Lignende, men ikke det samme, er dette forskellen mellem hududslæt og HIV-hududslæt

, Jakarta - Hududslæt er en hudlidelse, der kan ske for alle. De fleste hududslæt er ufarlige, kun når der er betændelse og misfarvning af huden.

Symptomer, der normalt opstår, når du har hududslæt, omfatter kløe, klumper, afskalning, afskalning eller irritation. Denne tilstand kan opstå på grund af allergier, bivirkninger ved brug af medicin eller kosmetik og forskellige sygdomme som HIV.

HIV-hududslæt er ret almindeligt hos mennesker med HIV, men hvis denne tilstand opstår som følge af en allergi over for anti-HIV-lægemidler, kan det være livstruende. Normalt oplever mennesker med hiv hududslæt i de første to måneder efter, at han er blevet smittet med hiv-virus. Denne tilstand opstår ikke kun på grund af allergi, men opstår normalt på grund af en sekundær hudinfektion på grund af et nedsat immunsystem.

Symptomerne er ikke meget forskellige fra udslæt generelt, såsom kløe, i form af et fladt rødt område, med små knopper, der cirkler omkring det. I mellemtiden, hos mørkhudede mennesker, har udslættet en tendens til at virke lilla. Det, der adskiller almindelige hududslæt fra HIV-hududslæt, er deres placering, HIV-hududslæt kan forekomme på overkroppen, såsom brystet, ansigtet, og forekomme på hænder, fødder og forårsage kræftsår.

Derudover varierer sværhedsgraden af ​​udslættet fra en patient til en anden. Nogle mennesker med hiv oplever et alvorligt udslæt på store områder af huden, mens andre kun har et mildt udslæt.

Hvis hiv-udslæt er forårsaget af et antiviralt lægemiddel, ligner det et hævet rødt udslæt over hele kroppen, som medicinsk kaldes et "narkotikaudbrud". Udslættet forsvinder dog i løbet af få uger. Nogle mennesker forveksler det med en allergisk reaktion eller eksem.

Et andet sjældent, men potentielt alvorligt hududslæt, der kan udvikle sig ved brug af antiretrovirale lægemidler, er Stevens-Johnsons syndrom (SJS). Når denne tilstand påvirker 30 procent af kroppen, kaldes det toksisk epidermal nekrolyse. Symptomerne på SJS omfatter:

  • Vabler på hud og slimhinder.

  • Et udslæt, der udvikler sig hurtigt.

  • Feber.

  • Hævelse af tungen.

Hvad du skal forstå er, at HIV-udslæt ikke er smitsomt. Så der er ingen risiko for at overføre HIV gennem udslæt.

Læs også: Sjældent indset, disse er årsagerne og symptomerne på HIV

Det, der adskiller almindelige hududslæt fra HIV-hududslæt, ligger også i andre ledsagende symptomer. Når de oplever et HIV-udslæt, vil personer med HIV opleve flere symptomer såsom:

  • Kvalme og opkast.

  • Sår i mundhulen.

  • Feber.

  • Diarré.

  • Muskelsmerter.

  • Kramper og ømhed.

  • Kirtelforstørrelse.

  • Sløret syn.

  • Mistet appetiten.

  • Ledsmerter.

Læs også: Kend de tidlige tegn på HIV-transmission uden særlige symptomer

Overvinde HIV Hududslæt

Hvis du har risikofaktorer for at blive smittet med hiv, bør du straks tage en hiv-test, når du har et let udslæt. Hvis resultatet er negativt, konkluderer lægen, at årsagen er en allergisk reaktion eller andre faktorer såsom eksem, der opstår på grund af din manglende opmærksomhed på hudhygiejne.

Hvis resultaterne er positive, ordinerer lægen anti-HIV-lægemidler og behandlinger. Hvis du tager anti-HIV medicin og har et mildt udslæt, anbefaler din læge, at du fortsætter med at tage medicinen, da dette udslæt generelt vil aftage efter 1-2 uger. Måder at reducere udslæt, især kløe, vil lægen ordinere antihistaminer, som f.eks Benadryl eller Atarax, eller kortikosteroidcreme.

Læs også: Pityriasis Rosea, ikke smitsom, men kløende beder om tilgivelse

Glem ikke altid at passe på din huds sundhed. Hvis du vil diskutere dine hudproblemer? kunne være løsningen. Med appen, kan du chatte direkte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst via Snak eller Stemme/videoopkald. Du kan også købe medicin på , du ved. Ingen grund til at forlade huset, din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen er nu på Google Play eller App Store!

Reference:
Healthline. Hentet 2020. HIV-udslæt: Hvordan ser det ud, og hvordan behandles det?