Er det rigtigt, at tandpasta kan slippe af med hudorme?

, Jakarta - Næsten alle ønsker at have ren, velplejet og uren hud. Faktisk er dette ikke let at opnå. En af de ting, der er ret forstyrrende udseende og svære at fjerne, er hudorme. Hvad enten det er hudorme eller whiteheads, er begge et mareridt for dem, der ønsker at se perfekte ud.

Mange mennesker derude tror dog, at hudorme nemt kan fjernes med tandpasta. Du skal bare påføre det på hudorme-området og derefter vente på, at det tørrer og derefter vaske af. Er det rigtigt, at denne simple metode kan hjælpe med at fjerne hudorme? Så er det sikkert for huden?

Læs også: Dette er forskellen mellem sorte komedoner og hvide hudorme

Fakta om rengøring af hudorme med tandpasta

Faktisk er tandpasta ret effektiv til at håndtere genstridige hudorme. Lancering Derm Collective , hjælper tandpasta med at fjerne hudorme ved at eksfoliere. Tandpasta har antibakterielle og antiinflammatoriske virkninger, der kan være en grundpille. Denne metode anbefales dog ikke. Nogle af de aktive ingredienser i tandpasta kan irritere huden og have andre negative bivirkninger. Der er tandpastaingredienser, der forårsager irritation, når de påføres huden, nemlig:

  • Triclosan. Denne forbindelse er et stærkt antibakterielt og svampedræbende middel med milde antiinflammatoriske egenskaber. Dets brug i hudplejeprodukter anses dog for kontroversielt.

  • Brintoverilte. Ligesom triclosan er hydrogenperoxid antibakterielt. Det er i stand til at dræbe celler gennem en proces kaldet oxidativt stress. Desværre kan oxidativ stress også skade sunde celler, forårsage irritation og sinke helingsprocessen af ​​hudorme.

  • Natriumbicarbonat. Bicarbonat af sodavand virker som en mild eksfoliering. Desværre kan natriumbicarbonat forårsage overdreven irritation og tørhed.

Vil du have en sikker skønhedsløsning, skal du bare chatte med en hudlæge på appen . Du kan spørge, hvilke ingredienser der er effektive til at håndtere hudorme, men ikke forårsager skadelige bivirkninger.

Læs også: Honningmaske til at slippe af med mørke pletter

Er der en sikker måde at slippe af med hudorme?

Selvom tandpasta kan bruges som en ingrediens til at udrydde hudorme, bør du vælge en anden metode, der er mere sikker. Bedre behandlinger for hudorme inkluderer brug af alfa-hydroxysyrer (AHA'er), beta-hydroxysyrer (BHA'er) samt blide rensemidler og eksfolieringsmidler. Bare rolig, her er en sikker måde at rense hudorme med ingredienser, du har derhjemme:

  • Majsmel og eddike. Tag en spiseskefuld majsstivelse og bland det i eddike, indtil blandingen danner en tyk pasta. Påfør det på det hudorme-ramte område og lad det virke i 15-20 minutter. Skyl med varmt vand og følg derefter med koldt vand eller isterninger for at lukke porerne. Majsstivelse absorberer overskydende olie, mens eddike hjælper med at falme misfarvning forårsaget af hudorme. For de bedste resultater kan du prøve denne metode to til tre gange om ugen.

  • Honning. Denne ingrediens har vist sig at være effektiv til at fjerne hudorme og som en bonus får du fugtet hud. Påfør blot honning på et rent og tørt ansigt, lad det sidde i 20 minutter og skyl med varmt vand. Fordi det er naturligt og sikkert, kan du bruge honning hver dag.

  • Æggehvide og honning. Blandingen af ​​disse to ingredienser kan påføres over hele ansigtet. Lad det sidde i ansigtet, indtil huden begynder at føles stram, og skyl masken af ​​med varmt vand. Denne blanding er ikke kun i stand til at fjerne hudorme, men vil også få huden til at se strålende ud.

  • Citronsaft. Denne ingrediens fjerner døde hudceller, så man kan stole på den til at fjerne hudorme. Før du går i seng, skal du bruge en vatpind til at påføre frisk citronsaft for at rense huden og fokusere på hudormeområdet. Du kan lade det stå natten over og skylle det af om morgenen med varmt vand. Gentag dette hver nat i en uge. Men dem med tør hud bør tilføje olivenolie til citronsaften. Sørg også for at bruge en fugtighedscreme efter at have skyllet den af.

Det er nogle naturlige ingredienser til at slippe af med hudorme. Imidlertid kan reaktionen af ​​hver hud være forskellig for hver person. Så det er bedre at finde den rigtige hudpleje til at hjælpe med at fjerne hudorme i dit ansigt.

Reference:
Derm Collective. Hentet 2020. Virker Blackhead-tandpastamidlet virkelig?
Evekvinde. Tilgået 2020. Fem naturlige måder at fjerne hudorme.
Healthline. Tilgået i 2020. Kan jeg bruge tandpasta på bumser?