Ofte ignoreret, kan disse 6 ting være et tegn på tyfus

, Jakarta – Tyfus er karakteriseret ved flere symptomer. Men ikke alle de symptomer, der vises, kan umiddelbart genkendes som et tegn på denne sygdom. Symptomer på tyfus kan ligne visse sygdomme, såsom almindelig feber eller denguefeber. Faktisk har disse sygdomme forskellige årsager og behandlingsmetoder. Derfor er det vigtigt at vide, hvad symptomerne og tegnene på tyfus er.

Tyfus er en sygdom forårsaget af bakterier Salmonella typhi . Disse bakterier kan trænge ind i menneskekroppen gennem forurenet mad eller drikke. Normalt sker dette på grund af ukorrekte madlavningsprocesser og dårlig fødevarehygiejne. Efter at have kommet ind i den menneskelige krop, vil bakterier begynde at vise forskellige symptomer på sygdom. Så hvad er de symptomer, der kan være et tegn på tyfus?

Læs også: 5 måder at passe på dig selv, når du tyfus

Tyfus symptomer, du skal kende

Tyfus er karakteriseret ved flere symptomer. Desværre er symptomerne på denne sygdom ofte ikke genkendt og betragtes som et tegn på en anden sygdom. Der er flere tyfus symptomer, der ofte overses, herunder:

1. Feber

Feber er ofte det første tegn på flere typer sygdom, herunder tyfus. Det er derfor, feber ofte ignoreres og sjældent genkendes som et symptom på tyfus.

2. Kvalme og opkastning

Ikke meget forskellig fra feber, kvalme og opkastning kan også være tegn på flere sygdomme. Denne tilstand kan dog også være et symptom på tyfus.

3. Nedsat appetit

Nedsat appetit kan være et tegn på tyfus. Selvom du ikke har appetit, så sørg for at blive ved med at få nok mad og vand under tyfus.

4. Tør hoste

Tør hoste optræder normalt som et symptom på tyfus i de tidlige uger. Når du oplever disse symptomer, så prøv at drikke masser af vand for at lindre symptomerne.

5. Tungefarve

Tyfus symptomer er også ofte overset er en ændring i farven på tungen. Denne sygdom får den syge til at opleve en ændring i farven på tungen til hvid.

Læs også: Pas på træthed kan være et tegn på tyfussymptomer

6. Udslæt vises

Udslæt på huden er identisk med denguefeber. Dette kan dog også være et tegn på tyfus. For at være sikker skal du straks foretage en undersøgelse til lægen.

Hvis du er forvirret eller har brug for hjælp til at finde det nærmeste hospital, kan du prøve at bruge applikationen . Indstil din placering og find hospitaler og læger efter behov med kun én app. Du kan også bruge appen at bestille tid hos en læge. Hent app nu på App Store og Google Play!

Ud over at vide, hvad symptomerne på tyfus er, er det også vigtigt at kende udviklingen af ​​symptomerne på denne sygdom. Generelt udvikler tyfussymptomer sig gradvist inden for 1-2 uger efter, at bakterien er inficeret. I den første uge er symptomerne på tyfus hovedpine, tør hoste og dårlig følelse. Derefter vil symptomerne udvikle sig og begynde at blive fulgt af andre tegn på tyfus.

Ind i den anden uge begynder symptomerne at dukke op i form af høj feber, der forværres om eftermiddagen eller aftenen, udslæt eller røde pletter vises, kulderystelser og svaghed, mavesmerter, nedsat appetit, muskelsmerter og kvalme og opkastning. Tyfus kan også forårsage fordøjelsesbesvær eller diarré. Ind i den tredje uge kan symptomerne på denne sygdom forværres og forårsage vægttab, diarré, svaghed og bevidsthedstab.

Læs også: Er helet, kan tyfussymptomer komme igen?

Ind i den fjerde uge begyndte feberen at aftage. Der mangler dog stadig medicinsk behandling. I nogle tilfælde kan tyfussymptomer dukke op igen, efter at feberen er faldet, normalt vender symptomerne tilbage inden for 2 uger. Mennesker, der er kommet sig fra tyfus, bliver normalt bærere af bakterier eller bærere, der kan overføre de bakterier, der forårsager tyfus, til andre mennesker.

Reference:
CDC. Hentet 2021. Tyfusfeber og Paratyfusfeber. Symptomer og behandling.
NHS UK. Hentet i 2021. Tyfusfeber.
Mayo Clinic. Hentet i 2021. Tyfusfeber.
Healthline. Hentet i 2021. Tyfus.
WebMD. Hentet i 20201. Tyfusfeber.