Babyer elsker at savle, her er 3 fordele

, Jakarta – Babyer elsker at savle. Nogle gange kan de godt lide at lave bobler af spyttet i deres mund. De fleste forældre, der ser dette, bliver nok straks sure og renser straks munden. Men du ved, at lege med spyt, der virker trivielt, kan være gavnligt for dit barns vækst og udvikling. Kom nu, se yderligere forklaring nedenfor.

Ved godt "Blæser hindbær”, babys spyt spillevane

En baby gennemgår mange udviklingsmæssige milepæle, som forældre skal forudse og fejre. Almindelige milepæle i babyudvikling, der er kendt af forældre, inkluderer at vælte, kravle eller tale. Der er dog også nogle mindre almindelige milepæle, som forældre ikke engang genkender som tegn på en babys udvikling. En af dem spiller savl.

Eksperter i børns udvikling kalder babyens vane med at savle og lege med udtrykket " blæser hindbær ". Denne vane starter normalt i en alder af 2 måneder og vil blive hyppigere i en alder af 5 måneder.

Babyer, der savler, kan godt lide at lave bobler i munden eller lave sjove lyde, der ligner brummen fra en motor." brrrr... ” ser sød ud og kan øge hormonet oxytocin hos mor og barn, når de binder sig. Det er dog også en væsentlig udvikling af barnets sproglige færdigheder. At blæse bobler betyder, at barnet eksperimenterer med sin mund, hvilket er begyndelsen på hans taleudvikling.

Læs også: 3 årsager til, at babyer savler meget vand, og hvordan man overvinder det

Fordele ved at spille spyt for babyens udvikling

At blæse spytbobler hjælper med at forberede din baby til fremtidige udviklingsmæssige milepæle, såsom at tygge, drikke og tale, som alt sammen er afgørende for hans eller hendes overlevelse. Øget spytproduktion fra 3 til 6 måneders alderen hjælper også babyer med at forberede sig på deres første tænder.

Når barnet gør det blæser hindbær , kan han lave sjove lyde, der vil strække hans ansigtsmuskler, mens han koncentrerer sig. Nå, dette kan hjælpe ham med at udvikle kontrol over sin tunge, læber og kinder på samme tid.

1. Ansigtsmuskeløvelse

At blæse bobler og lave lyde kan hjælpe din baby med at træne de muskler, der er nødvendige for selvstændige læbebevægelser, adskilt fra kæben og tungen. Det øger også den læbestyrke, der er nødvendig senere for at nippe til vand eller andre væsker fra glasset.

2. Babler

At lege med spyt hjælper også barnets sprog- og taleudvikling, fordi han kan pludre til forskellige bogstaver, såsom m, d og a.

3. Hjælper tændernes vækst

Når babyer savler, hjælper det også med væksten af ​​deres tænder. Det overskydende spyt, som babyer producerer, når de savler, hjælper med at blødgøre tandkødet og forbereder dermed barnet på væksten af ​​hans første tænder.

Læs også: Dette er udviklingen af ​​børns tænder, der vokser efter alder

Ting forældre skal gøre

Spytleg er en lille, men ret vigtig udviklingsmilepæl. Så forældre bør opmuntre barnets vaner, fordi det kan hjælpe med udviklingen af ​​tale- og sprogfærdigheder senere. Her er nogle ting, forældre kan gøre:

  • Efterlig hver lille lyd en baby laver

Tal med Lille. Prøv at tilføje nye lyde, mens du taler til ham, og stop for at se, om din lille imiterer moderens stemme.

  • Sang for de små

Syng for din lille ved at inkorporere flere variationer af noder og ord i den. Syng hurtigt og sæt derefter farten ned. Prøv at synge et par ord højt, og hvisk derefter sagte.

  • Hjælp din baby med at lave lyde ved at gnide din mors finger på hendes små læber.

  • Syng kendte sange, og lad din baby se dine læber, mens de bevæger sig.

  • Lad som om du leger med baby ved hjælp af en legetøjstelefon og hjælp ham med at pludre og tale.

Vigtigst af alt, lad babyen høre sin fars og mors stemmer hele tiden. Tal med din lille så ofte som muligt for at hjælpe ham med at udvikle ansigtsmuskelstyrke.

Læs også: Sådan inviterer du en baby til at tale

Så det er de 3 fordele ved at spille spyt for din lille. Hvis du vil stille spørgsmål om dit barns helbred eller forældreskab, skal du blot bruge appen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at stille spørgsmål om sundhed når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
First Cry Parenting. Tilgået 2020. Baby blæser hindbær – en udviklingsmæssig milepæl .