4 Fysiske ændringer hos unge piger

, Jakarta – Puberteten er et af stadierne i en persons udvikling. Både piger og drenge går alle igennem puberteten. Generelt oplever mænd puberteten i alderen 12-16 år, mens kvinder vil gå igennem puberteten i alderen 10-14 år. Selvfølgelig vil både mænd og kvinder, der oplever puberteten, opleve nogle ændringer i deres fysik. Denne tilstand kan opstå på grund af væksthormon i kroppen.

Læs også: Dette er et tegn på pubertet hos unge piger

For forældre er der intet galt i at genkende nogle af de fysiske ændringer, der sker hos unge piger, når de kommer i puberteten. Det er vigtigt at kende tegn på pubertet hos piger, så forældre giver ordentlig seksualundervisning til deres børn, så unge piger kan få en følelse af ansvar for deres krop.

Følgende er de fysiske ændringer, der sker hos unge piger i puberteten, nemlig:

1. Bryster begynder at vokse

Når man går ind i puberteten, begynder brysterne hos piger langsomt at vokse og blive større. Generelt forekommer dette hos piger i alderen 8-13 år. Generelt starter det ved brystvorten og areola. Mødre skal ikke bekymre sig, hvis det nye barns bryster vokser i den ene del. Denne tilstand er ret normal, fordi væksten af ​​brysterne ikke sker på samme tid. Dette er også grunden til, at kvinders bryster vil have forskellige størrelser.

Du skal dog være opmærksom, hvis forskellen er så slående, som for eksempel en klump i det ene bryst. Denne tilstand kræver bestemt yderligere undersøgelse til det nærmeste hospital for at sikre barnets helbred.

2. Fint hår vises på armhulerne eller omkring skambenet

Nogle gange får udseendet af fint hår i armhulerne eller skambenet barnet til at føle sig skamfuldt eller underlegent, moderen bør give barnet forståelse for, at dette er normalt. Glem ikke at lære dit barn altid at holde køns- og armhulerne rene, hvor fint hår begynder at vokse.

Læs også: 6 tegn på pubertet hos drenge

3. Ændringer i kropsform

Lancering Opdrage børn Piger, der kommer i puberteten, vil opleve ændringer i kropsformen. Viser ikke kun kroppens kurver, men barnet oplever også en drastisk vækst i højden. Generelt vil højdevæksten hos piger stoppe i alderen 16-17 år.

4. Vægtændring

Ikke kun højdeændringer, i puberteten oplever nogle børn en betydelig vægtøgning. Der er intet galt i, at mødre ledsager børn og giver et nærende og sundt indtag, så børn ikke bliver overvægtige eller undervægtige i deres vækstperiode. Tilstrækkelig indtagelse vil helt sikkert gøre børns sundhed mere optimal.

Det er de fysiske ændringer, der ses hos børn, der begynder at komme i puberteten. Generelt er puberteten hos piger præget af udseendet af menstruation hos piger. Men et par måneder før menstruation oplever børn udflåd fra skeden i form af klare og lugtfrie. Derudover giver det udflåd fra skeden, der opleves, ikke kløe.

Læs også: Forstå forholdet mellem depression og teenagepiger

Men der er ikke noget galt, hvis barnet føler sig utilpas ved udflåd fra skeden, kan moderen besøge lægen gennem ansøgningen for at sikre, at det oplevede udflåd fra skeden er normalt eller kræver medicinsk behandling.

Derudover skal du ikke glemme at lære børn om kropshygiejne, fordi hormonelle ændringer, der opstår i puberteten, kan få børn til at opleve kropslugt, hvis kropshygiejnen ikke opretholdes ordentligt.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået i 2020. Understanding Pubertet
Opdrage børn. Tilgået 2020. Fysiske ændringer i puberteten: drenge og piger
sunde børn. Tilgået 2020. Fysisk udvikling hos piger: Hvad kan man forvente under puberteten