Corona Positive Baby, Kend disse 6 Ting

Jakarta - Indtil nu er corona-viruspandemien stadig en frygtelig plage i de fleste lande i verden, inklusive Indonesien. For nylig blev en seks måneder gammel babypige fundet positiv for corona-virussen i Jayapura, Papua, Indonesien. Babyen er søn af en sygeplejerske, som også blev testet positiv for COVID-19. Hvad er de ting, mødre skal vide med hensyn til corona-virus hos babyer?

Læs også: Det er det, du skal være opmærksom på, når du isolerer hjemme i forbindelse med Corona-virussen

Her er hvad mødre bør vide om Corona-virus hos babyer

Generelt er symptomerne på en person smittet med COVID-19 hos spædbørn eller voksne mere eller mindre de samme. Symptomer på børn med corona-virus er karakteriseret ved systemiske og respiratoriske symptomer. Når der opstår systemiske symptomer, vil barnet fortsætte med at græde eller endda forblive stille, fordi det føler sig utilpas, føler smerte, har feber og nedsætter viljen til at amme.

I mellemtiden, når symptomer i luftvejene opstår, vil dit lille barn opleve en hoste eller løbende næse, som er karakteriseret ved mild til svær intensitet. Hvis alvorlige symptomer ikke kontrolleres, vil tilstanden være dødelig for barnet. Mødre skal vide følgende, når de har mistanke om tilstedeværelsen af ​​corona-virus hos babyer:

  1. Dit lille barn viser symptomer på åndedrætsbesvær.

  2. Dit lille barn har en vedvarende hoste ledsaget af åndenød.

  3. Dit lille barn oplever et fald i mængden af ​​urin på grund af konstant at nægte at amme.

  4. Din lille vil være kræsen og græde konstant, og det vil være svært at dulme.

  5. Dit barn har høj feber, der ikke aftager, selvom du tager feberdæmpende medicin.

  6. Den lille ser ked ud og sover uroligt på grund af smerten over hele kroppen.

Symptomer på corona-virusinfektion hos spædbørn og voksne vil generelt være ens. Corona-virussen hos spædbørn vil dog vise mildere symptomer. Når moderen har mistanke om symptomer, kan moderen straks skynde sig til det nærmeste hospital for at sikre sig, at hendes lille barns tilstand ikke er forårsaget af en COVID-19-infektion.

Corona-virus hos spædbørn er meget sjælden. Alligevel skal forældre være årvågne og være i stand til at bestemme de rigtige skridt, der skal tages. Årsagen er, at når corona-virussen hos spædbørn er blevet identificeret, er tab af liv den mest alvorlige komplikation, der kan opstå.

Læs også: Sådan angriber Corona-virussen kroppen

Er skridtet til at forhindre COVID-19-infektion hos babyer?

Selvom der indtil nu ikke har været nogen vaccine mod COVID-19 for at forhindre virussen, kan mødre tage følgende trin:

  • Hvis dit barn stadig indtager modermælk, så giv det regelmæssigt i store mængder. Modermælken indeholder i sig selv god næring til at opbygge immunforsvaret, så kroppen bliver beskyttet mod forskellige sygdomme og infektioner.

  • Bare bliv hjemme. Denne indsats er gjort for at holde den Lille væk fra syge mennesker, eller mennesker, der ser sunde ud, men ikke har det godt.

  • Gør det til en vane at vaske dine hænder med sæbe og rindende vand, før du rører ved din lille.

  • Øv god hoste- og nyseetikette ved at dække din mund og næse. Hvis det ikke gøres med en serviet, skal du straks vaske dine hænder.

  • Sørg for at have maske på, hvis moderen er syg for ikke at smitte den lille.

Læs også: Nye fakta, Corona-virus kan overleve i luften

Når moderen tager den lille med ud på tur og viser tegn på infektion efter hjemkomsten, så tag straks den lille med til nærmeste sundhedsanlæg, frue! Bemærk venligst, at virussen vil være lettere at angribe på en person med et svagt immunsystem. Risikoen vil være højere for spædbørn, ældre, børn og gravide kvinder.

Reference:

Unicef. Hentet 2020. Coronavirus sygdom (COVID-19): Hvad forældre bør vide.
sunde børn. Hentet i 2020.. 2019 Novel Coronavirus.
Børns sundhed. Tilgået 2020. Coronavirus.