4 rigtige former for træning for mennesker med polycystisk ovariesyndrom

Jakarta - Hvem sagde, at ovarielidelser er mere almindelige hos ældre? Misforstå mig ikke, det viser sig, at mange kvinder i den fødedygtige alder skal håndtere denne tilstand. Tror du ikke på det? I USA (USA), for eksempel, er omkring 5 millioner fertile kvinder bekymrede for ovarielidelser.

Nå, denne ovarielidelse kan være forårsaget af flere faktorer, hvoraf en er polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Når vi taler om PCOS, er der intet galt i at se på historien om PCOS i USA, hvor dataene er registreret pænt. Ifølge tidsskriftet i US National Library of Medicine National Institutes of Health er PCOS en heterogen lidelse, der rammer mindst 7 procent af voksne kvinder.

Ifølge National Institute of Health Office of Disease Prevention påvirker PCOS omkring 5 millioner kvinder i den fødedygtige alder i USA. Vil du vide de årlige omkostninger for PCOS-vedligeholdelse og -administration? Bliv ikke overrasket, landet bruger omkring 4 milliarder dollars om året (55 billioner Rp). Det er meget, ikke?

Læs også: Ignorer ikke, kend 9 komplikationer på grund af polycystisk ovariesyndrom

Spørgsmålet er, hvordan du håndterer denne sygdom? Er det rigtigt, at træning har en vigtig rolle at spille i håndteringen af ​​PCOS?

Perfekt det med sport

Behandling af mennesker med PCOS kan være forskellig, metoden afhænger af de symptomer, de oplever. Generelt vil læger give medicin til at kontrollere menstruationscyklussen og hjælpe ægløsning.

Medicinsk behandling alene er dog ikke nok. For at opnå maksimale resultater skal de syge følge en sund livsstil. For eksempel at anvende en afbalanceret nærende kost og tabe dig (hvis du har overskud og træner regelmæssigt).

Nå, det viser sig, at ifølge sportseksperter kan det øge effektiviteten af ​​lægemidler og hjælpe med at øge fertiliteten hos PCOS-ramte. Personer med PCOS anbefales regelmæssigt at træne mindst 150 minutter om ugen (1 dag 30 minutter, 5 gange om ugen) for moderat aerob aktivitet.

Spørgsmålet er, hvilken form for træning er den rigtige for mennesker med PCOS?

Læs også: Sådan diagnosticeres polycystisk ovariesyndrom, som du bør vide

  1. Til fods

Gåture er en meget enkel øvelse for mennesker med PCOS. Hvis du ikke kan lide at gå alene, så sæt noget stemningsfremmende musik på, eller inviter en ven eller et andet familiemedlem.

Styrk din gangrutine ved at tilføje intervaller. Gå for eksempel i 5 minutter i moderat tempo, derefter 5 minutter rask gang eller jogging. Varier også ruten fra gang til gang. Udover en flad overflade kan du også vælge en kuperet (op ad bakke) rute.

2. Yoga

En anden øvelse for personer med PCOS er yoga. Denne øvelse har vist sig at være meget effektiv til at øge fertiliteten. Husk, yoga vil ikke helbrede PCOS, men det kan hjælpe med at genoprette hormonbalancen og øge blodcirkulationen til bækkenområdet.

Derudover er yoga en god øvelse, der hjælper dig med at håndtere stress og øge følelsen af ​​nydelse. Nå, begge disse ting er også med til at øge fertiliteten.

3. Svøm

Svømning eller vandaerobic er også godt for personer med PCOS. Øvelser som disse bruger modstand til at træne hele kroppen, inklusive muskler og led. Når du svømmer, prøv at holde afstanden eller sætte fart på målet.

Læs også: Kend den kirurgiske procedure til behandling af polycystisk ovariesyndrom

4. Flere muligheder

Ud over de tre ting ovenfor, er der stadig flere sportsgrene for PCOS-ramte, som du kan prøve. For eksempel, hvis du nyder zumba eller at spille basketball, kan dette være mere effektivt (og sjovt) end at skulle tvinge dig selv til at træne i fitnesscenteret.

Ikke kun zumba og basketball, du kan virkelig prøve andre cardiosportsgrene såsom cykling. Derudover kan personer med PCOS også vælge sport, der fokuserer på kropsstyrke. For eksempel kropsvægtsøvelser, såsom squats, push-ups eller triceps dips.

Den ting, der skal understreges, motion bør ikke gøres overdrevent. Følg lægens anbefalinger vedrørende varigheden, hyppigheden og typen af ​​træning, der passer til dig. Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem chat- og tale-/videoopkaldsfunktionerne kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download det nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS).
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. Polycystisk ovariesyndrom.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. De bedste øvelser til PCOS.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Motion for at øge fertiliteten, når du har PCOS.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Motion, diæt viste sig at forbedre fertiliteten hos kvinder med polycystisk ovariesyndrom.