9 måder at overvinde nærsynethed på naturligt

, Jakarta – Nærsynethed er den mest almindelige årsag til synsnedsættelse hos personer under 40 år. Hvis du er nærsynet, vil du som regel have svært ved at læse på afstand, såsom vejskilte, men kan godt se tæt på. Andre tegn og symptomer på nærsynethed er skelende øjne, anstrengte øjne og hovedpine. At føle sig træt under kørsel eller motion kan også være et symptom på uerkendt nærsynethed.

Nærsynethed opstår, når øjeæblet er for langt og har problemer med fokuseringskraften i hornhinden og øjets linse. Dette får lysstråler til at fokusere på et punkt foran nethinden i stedet for direkte på dens overflade. Nærsynethed kan også skyldes, at hornhinden og/eller linsen er for buet på grund af øjeæblets længde. Faktisk er nærsynethed i nogle tilfælde forårsaget af arvelige faktorer, såsom at have en forælder, der har nærsynethed eller en historie med andre helbredsproblemer.

Du kan ikke forhindre nærsynethed. Flere undersøgelser viser, at du muligvis kan bremse udviklingen og behandle nærsynethed ved at følge disse tips:

1. Rutinemæssig øjenkontrol

Gå straks til lægen, hvis du oplever klager i øjnene.

2. Kontrol med kroniske helbredstilstande

Visse tilstande, såsom diabetes og højt blodtryk, kan påvirke dit syn, hvis du ikke får ordentlig behandling.

3. Beskyt øjnene mod solens UV-stråler

Bær solbriller, der blokerer for ultraviolet (UV) stråling.

4. Forhindrer øjenskade

Bær beskyttelsesbriller, når du gør visse ting, såsom at dyrke sport, slå græsplænen, male eller bruge andre produkter med giftige dampe.

5. Indtagelse af sund mad

Prøv at spise masser af grønt, grøntsager og andre frugter. Resultaterne viser, at øjensundheden vil blive opretholdt, hvis du også inkluderer sunde fødevarer i din kost, herunder fisk med omega-3 fedtsyrer, såsom tun og laks.

6. Hold op med at ryge

Rygning har vist sig at have en negativ indvirkning på sundheden, hvoraf den ene reducerer øjensundheden.

7. Brug de rigtige korrigerende linser

Den rigtige linse optimerer synet. Efter en ordentlig øjenundersøgelse i henhold til medicinske krav kan du sikre, at du får den korrekte brillerecept. Der er tegn på, at at tage den forkerte recept kan øge udviklingen af ​​nærsynethed.

8. Brug god belysning

God belysning kan hjælpe med at forbedre kvaliteten af ​​et godt syn. En måde er at læse på et lyst sted.

9. Hvil dine øjne for at forhindre trætte øjne

Juster afstanden og varigheden af ​​visning med computeren eller mens du udfører opgaver, herunder læsning hvert 20. minut.

Hvis du oplever symptomer, såsom pludseligt tab af syn på det ene øje med eller uden smerter, pludselig sløring af synet, dobbeltsyn, eller du ser lysglimt og sorte pletter eller glorier omkring lys, er det højst sandsynligt, at dette er en alvorlig medicinsk eller øjentilstand.

Hvis du vil vide flere måder at håndtere nærsynethed naturligt på samt mere specifik behandling og forebyggelse, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. For at gøre dette skal du blot downloade applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Årsager til nærsynethed, du skal kende og forebyggelse heraf
  • Kan nærsynethed være arveligt?
  • 4 årsager til nærsynethed hos børn