Kend hudinfektioner på grund af mider på madrassen

, Jakarta – Rengøring af huset er én ting, der skal gøres for at forhindre forskellige helbredsproblemer. Ikke kun husholdningsmøbler, bør du gøre regelmæssig rengøring på sengetøj. Startende fra tæpper, puder, til madrasser. Dette gøres for at undgå hudsundhedsproblemer forårsaget af mider.

Læs også: Lær fnat at kende, en hudsygdom forårsaget af dyrelopper

Selve miden er en type insekt, hvis størrelse er så lille, at det er svært at finde det med det blotte øje. Selvom de er små, er disse insekter ret farlige, fordi de kan bide i huden og forårsage kløe, svie og irritation af huden. Ikke nok med det, tilstedeværelsen af ​​mider, der ikke behandles med det samme, kan øge risikoen for hudinfektioner hos mennesker, du ved. For det, se anmeldelsen her!

Hudinfektioner forårsaget af madrasmider

Mider er meget små (mikro) insekter, flade i form og brune i farve. Dens meget lille størrelse gør dette insekt meget svært at se for øjet. De fleste vil bemærke, at deres værelse eller hjemmemiljø indeholder mider efter at have fundet bidemærker på huden.

Det er bedst ikke at ignorere denne tilstand. Midebid kan faktisk øge forskellige hudinfektioner, såsom:

1. Fnat eller Fnat

Fnat vil være karakteriseret ved kløe på huden, især om natten. Derudover vil denne tilstand blive ledsaget af udseendet af små pletter, der ligner bumser og små blærer. Normalt, mider af typen Sarcoptes scabiei være årsag til fnat eller det man kalder fnat.

Mider vil bide i huden og trænge ind i hudoverfladen. Normalt kan tilstande, der ikke behandles med det samme, få mider til at formere sig på huden. Faktisk kan miderne spredes til andre dele af kroppen.

Fnat er en meget smitsom sygdom. Overførsel kan ske ved direkte kontakt med personer med fnat eller brug af personlige genstande med personer med fnat. Besøg straks det nærmeste hospital, når du oplever symptomer på fnat for at få den rette behandling.

Læs også: Pas på mider, der forårsager fnat og kløende hud

2. Hudallergier

Allergier, der opstår på huden, er normalt forårsaget af støvmider. Støvmider, også kendt som husmider, kan yngle på varme og fugtige steder. Fra sofaer, madrasser, tæpper til gardiner, er disse perfekte steder for støvmider at yngle.

Normalt vil støvmider bide huden og æde døde hudflager fra mennesker og dyr. Af denne grund er det meget vigtigt at rengøre området af huset regelmæssigt for at undgå midebid.

Allergi på huden vil ses, når en person ved et uheld udsættes for støvmider. Ud over nysen vil personer med allergi normalt opleve et rødt og kløende udslæt på huden. Endnu værre kan denne tilstand forårsage åndenød, hvis den ikke behandles korrekt.

3.Eksem

Mider kan også give eksem på huden. Normalt er denne tilstand forårsaget af en type mide Demodex folliculorum . Disse mider findes ofte i hårsækkene, huden og ansigtet.

I starten vil bidet af denne type mide forårsage irritation, kløe, brændende og rødme i huden. Men hvis denne tilstand ikke behandles med det samme, kan midebiddet blive mere alvorligt og blive til eksem.

Læs også : 5 handlinger for at overvinde væggelusbid på din lille

Det er nogle typer hudinfektioner, der kan opstå på grund af midebid. Brug og spørg lægen direkte om den første behandling af midebid. Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Glem ikke regelmæssigt at rengøre området af huset ved at vaske genstande, der er yngleplads for mider, med varmt vand og rengøringsmiddel. Glem ikke at bruge en støvsuger til at fjerne mider fra madrasser, sofaer eller gardiner i huset.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Støvmideallergi.
Centre for Disease Control and Prevention. Hentet 2020. Fnat.
Healthline. Hentet 2020. Demodex Folliculorum: Hvad du bør vide.