Gravide kvinder skal vide, disse er fordelene og fordelene ved 4D ultralyd

Jakarta - Ultralyd eller almindeligt kendt som USG, er en medicinsk procedure, der anbefales til gravide kvinder (gravide kvinder). Gennem ultralyd kan lægerne se billeder eller billeder af tilstanden af ​​kroppens indre og fosteret.

Ultralyd udføres normalt første gang ved 4-6 ugers graviditet. På dette tidspunkt er svangerskabssækken begyndt at blive set. Mens fosterets form, størrelse og hjerteslag normalt tager lidt længere tid at blive opdaget ved ultralyd.

Denne tilstand kan normalt opdages ved en svangerskabsalder på mere end 7 uger. Derfor er der også nogle gravide eller læger, som foretager en ultralydsundersøgelse første gang ved 7. svangerskabsuge.

Ultralyd selv er opdelt i flere typer, nemlig 2D, 3D og 4D. Spørgsmålet er, hvornår er det rigtige tidspunkt at lave denne 4D ultralydsundersøgelse?

Læs også: 2D, 3D og 4D ultralyd, hvad er forskellen?

Afhænger af medicinsk årsag

Ultralydsundersøgelse foretages normalt efter anbefaling af en læge. Ultralydsteknologi er ret sikker, fordi den ikke udsender stråling. Derudover er denne undersøgelse en sikker procedure og har ikke bivirkninger eller alvorlige langtidskomplikationer. Der er dog tidspunkter, hvor denne undersøgelse kan forårsage en midlertidig brændende fornemmelse på undersøgelsesstedet, når den udføres. Hvorfor skal der så laves en 4D ultralydsundersøgelse?

Faktisk anbefales denne type ultralyd til højrisikogravide kvinder, nemlig gravide i en alder af mere end 35 år. Det anbefales også til dem, der har en historie med medfødte abnormiteter, har diabetes og viser sig at have problemer med graviditeten under en 2D- eller 3D-ultralydsundersøgelse. Men på grund af dets fordele ønsker mange gravide kvinder en 4D ultralyd selv uden graviditetsproblemer.

Læs også: Gravide kvinder, skal du vælge 3D ultralyd eller 4D ultralyd?

Læger kan udføre denne type ultralyd til enhver tid, enten i begyndelsen af ​​graviditeten, midt i eller før fødslen. Nå, her er nogle grunde, der får læger til at anbefale ultralydsundersøgelser baseret på gestationsalder:

1. Første trimester

Ultralyd i første trimester udføres for at bekræfte graviditet, bestemme gestationsalder, for at kontrollere muligheden for en ektopisk graviditet.

2. Andet trimester

I dette trimester udføres ultralyd for at hjælpe læger med at diagnosticere strukturelle abnormiteter af fosteret, måle fosterudviklingen, til muligheden for fosterdød i livmoderen.

3. Tredje trimester

I tredje trimester har denne ultralyd til formål at bestemme placentas position, observere fosterets position og dets bevægelser, for at kontrollere for abnormiteter i moderens livmoder og bækken.

Fordele ved 4D Ultralyd

I stedet for 2D og 3D ultralyd er 4D ultralyd i stand til at præsentere levende billeder, såsom videoer. På den måde kan moderen se fosterets aktivitet tydeligere. For eksempel når man gaber, smiler eller laver andre bevægelser. Ikke nok med det, så kan moderen også se fosterets kropsdele på en mere virkelig måde.

Denne firedimensionelle ultralyd kan også hjælpe fødselslæger med at opdage mulige lidelser eller abnormiteter i fosteret og tilstanden af ​​fosterets organer. Nå, på den måde kan lægen straks tage skridt til at behandle det.

Det man skal huske er, at gravide kvinder kraftigt frarådes at få foretaget en ultralydsundersøgelse uden et medicinsk formål, endsige udført af ikke-professionelt personale. Så hvad er fordelene ved denne undersøgelse?

Læs også: Dette er forskellen mellem 3D ultralyd og 4D ultralyd

Ifølge medicinske briller er 4D ultralyd mere detaljeret og effektiv end 2D. For eksempel ved at se abnormiteter eller fødselsdefekter, der opstår hos fosteret. For eksempel vil en læbespalte være svær at se på standard- eller 2D-ultralyd.

Nå, her er fordelene ved føtal ultralyd, enten 2D, 3D eller 4D:

  • Bekræft graviditet og fosterplacering.

  • Bestem gestationsalder.

  • At kende antallet af fostre i livmoderen, såsom at opdage flerfoldsgraviditeter.

  • Opdag ektopisk graviditet (graviditet uden for livmoderen).

  • Identificer fosterskader hos fosteret.

  • Evaluer fostrets vækst under graviditeten.

  • Overvåg fosterets bevægelser og hjertefrekvens.

  • Evaluer tilstanden af ​​moderkagen og fostervandet.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health - American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Ultralyd: Sonogram
Baby Center. Tilgået 2020. Hvad er 3D- og 4D-ultralydsscanninger?
WebMD. Tilgået i 2020. 3D- og 4D-ultralyd.
WHO. Tilgået 2020. Hvornår skal gravide lave en ultralyd?