4 vaner, der kan forebygge nyresygdom

, Jakarta – Nyrerne er et par organer, der ikke er for store i størrelse og er placeret i lænden. Selvfølgelig er det ret vigtigt at opretholde nyresundheden. Hvorfor? Lidelser, der opstår i nyrerne, kan føre til sundhedsmæssige komplikationer, lige fra ophobning af affald i kroppen, anæmi til forgiftning.

Læs også: Hvornår har personer med nyresygdom brug for en donor?

Nyrerne har mange funktioner i kroppen, såsom at hjælpe kroppen med at udskille urin, fjerne affald eller giftstoffer i kroppen, filtrere blod og opretholde væskebalancen i kroppen. Til det skal du gøre nogle gode vaner, der hjælper med at bevare nyresundheden og forebygge nyresygdom.

Pas på nyresygdomme

En person siges at have en nyresygdom, når der er en forstyrrelse i disse organer. Der er forskellige typer af nyresygdomme, som kan opleves af enhver, såsom nyresvigt, kronisk nyresygdom, nyresten, til nyreinfektioner. Generelt er der flere symptomer, der indikerer, at en person har en nyresygdom, såsom et fald i urinvolumen og farven på den producerede urin.

Nyresygdom er også karakteriseret ved smerter i lænden, smerter ved vandladning, træthed, åndenød, forhøjet blodtryk og anæmi. Brug appen med det samme og spørg lægen direkte om de oplevede helbredsproblemer, så de kommer i behandling med det samme.

En tidlig undersøgelse kan forhindre dig i forskellige komplikationer, der kan opstå på grund af nyresygdom. Undersøgelser udført for at sikre nyresundhed, såsom blodprøver, urinprøver, nyre-ultralyd og biopsier.

Læs også: Pas på nyresygdomme, når rygsmerter viser sig?

Gør disse vaner for at forhindre nyresygdom

Nyresygdom er forårsaget af forskellige faktorer, såsom fedme, at have en kronisk sygdom og at have en urinvejsinfektion. Nyresygdom kan også opstå, når du har en dårlig kost, sjældent drikker vand og har et svagt immunsystem.

For at gøre det, gør følgende vaner for at forhindre nyresygdom, nemlig:

1. Forbrug meget vand

At holde kroppen godt hydreret er en måde at forhindre nyresygdom på. Lancering National Kidney Foundation Vand er et godt valg for nyrernes sundhed. At opfylde dit daglige vandbehov vil forhindre dig i at få nyresten. Vand hjælper også nyrerne med at fjerne affald fra kroppen gennem urin.

2. Flittig motion

Flittig motion hjælper dig med at holde vægten og undgå overvægt. Lancering Fedmeaktionskoalitionen , øger fedme risikoen for diabetes og forhøjet blodtryk, som får nyrerne til at arbejde hårdere. Denne stigning i normal funktion af nyrerne får en person til at opleve nyresygdom.

3.Lev en sund kost

Begræns forbruget af sukker og salt, så nyrernes sundhed opretholdes. Lancering National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme , leve en sund kost ved at indtage mere frugt, grøntsager, fedtfattig mælk og fedtfri mad.

4. Undgå cigaretter og alkohol

At undgå rygning og alkoholforbrug er en anden måde at bevare nyrernes sundhed på, så den fungerer optimalt.

Læs også: Pas på, mangel på drikkevand kan forårsage nyresygdomme

Det er nogle vaner, du kan gøre for at bevare nyresundheden. Der er ikke noget i vejen med rutinemæssig helbredskontrol på det nærmeste sygehus, så blodsukker og blodtryk kan kontrolleres og forebygge nyreproblemer.

Reference:
National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme. Tilgået 2020. Forebyggelse af kronisk nyresygdom
Fedmeaktionskoalitionen. Tilgået i 2020. Fedme og nyresygdom
National Kidney Foundation. Tilgået 2020. Vand og hydrering