Baby får hævede lymfeknuder, hvad skal mødre gøre?

, Jakarta - Sygdomme i hævede lymfeknuder opleves generelt af voksne. Nå, hvad hvis barnet har hævede lymfeknuder? Hvad skal moderen gøre?

Læs også: 5 effektive måder at overvinde hævede lymfeknuder på

Hævede lymfeknuder hos babyer, kan være et tegn på infektion

Lymfeknuder er en vigtig del af kroppens forsvarssystem mod infektion og sygdom. Disse kirtler indeholder lymfocytceller, som fungerer som infektionshæmmere. Lymfocytter selv er ansvarlige for at producere stoffer kaldet antistoffer, og vil lamme parasitter eller bakterier, der forårsager infektion.

Hvis der er hævelse af lymfeknuderne i den Lille, vil antallet af lymfocytter normalt stige. Denne tilstand opstår på grund af infektion eller betændelse, således at flere antistoffer vil blive produceret af lymfocytter. Denne tilstand vil være præget af hævelse i barnets nakke, armhuler, under kæben eller bag ørerne. Nå, denne tilstand indikerer, at der er et problem med lymfeknuderne.

Du kan se ved at se på området omkring den hævede kirtel, normalt i det område vil det kunne ses, om der er en infektion eller et sår, der forårsager hævelse. Hvis dit barn har ondt i halsen, vil det normalt få kirtlerne i nakken til at hæve.

Dette er hvad du skal gøre, hvis din lille har det

Hvis din lille har hævede lymfeknuder, er denne tilstand faktisk ikke en farlig ting. Mødre bør fokusere på at behandle den infektion, som den lille har oplevet, for når infektionen er vellykket behandlet, vil lymfeknuderne vende tilbage til deres normale størrelse.

Hævelse på grund af denne infektion kan hele af sig selv i løbet af få dage. Det at bemærke, hvis hævelsen ikke aftager i mere end fem dage og er ledsaget af høj feber, skal moderen straks tjekke med den lille til lægen. Det samme bør også gøres, hvis der er hævelse af lymfeknuderne i hele kroppen og er ledsaget af et rødligt eller lilla udslæt.

Hvis den hævelsestilstand, som den Lille oplever, faktisk er forårsaget af en alvorlig kirtel, vil lægen normalt give behandling i henhold til den underliggende årsag. Hvis årsagen til denne tilstand viser sig at være på grund af kræft eller en tumor, vil lægen normalt udføre en kirurgisk procedure eller kemoterapi på den lille.

Læs også: Dette er, hvad hævede lymfeknuder betyder

Disse er farlige symptomer på hævede lymfeknuder

Normalt kan hævede lymfeknuder hos babyer behandles på egen hånd. Men hvis hævelsen har nogle af følgende tegn, er dette en farlig tilstand og skal behandles med det samme:

  • Kirtler over hele kroppen synes hævede.

  • Lymfeknuderne er hævede i mere end fem dage.

  • Høj feber, der overstiger 38,3 grader Celsius.

  • Kirtlen forstørres meget hurtigt ledsaget af rød eller lilla i området omkring den.

Hvis din lille oplever nogle af tegnene som ovenfor, skal du straks drøfte yderligere med en sagkyndig læge, så årsagen kan identificeres hurtigst muligt og passende behandling udføres. Mor, glem ikke straks at tjekke din lilles helbredstilstand, hvis symptomerne har stået på i mere end en uge.

Læs også: Lymfeknuder i armhulen, er det farligt?

Hvis moderen ønsker at tale om sundhedsproblemet for den lille, kunne være løsningen. Med appen , kan mødre chatte direkte med ekspertlæger hvor som helst og når som helst via Snak eller Stemme/videoopkald . Hvis der er noget galt med dit lille barns helbred, vil lægen straks ordinere medicin til din lille. Uden at du behøver at forlade huset, vil din ordre blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen er nu på Google Play eller App Store!