4 must-do pleje for postpartum katte

, Jakarta – Da din kat er gravid, skal du passe omhyggeligt på den, indtil den føder. Dog er postnatal kattepleje lige så vigtig.

Ligesom mennesker har morkatte, der lige har født, også brug for tid til at komme sig. Samtidig skal hun også varme og amme sine nyfødte killinger. Ved at yde den pleje, som din kat har brug for efter fødslen, kan du derfor støtte sundheden for din kat og dens killinger.

Følgende postnatal kattepleje, der kan udføres, nemlig:

1.Forbered et varmt og tørt sted

Hvis du ikke har forberedt en redekasse, før din kat føder, skal du sørge for at forberede et varmt, tørt sted til moderkatten og hendes killinger efter fødslen for at få dem til at føle sig trygge.

Gør kassen høj nok til, at killingen ikke kan klatre ud af den, men moderen kan, og placer den et sted, hvor det ikke blæser. Kassen skal også være stor nok til, at moderen kan bevæge sig og ligge væk fra killingen, men ikke for stor, så killingen nemt kan nærme sig moderen.

Da killinger ikke kan regulere deres kropstemperatur, før de er 3 uger gamle, skal de holde deres redekasse så varm og behagelig som muligt. Kattemor kan varme deres killinger, men hvis hun går ud og spiser eller bager, kan killingerne blive kolde.

Brug en varmepude foret med et håndklæde eller tæppe til at varme æsken op. Sørg for, at håndklæder og tæpper ikke er slidte, da killinger kan blive fanget i rebene. Hvis håndklædet eller tæppet er vådt, skal det udskiftes med et tørt.

Læs også: Kan nyfødte killinger bades?

2. Lad moderen være i fred

Det er en god idé at lade moderkatten være alene med sine killinger så meget som muligt. Kattemoren skal passe sine killinger tidligt i deres fødsel, så man skal ikke andet end at fodre morkatten og sørge for at både mor og killinger ser sunde ud.

Selvom det anbefales at give moderkatten sin egen plads med sine killinger, skal du også sørge for, at moderkatten begynder at fodre killingerne inden for en time eller to efter fødslen.

Hvis hun ikke ammer eller ikke tillader killingerne at die, skal du muligvis træde til for at give din killing en mælkeerstatning. Kontakt din dyrlæge, hvis dette sker, da killingernes helbred kan forringes hurtigt, hvis de ikke ammes, og en dyrlæge kan overvåge deres tilstand.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt at fodre en killing?

3. Forbedre Mother Cats ernæring

En ammende kat kræver ekstra næringsstoffer og kalorier, så foder din kat med formelfoder af høj kvalitet. Giv morkatten våd- og tørfoder og øg hendes madportioner, så hun kan spise, når hun er sulten. Sørg også altid for rent vand.

Læs også: Kend den rigtige madportion at give til katte

4.Tal med dyrlægen

Hvis du er bekymret for din kats eller killingers helbred, så tal med din dyrlæge. Killinger kan hurtigt blive syge, så overvåg deres tilstand nøje, og kontakt din dyrlæge med det samme, hvis du bemærker sundhedsproblemer. Du kan også tage din kat eller killing til behandling til dyrlægen ved at bestille tid på det valgte hospital via ansøgningen .

Når killingerne er 8 uger gamle, vil de være klar til at blive fravænnet deres mor. Indtil den tid kommer, kan du dog yde postnatal pleje til din kat ved omhyggeligt at overvåge hendes og hendes killings helbredstilstand og sørge for et sikkert sted for dem. Glem ikke Hent også app for at få den mest komplette sundhedsløsning til at opretholde kæledyrs sundhed.

Reference:
nuttethed. Tilgået 2021. Sådan plejer du en mor kat efter at have fået killinger.