Tyfusramte kan virkelig smitte andre mennesker?

, Jakarta - Det er bedst ikke at undervurdere den feber, du har haft i et par dage. Feber kan være et tegn på tyfus eller det der er kendt som tyfus. Feberen forårsaget af tyfus er ledsaget af andre symptomer, såsom muskelsmerter, hovedpine, tør hoste, og nogle gange opstår der udslæt med røde pletter.

Læs også: Vær opmærksom, travlt med at arbejde kan opleve tyfussymptomer

Hvis du oplever disse symptomer, skal du straks tage behandling, så den tyfus du oplever kan overvindes med det samme. Udover at være en farlig tilstand er tyfus en meget smitsom sygdom. Hvordan overføres det? Her er forklaringen.

Tyfustransmission, der kan forekomme

Ikke kun voksne, tyfus er en sygdom, der også kan overføres til børn. Der er mange faktorer, der får en person til at udvikle tyfus, såsom dårlige sanitære forhold, mangel på personlig hygiejne og håndhygiejne, spise grøntsager dyrket ved hjælp af forurenet gødning, toiletbesøg med tyfusramte og have sex med mennesker med tyfus.

Tyfus er forårsaget af eksponering for bakterier i den menneskelige tarm og formerer sig i fordøjelseskanalen. De bakterier, der forårsager tyfus er kendt som Salmonella typhi . Disse bakterier kommer ind i den menneskelige tarm på grund af den syge, der indtager mad eller drikke, der er udsat for bakterierne Salmonella typhi .

Læs også: Børn eller voksne, hvad er mere modtagelig for tyfus?

Faktisk overføres tyfus let. Så der er ikke noget galt for folk med tyfus at øge deres hvile derhjemme og forblive tavse, så tyfus ikke spreder sig til andre mennesker. Følgende er smittemåder, der kan forekomme ved tyfus, nemlig:

  1. Du skal være opmærksom, når du spiser mad. Lancering Mayo Clinic , kan du blive udsat for bakterier Salmonella typhi ved indtagelse af mad eller drikke, der er forurenet med disse bakterier. Forbruger ukogt vand, råt kød, grøntsager vasket i forurenet vand Salmonella typhi kan gøre dig sårbar over for at få tyfus.

  2. Raske mennesker kan også blive udsat for de bakterier, der forårsager tyfus, når de går på toilettet sammen med en med tyfus. Toiletter kan være et middel til at sprede tyfus på grund af fækal forurening udsat for bakterier Salmonella typhi . Rapporteret fra Healthline Disse bakterier kan være indeholdt i urin og afføring fra mennesker med tyfus.

  3. Vær opmærksom på brugen af ​​personlige værktøjer med tyfus. Undgå at bruge bestik og andre personlige redskaber med personer med tyfus. Denne vane kan øge din risiko for at blive udsat for tyfus-fremkaldende bakterier.

Det er den måde, de bakterier, der forårsager tyfus, ofte spredes. Bakterie Salmonella typhi yngler også hurtigere i varmt vejr.

Sådan forhindres tyfus

Ikke kun feber, vær opmærksom på andre symptomer, som kan opleves af mennesker med tyfus, såsom feber, der generelt er gradvis og føles ret alvorlig om natten. Mennesker med tyfus oplever også muskelsmerter, hovedpine, konstant træthed, appetitløshed ledsaget af vægttab, mavesmerter og udslæt i form af røde pletter.

Bliv tjekket med det samme, hvis du oplever disse symptomer på det nærmeste hospital. Ikke kun besøger hospitalet, kan du foretage en undersøgelse med en læge gennem ansøgningen ved at spørge direkte om symptomerne.

Tyfus kan være farligt på grund af komplikationer, der kan opstå, såsom indre blødninger til en revet fordøjelseskanal. Der er dog flere måder, man kan gøre for at forhindre tyfus i at opstå.

Rapporteret Centre for Disease Control and Prevention , forebyggelse, der er helt optimal for at undgå tyfus, såsom vaccination og altid at spise ren mad med et optimalt modenhedsniveau.

Læs også: Pas på, tyfus er ikke altid forårsaget af at spise skødesløst

Derudover er der flere andre måder, du kan gøre, såsom at vaske hænder før og efter forarbejdning af fødevarer, være opmærksom på miljøhygiejne, rengøre badeværelset regelmæssigt og gerne indtage pasteuriseret mælk.

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Hentet i 2020. Tyfusfeber og Paratyfusfeber
Healthline. Hentet 2020. Er tyfusfeber smitsom? Hvad du behøver at vide
Mayo Clinic. Hentet i 2020. Tyfusfeber