Karakteristika for normal afføring hos børn for at kende deres helbredstilstand

, Jakarta - Den lilles helbredstilstand er bestemt meget vigtig for alle forældre. Moren føler selvfølgelig, at hun skal yde sit bedste, for at hun vokser op sundt og stærkt hver dag. Alligevel kan flere ting ses for at vurdere et barns helbred. En af dem er at sikre børns sundhed ved at genkende egenskaberne ved normal afføring (BAB) hos børn.

Dette kan faktisk være ubehageligt for nogle mennesker at gøre, endda bare at tale om det. Det, der skal vides, er, at der generelt er flere karakteristika ved normal afføring hos børn, der kan overvejes. Karakteristika for normal afføring hos børn kan ses fra flere faktorer, herunder farve og hvor ofte det gøres. Find ud af mere her!

Læs også: Type afføring baseret på kropstilstand

Nogle kendetegn ved et normalt barns KAPITEL for at sikre hans helbred

Ved afføring skal alle producere afføring produceret af for det meste ufordøjet mad. Ikke nok med det, disse kropsaffaldsprodukter kan også indeholde protein, bakterier, salt og andre stoffer, der produceres og ikke absorberes af tarmene. Alle kan være unikke i denne henseende, men det kan også indikere et barns helbred. Følgende er nogle af karakteristikaene ved normal afføring hos børn:

  • Taburets farve

Afføringens farve kan påvirkes af metabolismen af ​​madaffald, bakterier og galde. Den gulbrune farve af afføring kommer fra galde, en væske produceret af leveren til at fordøje fedt. Husk, at hvis en nyfødt baby indtager modermælk, vil den producere en anden farve af afføring hver gang. Dette afhænger af den type protein, moderen indtager. Mens babyer, der indtager modermælkserstatning, vil producere afføring, der har en tendens til at have samme farve hver dag.

Karakteristika for normale afføringsresultater for børn omfatter variationer i farve fra gul, grøn eller brun. Men hvis afføringen, der kommer ud, er rød og sort, så kan det tyde på gastrointestinal blødning. Desuden, hvis slutresultatet af kroppen, der kommer ud, er hvidt, er det muligt, at barnet har en leversygdom og/eller er malabsorption af næringsstoffer. Har brug for en undersøgelse for at få øjeblikkelig behandling.

Læs også: Lær den normale hyppighed af afføring hos børn at kende

  • Afføringskonsistens

Hos spædbørn, der kun ammer, kan karakteristikaene for normal afføring hos børn ses på, at afføringen er blød og kan minde om jordnøddesmør eller yoghurt, hvor den almindelige farve er gul. Efterhånden som folk bliver ældre, og maden, de spiser, bliver mere varieret, ændrer deres afføring sig også til at ligne formen på voksen afføring, der er lang som bananer og også tættere.

Men hvis den producerede afføring er for hård, er barnet højst sandsynligt forstoppet, også kendt som forstoppelse. Den resulterende afføring ser hård ud og er i form af små runder som gedemødding. Men hvis afføringen, der kommer ud, er blød og jævn flydende, så har barnet diarré. Det er vigtigt at give barnet rigeligt med væske, hvis dette sker.

  • BAB tid

En anden faktor, der kan karakterisere normal afføring hos børn, er, hvor ofte dette sker. Hvis din lille har afføring 3 gange om dagen og er ledsaget af flydende afføring, er det sandsynligt, at barnet har diarré. Men hvis barnet ikke har haft afføring i mere end 3 dage, kan det skyldes forstoppelse.

Det skal bemærkes, at ammede babyer er mindre tilbøjelige til at blive forstoppede, fordi modermælk indeholder alle de rigtige næringsstoffer til at holde babys afføring blød. I mellemtiden har babyer, der bliver ammet med modermælkserstatning, tendens til at være mere tilbøjelige til forstoppelse.

Læs også: Tjek din lilles afføring derhjemme, kend disse 3 fakta

Nu ved mødre allerede, hvilke indikatorer der kan vurderes på resultaterne af et barns afføring. Ved direkte at vurdere resultaterne af synlig afføring kan medicinsk behandling naturligvis udføres hurtigere. Så hvis barnet har et problem i sit fordøjelsessystem, forårsager tilstanden ikke den store indvirkning.

Hvis moderen er bekymret for tilstanden af ​​den lilles afføring, skader det aldrig at spørge børnelægen, hvem der er der . Eksisterende spørgsmål kan stilles gennem tjenesten chat, stemme, og Videoopkald direkte med en læge. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu for nem adgang til ubegrænset sundhed!

Reference:
Forældre. Besøgt 2021. Baby Poop Guide: What's Normal, What's Not.
Healthline. Tilgået i 2021. Poop and You.