Forebyg Corona ved at vaske hænder, skal du bruge speciel sæbe?

"Siden den første gang blev opdaget i Wuhan i slutningen af ​​2019, har corona-virussen, der forårsager COVID-19, indtil nu inficeret millioner af mennesker over hele verden. Selvom vaccinen er givet, er du stadig forpligtet til at følge sundhedsprotokoller, hvoraf den ene er at vaske dine hænder med rindende vand og sæbe. Men er det nødvendigt at bruge speciel sæbe?”

Jakarta - At holde hænder rene ved at vaske hænder er den anden måde udover at bære masker, som skal gøres, når corona-virus kommer ind og angriber Indonesien. Faktisk bruger hånddesinfektion kunne være en anden mulighed for at rense hænder fra bakterier. Eksperter er dog enige om, at brug af sæbe og rindende vand stadig bør være den vigtigste måde at gøre det på.

Så opstår et nyt spørgsmål, er den brugte sæbe en speciel sæbe, for eksempel antibakteriel sæbe? Eller kan du stadig bruge alle typer håndsæbe? Er der forskel på specialsæbe og almindelig sæbe i at hjælpe med at holde hænderne rene fra bakterier og bakterier, der forårsager sygdom?

Læs også: Vævs- eller håndtørrer, som er mere hygiejnisk under Corona?

Skal du vaske dine hænder med speciel sæbe?

Alle typer vira, inklusive corona, kan være aktive uden for den menneskelige krop i timevis, endda dage. Denne virus kan nemt spredes igennem dråber , såsom når man nyser, hoster eller taler. Desinfektionsmiddel, flydende hånddesinfektion , vådservietter, geler og cremer, der indeholder alkohol, er alle nyttige til at dræbe denne virus, men er ikke så effektive som sæbe.

Under daglige aktiviteter vil det være svært for hænderne at undgå vira, bakterier eller bakterier. Øjnene er ikke i stand til at se virussen direkte, så håndvask er det bedste skridt for at undgå at overføre sygdommen. Lancering fra Huffington Post , dr. Neha Vyas, en familielæge på Cleveland Clinic siger, at effektiv håndvask udføres i mindst 20 sekunder.

Derudover tilføjede han også, at sæbetypen ikke var en vigtig ting. Dette skyldes, at COVID-19 stammer fra en virus, så antibakteriel håndsæbe vil ikke give nogen yderligere fordele sammenlignet med andre typer sæbe.

I mellemtiden har dr. Carl Fichtenbaum, infektionsekspert ved University of Cincinnati College of Medicine sagde også, at indtil videre er der ingen klare beviser for, at antibakteriel sæbe virker bedre end nogen anden sæbe. Han tilføjede, at det vigtigste er at vaske dine hænder i mindst 20 sekunder med den korrekte teknik.

Læs også: Kend 11 unikke fakta om håndvask

Hvorfor anses sæber for at være mest effektive?

Lancering World Economic Forum , Palli Thordarson, professor ved Kemiskolen i University of New South Wales , Australien, tog også til Twitter for at kaste lidt lys over de molekylære kemiske teorier, der hjælper med at forklare, hvorfor sæbe er mere effektivt til at dræbe vira.

Thordarson forklarede, at vira har en tendens til at bestå af tre ting: et nukleinsyregenom (dets genetiske materiale: DNA eller RNA), et protein, der omslutter nukleinsyren og hjælper virussen med at replikere inde i værtens krop, og et fedtholdigt ydre lag. Forbindelsen mellem disse tre komponentdele danner virussens struktur, men forbindelsen er svag, fordi der ikke er nogen kovalent binding, der giver en mere stabil struktur.

I stedet, siger Thordarson, er viral samling baseret på svage "ikke-kovalente" interaktioner mellem proteiner, RNA og lipider. Sammen fungerer de som lim, hvilket gør det svært at nedbryde selvdannede viruspartikler.

Det er dog sagtens muligt at bryde partiklerne op med en sæbe, der er god til at opløse lipidlaget omkring virussen. Sæbe ødelægger også alle andre svage bindinger i virussen. Når det sker, vil virussen effektivt falde fra hinanden.

Vask dine hænder med vand alene er meget mindre tilbøjelige til at overføre virussen fra overfladen af ​​huden. Så vask dine hænder med sæbe, fordi det indeholder en fedtlignende forbindelse kaldet amfifiler , som ligner lipider og findes i virale membraner. Når sæbe kommer i kontakt med dette fedtstof, vil det binde sig til det og gøre det fri for virus. Det tvinger også virussen til at flygte fra huden.

Læs også: Hænder er steder til spredning af vira og bakterier

Når vand og sæbe ikke er tilgængeligt

Det er selvfølgelig ikke alle steder, der giver rent vand, sæbe og en vask. Derfor, hånddesinfektion kan også være et alternativ. Hav altid en lille flaske med hånddesinfektion og bruges efter at være kommet i kontakt med mennesker og genstandes overflader, såsom håndtag på busser eller tog, dørhåndtag eller andre genstande, der er tilbøjelige til at blive berørt af mange mennesker.

Vælg produkt hånddesinfektion som har et alkoholindhold på mindst 60 procent eller mere. Der sælges i øjeblikket også alkoholfri håndsprit mange steder, men de anbefales ikke af Centre for Disease Control and Prevention .

CDC anbefaler sæbe og vand, fordi processen er bedre til at dræbe visse typer bakterier, herunder COVID-19-virussen. Især hvis dine hænder er snavsede eller fedtede, hånddesinfektion det vil heller ikke rense det effektivt.

Så sørg for at rense dine hænder med sæbe så ofte som muligt. Vær også opmærksom på symptomerne på COVID-19, som minder meget om almindelig forkølelse. Hvis du finder eller mærker et af symptomerne, og det bliver værre, skal du ikke vente med straks at gå til det nærmeste hospital eller spørge en læge for at få en præcis diagnose. Du kan Hent og brug appen at facilitere snak med en specialist når som helst og hvor som helst.



Reference:
Huffington Post. Tilgået 2021. Betyder den type sæbe eller håndsprit, du bruger, noget for Coronavirus?
World Economic Forum. Hentet 2021. En kemiprofessor forklarer: Hvorfor sæbe er så god til at dræbe COVID-19.
The Guardians. Tilgået 2021. The Science of Soap – Her er, hvordan det dræber Coronavirus.