Mor, kend kendetegnene ved øjenkræft hos småbørn

, Jakarta - Retinoblastom er en øjenkræft, der ofte findes hos børn. Som det kan ses af navnet, udvikler denne cancer sig i den del af øjet, der kaldes nethinden. Nethinden er et tyndt lag af nervevæv, der beklæder bagsiden af ​​øjet og tillader øjet at se. Denne sygdom er mest almindelig hos børn under 4 år, og gennemsnitsalderen for børn diagnosticeret med retinoblastom er 18 måneder.

Denne kræftsygdom kan være fremadskridende, især barnets immunsystem er endnu ikke fuldt dannet, hvilket gør denne kræftsygdom meget alvorlig. Derfor skal forældre kende karakteristika ved retinoblastom, så behandlingen kan udføres med det samme. Jo tidligere det opdages, jo større er chancen for helbredelse.

Læs også: Her er 5 typer kræft, der ofte angriber børn

Karakteristika ved øjenkræft, som forældre skal kende

Det er ikke svært at genkende symptomerne på øjenkræft hos børn. Her er karakteristikaene ved retinoblastom, som du kan genkende:

  • Der er en usædvanlig hvid refleksion i pupillen. Refleksionen ligner ofte et katteøje, der reflekterer lys og kan være tydeligt synlig på billeder, hvor kun det raske øje ser rødt ud af blitzen.
  • Cockeye .
  • Ændring i farven på iris i det ene øje, når kun det ene øje er påvirket.
  • Øjne, der ser røde eller betændte ud, selvom barnet ikke klager over smerter.
  • Dårligt syn. Din lille kan muligvis ikke fokusere på ansigter eller genstande.
  • Hvis begge øjne er påvirket, er barnet muligvis ikke i stand til at kontrollere øjenbevægelser.

Disse symptomer kan være forårsaget af andre tilstande end retinoblastom. Mødre skal dog stadig være på vagt og straks konsultere en læge. Det skal også bemærkes, at retinoblastom udvikler sig ubemærket, selv indtil barnet er 5 år gammel. Hos ældre børn kan symptomer omfatte røde, ømme eller hævede øjne og tab af syn.

Læs også: Øjenlidelser hos børn og hvordan man overvinder dem

Årsager til retinoblastom hos børn

I de tidlige stadier af spædbarnets udvikling vokser øjencellerne i nethinden meget hurtigt og holder derefter op med at vokse. Men i sjældne tilfælde fortsætter 1 eller flere celler med at vokse og danner en cancer kaldet retinoblastom. Lancering fra NHS, omkring 4 ud af 10 (40%) tilfælde af retinoblastom er forårsaget af genfejl.

Defekte gener kan nedarves fra forældre eller ændringer i gener (mutationer) i de tidlige stadier af et barns udvikling i livmoderen. Det vides ikke, hvad der forårsager de andre 60 procent af retinoblastom tilfælde. I dette tilfælde er der ikke noget defekt gen, og kun 1 øje ​​er påvirket (ensidig).

Hvis du er gravid og har haft retinoblastom som barn eller har en familiehistorie med retinoblastom, er det vigtigt at fortælle det til din fødselslæge eller jordemoder. Dette skyldes, at retinoblastom i nogle tilfælde er en arvelig tilstand. Risikoen for, at barnet vil opleve, afhænger af den type retinoblastom, som moderen eller familiens historie har.

Læs også: 5 måder at bevare børns øjensundhed på

Screening har til formål at identificere tumorer så tidligt som muligt, så behandlingen kan startes med det samme. Hvis du planlægger at besøge hospitalet, kan du bestille tid hos lægen på forhånd gennem ansøgningen . Vælg blot en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Børnehospitalet i Philadelphia. Tilgået 2020. Retinoblastom (øjenkræft hos børn).
NHS. Tilgået 2020. Retinoblastom (øjenkræft hos børn).