Bændelorm infektion spredes i kropsdele, pas på taeniasis

Jakarta - Indtrængen af ​​orme i kroppen kan forårsage infektioner, for eksempel bændelorm, der forårsager taeniasis, når de inficerer kroppen. Så hvad får bændelorm til at komme ind i kroppen? Hvad sker der, hvis denne orm allerede inficerer? Lad os se hele anmeldelsen her!

Indtrængen af ​​bændelorm i kroppen

Grundlæggende kan infektion forårsaget af bændelorm skyldes to ting, nemlig infektion fra bændelorm Taenia saginata almindeligvis fundet hos kvæg og infektion med bændelorm Taenia solium som ofte findes hos grise. Begge typer bændelorm kommer ind i og inficerer kroppen gennem kød, der ikke er tilberedt ordentligt.

Enkelt sagt er det sådan, bændelorme kommer ind i kroppen: Når det forurenede kød kommer ind i din krop, er bændelormene solidt fastgjort til tyndtarmens vægge. Orme vil vokse og formere sig ved at absorbere næringsstoffer fra den mad, du spiser. Dernæst begynder bændelormen at lægge æg og udstødes med afføring eller afføring.

Men en person med taeniasis er mindre tilbøjelig til at føle infektionen i sin krop, fordi denne sygdom ikke forårsager symptomer. Normalt forårsager udseendet af infektion på grund af bændelorm kvalme, nedsat appetit, svaghed og diarré. Alligevel ignoreres disse symptomer ofte, fordi de har tendens til at være de samme som andre mindre sygdomme.

Jo længere bændelormen inficerer din krop, jo mere alvorlig vil din taeniasis være. Så du bør være meget opmærksom på alle de ændringer, der betragtes som mærkelige og er første gang, du føler. Denne tilstand er forårsaget, fordi sværhedsgraden af ​​denne sygdom afhænger af, hvor længe disse orme inficerer kroppen.

Sygdomme på grund af bændelormsinfektion

Taeniasis er en sygdom, som du skal være opmærksom på. Taeniasis viser ikke alvorlige tegn, men hvis det efterlades for længe, ​​kan det forårsage komplikationer. Fordi æg og larver af orme er i stand til at overleve parasitisk i menneskekroppen i op til 30 år.

Så hvad er de komplikationer, der opstår som følge af Taeniasis? Her er nogle af dem:

Komplikationer i organfunktionen

Ikke kun inficerer organer i fordøjelseskanalen, infektioner forårsaget af bændelorm forårsager også komplikationer i andre kropsorganers funktioner, især med deres hurtige spredning. Hvis den når hjertet, forårsager denne parasit hjertesvigt. Selvom det er sjældent, kan bændelormparasitter, der indbygger og inficerer øjet, forårsage øjenlæsioner, der resulterer i nedsat syn til blindhed.

Allergi

Orme kan inkubere æg i stort antal og producere larver, der kan bevæge sig og danne andre cyster meget hurtigt. Sprængningen af ​​denne cyste forårsager en allergisk reaktion, såsom kløe, hævelse og åndedrætsbesvær.

Blokering af fordøjelsesorganer

Bændelorm, der vokser og udvikler sig, kan forårsage blokeringer i fordøjelsesorganerne. Denne blokering er almindelig i galdegangen, bugspytkirtlen, blindtarmen og en del af tarmen som helhed.

Så undervurder ikke sygdommen Taeniasis. Du kan spørge lægen, hvilke andre symptomer der opstår, hvis nogen har denne sygdom. For at gøre det nemmere, brug Spørg en læge-tjenesten fra applikationen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Læs også:

  • Farer ved overførsel af bændelorm til mennesker
  • Dette er effekten af ​​at spise råt kød for ofte for kroppen
  • Dette forårsager Ascariasis aka rundorm infektion