ømme brystvorter? Måske er dette årsagen

Jakarta – En af de sygdomme, der oftest rammer kvinder, er udseendet af smerter i brystvorterne. Denne tilstand får ofte kvinder til at føle sig rastløse og lider af overdreven angst, fordi forekomsten af ​​smerter i brystvorterne er et tidligt tegn på brystkræft. Det viser sig dog, at årsagen til ømme brystvorter ikke altid skyldes, at kvinder har brystkræft.

Der er flere andre årsager, hvis symptomer er næsten de samme, som når kvinder får konstateret brystkræft, nemlig smertefulde brystvorter. Hvad er de andre årsager? Her er anmeldelsen:

Hormonændringer

Hormonelle ændringer forårsager altid forskellige påvirkninger på kroppens tilstand. Kald det, når du er PMS, hormonelle ændringer vil få dine bryster til at svulme op og brystvortens smerter vises i et par dage, normalt før menstruationsdagen kommer. Hævede brystvorter og smerter i brysterne skyldes øgede niveauer af hormonerne progesteron og østrogen, som er mere koncentreret i brysterne.

Bryster Gnid BH

Brugen af ​​en bh vil angiveligt forhindre brysterne i at forblive stramme, især når de understøttes af en bh udstyret med wirer. Men en for stram bh giver konstant friktion mellem bh-kluden og brystvorterne, og det kan med tiden gøre dine bryster ømme.

Vælg derfor en bh af blødt og absorberende materiale, for en bh, der ikke er i stand til at absorbere sved, vil faktisk gøre brystet fugtigt og udsat for bakteriel infektion. Når du træner, er det bedst, hvis du bruger kirurgisk tape for at forhindre overdreven friktion.

Læs også: Kend 8 årsager til brystsmerter bortset fra kræft

Forekomst af infektion

Årsagen til ømme brystvorter kan også skyldes infektion på grund af allergi, friktion og sår. Hvis den ikke behandles med det samme, vil infektionen blive mere alvorlig. Ikke kun får brysterne til at blive meget ømme, denne infektion kan også udløse forekomsten af ​​svamp Candida albicans i området omkring brystvorterne.

Symptomer, der normalt opstår, når huden er påvirket af denne sygdom, er en brændende smerte, der ikke vil aftage, selvom du har forudset det ved at reducere friktionen mellem bh'en og brystet. Derefter bliver brystvorten lyserød, og areola bliver rødlig. Hvis dette sker, skal du straks kontakte en læge.

Seksuel stimulering

Når man har sex, er der nogle kropsdele, der bliver mere følsomme, når man får berøringsstimulering, hvoraf en af ​​dem er brysterne. Hvis stimuleringen til dette område er for kraftig, er det ikke umuligt, at brystvorterne bliver ømme, selvom det kun er midlertidigt og vil forsvinde inden for få øjeblikke efter, at du er færdig med at have sex.

Gravid og ammende

Gå ikke i panik, hvis dine brystvorter bliver mere følsomme og ofte føles ømme, hvis du er gravid eller ammer. Stadig det samme som PMS, er fremkomsten af ​​denne smerte også forårsaget af hormonelle ændringer. Under nogle forhold vil barnet bide brystvorten, mens den fodrer, hvis den angivne fodringsteknik ikke er korrekt.

Læs også: 4 yogabevægelser for at stramme bryster

Således var nogle af årsagerne til ømme brystvorter andre end brystkræft. Hvis du mærker symptomer på overdreven smerte i brystet, bør du bede din læge om øjeblikkelig behandling. Har du ikke tid til at gå til lægen? Brug appen at stille spørgsmål direkte til lægen. Ansøgning er tilgængelig og du kan Hent på iOS eller Android.