forstadskultur har mange muligheder for at socialisere med andre børn, praktisk talt fra fødslen. For eksempel i dagplejen, på legepladsen, i skolen, under fritidsaktiviteter, endda online.

Mange forskellige faktorer er med til at forme et barns karakter. Faktisk er nogle børn naturligt generte, indadvendte og foretrækker at være alene. Børn vil forblive sådan, uanset om de har søskende eller ej, og det er bestemt okay.

Det ser ud til, at når et enebarn udviser nogen form for negativ adfærd, forbinder mange mennesker det med enebarnssyndrom. Faktisk kan denne negative adfærd forekomme hos børn i store familier med mange søskende.

Læs også: Typer af forældre forældre skal overveje

Hvis dit barn er genert eller egoistisk, er der ingen grund til at antage, at han har enebarnssyndrom eller har visse problemer. Det kan være en naturlig del af en lille personlighed, som stadig kan opmuntres med det rette forældreskab.

Det er, hvad mødre og fædre skal vide om enebarnssyndrom. Hvis du stadig er nysgerrig på børns psykologiske vækst, så tal bare med en børnepsykolog gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Forældre. Tilgået i 2021. Er Only Child Syndrome ægte?
Healthline. Fået adgang i 2021. Eneste børns syndrom: bevist virkelighed eller langvarig myte?