Dette er forskellen mellem 2D ultralyd og 3D ultralyd

Jakarta – Ultralyd er et screenings- og diagnostisk værktøj til at bestemme tilstanden af ​​livmoderen og indersiden af ​​maven. Normalt udføres denne procedure for at kontrollere graviditetens tilstand eller finde ud af, om der er en abnormitet i livmoderen, såsom forekomsten af ​​cyster, tumorer eller myomer i disse organer.

Men når man taler om ultralydsmetoden til kontrol af graviditetens tilstand, hvilken skal man være valget? Er det 2D ultralyd eller 3D ultralyd? Hvad er egentlig forskellen mellem de to? Se hele anmeldelsen nedenfor!

2D ultralyd

2D ultralyd er en type undersøgelse, der bruger 2-dimensionel teknologi. Denne type undersøgelse er den første, der dukker op i den medicinske verden, med billeddannelsesresultater i form af et fladt billede, men kan vise billeder af babyens indre organer i livmoderen.

Normalt bruges 2D ultralyd til undersøgelse, når svangerskabsalderen kun er i første trimester. Men hvis der er en abnormitet hos fosteret i livmoderen, anbefaler lægen at lave en ultralyd med mere sofistikeret teknologi for bedre at kunne se resultaterne.

Læs også: Gravide kvinder, skal kende årsager og tegn på abort

3D ultralyd

I modsætning til 2D ultralyd giver undersøgelse af livmoderen med 3D ultralyd billeder, der er mere virkelige og detaljerede. Gennem denne teknologi kan fosterets ansigt sammen med dets organer ses tydeligere. Hvis der er en abnormitet, kan 3D ultralyd opdage det bedre end 2D ultralyd.

I dag er 3D-ultralyd blevet den foretrukne billeddiagnostiske metode til at opdage abnormiteter i livmoderkanalen og placere spiralen i endometriet eller myometriet. Denne 3D ultralydsteknologi har også vist sig at bidrage væsentligt til vurderingen af ​​intrauterine fibromer og påvisning af ektopisk graviditet.

3D ultralyd er nøglen til en mere effektiv gynækologisk undersøgelse, fordi den giver mulighed for at give mere fuldstændig information om livmoderens anatomi. Årsagen er, at 2D ultralyd ikke længere giver al den information, der er nødvendig for alle diagnoser, især for komplekse diagnoser.

Læs også: 6 årsager til mavesmerter, når du er gravid ung

Fordele og ulemper

Selvfølgelig har hver ultralydsteknik sine egne fordele og ulemper. Mange gravide kvinder foretrækker billeder fra 3D-ultralydsbilleder, fordi resultaterne ser mere virkelige ud, også kendt som de kan vise et billede af babyen, som da han blev født til verden sammenlignet med det flade 2D-ultralydsbillede.

Alligevel bør gravide kvinder, uanset hvilken type ultralydsundersøgelse, der er nødvendig, ved hjælp af 2D-, 3D- eller 4D-teknologi diskutere med deres læge. Normalt anbefaler læger brugen af ​​billeddannelsesmetoder, der er passende for graviditetens betingelser. Spørg altid om graviditetens fremskridt, når du er på besøg til rutinetjek.

Læs også: 4 slags abnormiteter i graviditeten

Det var forskellen mellem 2D ultralyd og 3D ultralyd, som du skal vide. Hvis gravide føler mærkelige og usædvanlige symptomer, så tøv ikke med at spørge lægen om tilstanden af ​​moderens graviditet. Uden behov for at gå til lægen kan mødre stille spørgsmål direkte gennem ansøgningen . Denne applikation er allerede tilgængelig og kan mor Hent direkte på telefonen. Kom nu, brug appen lige nu!