Dette er 3 fysiske traumer, som babyer kan opleve

, Jakarta - Fødsel er et langt og vanskeligt øjeblik for en kvinde. Enhver mor, der skal til at føde, skal gøre sit bedste, så fødslen, der sker, forbliver normal. Men vidste du, at babyer kan opleve traumer under fødslen?

Ikke alle leverancer er præciseret i overensstemmelse med eksisterende forventninger. Der er tidspunkter, hvor dette er svært at gøre, hvilket forårsager traumer for babyen. Traumet kan have en dårlig indvirkning på hans fysiske tilstand. Derfor bør mødre kende nogle traumer for barnet, der kan opstå efter fødslen. Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: Sådan ledsages børn, der er traumatiseret eller deprimeret

Nogle fysiske traumer for babyer, der kan ske

Et af de traumer, der kan opstå hos babyer, er, når de bliver født. Moderens barn kan opleve snitsår, brud og andre skader relateret til veer under fødslen. Denne lidelse er mere almindelig, når barnet er større end gennemsnittet, så det er større end moderens bækkenområde.

En mor, der fødte en baby, der er større og tungere, får lægerne til at bruge hænder, pincet og et vakuum for at gøre det nemmere at fjerne. Således kan risikoen for skader øges, da der udøves for meget fysisk kraft, når man holder barnet eller ikke er forsigtig med hjælpemidlerne.

Spædbarnstraumer under fødslen er det mest almindelige i hoved, nakke og skuldre, selvom det er muligt, at det kan forekomme i andre dele af kroppen. Disse områder af kroppen er mere udsatte for skader, fordi positionen generelt vil vises først under fødslen. Her er nogle traumer for babyer, der kan forårsage skade:

  1. Caput Succedaneum

Traumer for babyen, der forårsager fysisk skade, er caput succedaneum. Babyer med denne lidelse er forårsaget af hævelse af hovedbunden, normalt under eller kort efter fødslen. Denne risikofaktor øges på grund af tryk fra moderens livmoder eller skedevægge under fødslen.

Spædbørns traumeforstyrrelser er mere tilbøjelige til at opstå, hvis veer opstår i lang tid og er vanskelige at udføre. Især når fostersækken brister, og barnets hoved ikke er beskyttet, når det passerer gennem fødselskanalen. Brugen af ​​en vakuumanordning under veer i for lang tid får barnet til at lide af denne caput succedaneum lidelse.

Traumer for en nyfødt baby kan faktisk være bekymrende. For at mindske denne bekymring har Dr kan give den bedste rådgivning i den forbindelse. Det er nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone daglig brug!

Læs også: Traumer på grund af forældre kan udløse flere personligheder hos børn

  1. Cephalohæmatom

Cephalohematoma omfatter også traumer for barnet, der opstår under fødslen. Denne lidelse opstår på grund af ophobning af blod under periosteum, den beskyttende membran, der dækker babyens kranium. Symptomer på denne lidelse, såsom en klump på barnets hoved, der vises et par timer efter fødslen. Klumpen er øm og kan vokse sig større et par timer efter.

De fleste tilfælde af cephalohematom kræver dog ikke særlig lægehjælp og kan forsvinde efter et par uger. Årsagen er, at kroppen vil reabsorbere det ekstra blod. Nogle tilfælde kan dog forårsage gulsot, hvis den er for stor, og for mange røde blodlegemer er beskadiget i hovedet.

  1. Blå mærker og brækkede knogler

Babyer kan også opleve andre postpartum traumer såsom blå mærker og brud. Blå mærker kan opstå, når ansigtet, hovedet og andre kropsdele udsættes for fysisk pres fra fødselskanalen eller kommer i kontakt med knogler og væv i moderens bækken. Brugen af ​​pincet under veer kan også efterlade mærker på barnets hoved eller ansigt på grund af brug af for meget kraft.

Som med blå mærker kan der også opstå brud på grund af forkert brug af fødselshjælpemidler, eller når barnet trækkes for hårdt. I meget sjældne og uagtsomme tilfælde kan læger og medicinsk personale tabe en nyfødt baby og brække knoglen.

Læs også: Traumer for børn kan forstyrre karakteren som voksen?

Det er nogle af de traumer for babyer, der kan opstå under fødslen. Ved at kende nogle af disse ting, er det håbet, at denne lidelse kan forebygges senere, når det er tid til at føde. Så den baby, som moderen fødte, forbliver sund og ingen forstyrrelse overhovedet kan forekomme.

Reference:
Guide til fødselsskade. Tilgået 2020. Fødselstraume
ABC Law Centers. Tilgået 2020. Traumatiske fødselsskader: risikofaktorer og klassificering