Kend ins og outs om katteinfluenza hos katte

, Jakarta - Influenza maling eller katteinfluenza ligesom menneskeinfluenza. Influenza maling kan forårsage løbende næse og øjne og ondt i halsen hos katte. Symptomer, der kan mærkes, er smerter i muskler og led, kræftsår, driblinger nysen, tab af stemme og feber.

Influenza maling Det er normalt ikke alvorligt hos voksne katte, selvom det kan være meget smertefuldt. Alle katte med symptomer influenza maling skal få behandling hos en dyrlæge. Denne tilstand kan være alvorlig eller dødelig, når den forekommer hos killinger og voksne katte, som har andre alvorlige sygdomme.

Læs også: Er gravid? Pas på toxoplasmatrusler

Årsager til katteinfluenza hos kæledyrkatte

De sædvanlige bekymringer ved influenza maling er risikoen for varige øjenskader, selv hos dyr, der ser ud til at have influenza maling lys. I denne tilstand findes ofte sår eller øjensår, især hos killinger. Øjensår kan udvikle sig til alvorlige helbredsproblemer og endda føre til øjentab.

Hvis din kat eller killing ser syg ud, eller hans øjne er delvist lukkede, skal du straks kontakte dyrlægen via appen , hvis det er nødvendigt for yderligere undersøgelse.

Influenza maling normalt forårsaget af en af ​​to typer vira, nemlig Feline Viral Rhinotracheitis Virus eller Feline Calicivirus, eller nogle gange visse typer bakterier. Når katte først er inficeret, vil de udskille viruspartikler i deres næse og øjenudledning og spyt. Mens syge katte er den største kilde til infektion, kan nogle raske katte også være bærere af virussen.

Også selvom en sund kat ikke lider af influenza maling , men de kan frigive viruspartikler og inficere andre katte. Partiklerne kan holde op til en uge i miljøet, så katte behøver ikke engang at møde andre katte for at blive ramt af sygdommen.

Sygdommen spredes let ved kontakt med en inficeret kats madskål eller legetøj. Eller endda på folks tøj efter at have rørt ved en inficeret kat. Influenza maling kan diagnosticeres ved at tage en prøve og lede efter virussen.

Læs også : Kan jeg få en kat, mens jeg er gravid? Find svaret her

Behandling af katteinfluenza hos kæledyrkatte

Faktisk er der intet antiviralt lægemiddel, der er effektivt og almindeligt anvendt. Antibiotika, immunforstærkende vitaminer og forstøverdampe kan gives for at hjælpe med behandlingen. Ligesom den menneskelige influenza, kan en bakteriel infektion komme ind og forårsage komplikationer som lungebetændelse, når først virussen beskadiger den sarte slimhinde i næse og luftveje.

  • Sørg for nærende mad og tilstrækkeligt drikkevand

Pasning af en kat som har influenza maling meget vigtigt at gøre. Symptomer på tilstoppet næse og trøske kan få en kat til at holde op med at spise og drikke. Dette kan føre til dehydrering, hvilket er farligt for killinger. Giv din kat nærende mad og drikke i tilstrækkelige mængder til at opfylde dens krops ernæringsbehov.

  • Rens kattens øjne, krop og næse

Når du er forkølet, vil din kats krop, øjne og næse være snavset eller slimet. Det er en god idé at holde alle dele af kattens krop ren. Øjnene og næsen på en kat med influenza udleder normalt, fordi de er betændte. Tør ophobet øjen- eller næseflåd af med en vatrondel dyppet i varmt saltvand.

  • Undgå at bade katte

Selvom du skal holde din kat ren, når den er forkølet, så undgå at bade ham. Kroppen af ​​en kat, der har influenza, skal holde sig varm. Hvis du bader, vil det gøre influenzaen værre.

Læs også: Farer ved katteridser, der skal holdes øje med

  • Lad katten få nok hvile

Katte har brug for nok hvile, især når de er forkølede. Ved at få nok hvile kan din kat hurtigt komme sig og komme sig.

  • Tør katten

Tørring vil hjælpe med at varme kattens krop. Det tager ikke lang tid, du kan tørre din yndlingskat i 10-15 minutter om morgenen omkring 8-9.

Det er alt, du behøver at vide om influenza maling hos kæledyrkatte. Sørg for, at din kat holdes sund, så den ikke let bliver syg.

Reference:
Blå Kors. Tilgået i 2020. Flu Paint
Purin. Tilgået 2020. Katteinfluenza: Symptomer, behandling og langtidsvirkninger
PDSA. Tilgået i 2020. Influenzamaling