Angkak for denguefeber, gavnlig eller farlig?

, Jakarta – Du skal være bekendt med Angkak. I Indonesien søges Angkak ofte til behandling af denguefeber. Angkak er hvide ris, der er blevet gæret af en svamp Monascus purpureus. På grund af gæringsprocessen skifter risene farve til brunrød. Lancering fra Mayo Clinic, Angkak bruges endda som basisfødevare i nogle dele af Asien og bruges almindeligvis som traditionel medicin i Kina.

Angkak indeholder fibre, kulhydrater og protein og lovastatin, som er kendt for sine fordele til at sænke kolesterol og opretholde hjertesundhed. Man kan sige, lovastatin er et stof i Angkak, der ligner hjertemedicin. Så hvorfor er Angkak ofte eftertragtet, når nogen har denguefeber? Er Angkak blevet bevist sikkert for DHF eller er det farligt? Dette er anmeldelsen.

Læs også: Bemærk, disse er 6 vigtige fakta om denguefeber

Er Angkak sikkert at behandle denguefeber?

Faktisk kan Angkak ikke behandle denguefeber. Denne ene fødevareingrediens virker ikke for at eliminere dengue-virussen, men overvinder eller lindrer kun symptomerne forårsaget af denguefeber. Indholdet af Angkak anses for at være i stand til at øge blodpladerne hos mennesker med denguefeber.

Indholdet af Angkak menes at udløse processen med megakaryopoiesis eller produktionen af ​​blodplader i knoglemarven og påvirke infektionsprocessen for ikke at ødelægge blodplader. Dette skal dog stadig undersøges nærmere for at vide med sikkerhed fordelene ved Angkak for at lindre symptomerne på denguefeber.

Er der bivirkninger, der kan forårsages?

Selvom det er gavnligt, kan Angkak forårsage en række visse bivirkninger. Lancering fra Mayo Clinic, indtagelse af Angkak kan forårsage ubehag i maven, oppustethed og hovedpine. Indholdet af monacolin K i Angkak har også bivirkninger, såsom myopati og leverskader.

Derudover indeholder Angkak også en forurening kaldet citrinin, som er kendt for at forårsage nyresvigt. Hvis du beslutter dig for at indtage Angkak, når du har dengue, bør du være mere forsigtig.

Sørg for at spørge din læge til råds, før du indtager Angkak for at forhindre problemer, der kan opstå. Du kan kontakte lægen via appen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald .

Læs også: Er du i tvivl om symptomerne på DHF eller ej? Sådan sikrer du dig

Indholdet af lovastatin i Angkak er godt for hjertet, fordi det kan sænke kolesterolniveauet i kroppen. Desværre kan lovastatin forårsage bivirkninger hos gravide kvinder. Lovastatin i Angkak er kendt for at skade graviditet og forårsage fosterskader. Angkak anbefales heller ikke til ammende mødre, fordi det anses for at påvirke kvaliteten af ​​modermælken.

Andre bivirkninger, der kan forårsages, er allergiske reaktioner såsom hududslæt, åndedrætsbesvær, kvalme og opkastning. Dette er bestemt farligt, hvis det opleves af personer med DHF, gravide og ammende mødre. Du skal også være forsigtig, fordi Angkak kan sænke immuniteten, hvis den spises i overskud.

Læs også: 3 faser af denguefeber, du skal kende

Hvis du oplever en allergisk reaktion efter at have indtaget Angkak, bør du straks konsultere en læge. Inden du besøger hospitalet, kan du bestille tid hos lægen først via ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Rød gærris.
WebMD. Tilgået 2020. Rød gærris.