Forskellige medicinske ormemidler til børn og voksne

Ormeinfektion eller almindeligvis kaldet orme er forårsaget af urene levevaner. Denne tilstand behandles generelt med håndkøbsmedicin eller receptpligtig ormekur. Nogle ormemidler, der ofte anbefales, omfatter mebendazol, albendazol, ivermectin, pyrantel pamoate og praziquantel."

, Jakarta – Ormeinfektion er en type sygdom, der stadig ofte forekommer i Indonesien. Denne sygdom er normalt forårsaget af urene og usunde levevaner og dårlig miljøhygiejne. Derudover er der flere vaner, der kan gøre dig mere modtagelig for indvoldsorm. For eksempel at være doven til at vaske hænder, spise dårligt tilberedt mad eller ikke vaske grøntsager og frugt grundigt, før du indtager dem.

Ormeinfektioner kan forårsage forskellige sundhedsproblemer, lige fra ernæringsmæssige mangler, anæmi til blokeringer i tarmene eller luftvejene. Det er vigtigt at behandle indvoldsorm med korrekt behandling.

Læs også: Har voksne stadig brug for at tage ormekur?

Symptomer på ormesygdom

Ormeinfektioner forårsager muligvis ikke symptomer eller forårsager kun milde symptomer. Men mennesker, der har indvoldsorm, oplever normalt symptomer, såsom:

  • Kvalme.
  • Nedsat appetit.
  • Diarré .
  • Mavepine.
  • Føler sig svag.
  • Kløe i anus.

Nogle gange ligner symptomerne på indvoldsorme dem ved andre helbredstilstande. Derfor kan det være nødvendigt at besøge en læge for at bekræfte den infektion, du har.

Ormeliste til børn og voksne

Orme kan behandles med håndkøbsmedicin eller receptpligtig ormekur. Lægemidlet kan dræbe parasitten og hjælpe med at skylle den ud gennem systemet. Følgende er en liste over ormemidler, der kan bruges af børn og voksne til behandling af indvoldsorm:

1. Mebendazol

Mebendazol er effektivt til behandling af bændelorm, rundorm, hageorm, nåleorm, svinekød og piskeorminfektioner. Dette lægemiddel virker ved at dræbe orme ved at forstyrre funktionen af ​​tubulin, et protein i parasitten og forhindre glukoseoptagelse.

Mebendazol kan fås gennem en læges recept. Sørg for at følge brugsanvisningen, som din læge anbefaler, når du tager det. Denne medicin kan tages af børn og voksne, men anbefales ikke til børn under 2 år.

2. Albendazol

Albendazol kan også bruges til at behandle infektioner forårsaget af rundorm, hageorm, nåleorm og piskeorm. Dette lægemiddel dræber orme ved at hæmme parasittens metabolisme.

Albendazol fås i form af orale tabletter eller tyggetabletter, så det er nemt at tage for børn eller dig, der ikke kan sluge medicinen hel. Denne medicin tages normalt sammen med mad to gange om dagen.

3. Pamoat

Pyrantel pamoate tilhører klassen af ​​"antihelmintiske" lægemidler. Denne medicin bruges til at behandle indvoldsorminfektioner, såsom nåleorm, rundorm og hageorm. Det virker ved at gøre ormen ubevægelig eller lammet, så kroppen kan udskille den naturligt gennem afføring.

Pyrantel pamoate kan tages oralt med eller uden mad. Hvis du køber dette lægemiddel uden en læges recept, skal du sørge for at følge brugsanvisningen og doseringen som angivet på produktets emballage. Giv ikke denne medicin til børn under 2 år, medmindre det er instrueret af en læge.

Læs også: Fare, Pinworms kan være smitsom

4. Ivermectin

Ivermectin er et lægemiddel, der bruges til at behandle rundorminfektioner. Dette lægemiddel er tilgængeligt i tabletform og kan kun fås med en læges recept. Du rådes til at tage ivermectin før du spiser, så stoffet kan virke optimalt.

5. Praziquantel

Lægemidler, der også er inkluderet i den helmintiske lægemiddelgruppe, er nyttige til behandling af ormeinfektioner, der lever i blodbanen, fordøjelseskanalen eller leveren. Praziquantel fås i tabletform og bør tages som anvist af en læge.

Tips til forebyggelse af ormeinfektioner

De fleste helminthinfektioner er forårsaget af manglende personlig hygiejne. Følg disse tips for at mindske din risiko for ormeinfektion:

  • Vask dine hænder regelmæssigt, især efter håndtering af mad, afføring eller efter toiletbesøg.
  • Spis kun mad, der er tilberedt til perfektion.
  • Drik rent vand, inklusive flaskevand, når du rejser.
  • Undgå at sluge vand fra søer, floder eller damme.
  • Undgå kattegrus og kattegrus mens du er gravid.
  • Øv sikker sex, brug kondomer.

Læs også: Forebyg orme, hvornår er det rigtige tidspunkt at tage ormekur?

Har du brug for medicin til at behandle indvoldsorm, skal du bare købe det i en helsebutik . Du behøver ikke bøvle med at stå i kø på apoteket, du kan bestille det hjemmefra, og medicinen bliver leveret til dig med det samme. Sørg dog for at spørge din læge, før du tager nogen form for medicin.

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Parasitiske orme hos mennesker: Kend fakta.
Medline Plus. Tilgået 2021. Albendazol.
MedicinNet. Tilgået 2021. Mebendazol (Vermox).
WebMD. Tilgået 2021. Pyrantel Pamoate Suspension.
WebMD. Tilgået i 2021. Ivermectin.
WebMD. Tilgået 2021. Praziquantel Tablet