Vær forsigtig, dette er et tegn på, at spiralen er flyttet fra livmoderen

"Spiralen er en familieplanlægningsanordning, der anses for at være effektiv til at forhindre graviditet, hvis den er installeret korrekt. Men på grund af flere årsager kan præventionsanordningen flytte sig fra livmoderen. Faktisk anbefales det, at du jævnligt tjekker spiralens position derhjemme for at se, om der er ændringer. Men når enlHvis præventionsmidlet er flyttet fra livmoderen, er der normalt en række tegn, som en kvinde kan mærke."

, Jakarta - Intrauterin enhed (IUD) er en af ​​de svangerskabsforebyggende midler (KB), der almindeligvis anvendes af kvinder. Disse præventionsmidler er T-formede, små og lavet af plastik, der sættes ind i livmoderen for at forhindre graviditet og andre formål.

Afhængigt af spiralens type og mærke kan disse præventionsmidler holde i 3-12 år. Så i den tid behøver du ikke tænke på din prævention. Alligevel kan spiralen i sjældne tilfælde også flytte sig fra livmoderen eller endda falde ud. Hvis spiralen ikke sidder det rigtige sted, kan du blive gravid. Derfor er det vigtigt at kende tegnene på, at spiralen flytter sig fra livmoderen her.

Læs også: Før du bruger, skal du først kende plus og minus ved Spiral KB

Hvad får IUD'er til at skifte?

KB-spiral, der er installeret korrekt, skifter eller bevæger sig faktisk sjældent. Det kan dog stadig ske, især i de første par måneder efter inklusion. Her er nogle ting, der kan få spiralen til at skifte:

  • Du oplever kraftige livmodersammentrækninger under din menstruation.
  • Du har en lille livmoderhule.
  • Din livmoder er vippet.
  • Spiralen indsættes af en læge, der er uerfaren i at udføre denne procedure.

Derudover er der flere faktorer, der kan gøre din IUD prævention mere tilbøjelige til at skifte, herunder:

  • Under 20 år.
  • Er ammer.
  • IUD-indsættelse foretages umiddelbart efter fødslen.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt at indsætte spiralen?

Kontrol af IUD KB-positionen kan udføres uafhængigt

Vidste du, at præventionsspiralen har en snor hængende rundt om livmoderhalsen, som du burde kunne mærke. For at sikre, at din IUD ikke skifter, anbefaler nogle eksperter, at du tjekker tråden hver måned, efter du har fået din menstruation. Dette skyldes, at præventionsmidlet er mere tilbøjeligt til at skifte i løbet af din menstruation.

Sådan kontrollerer du, om din KB IUD stadig er installeret korrekt eller ej:

  • Først og fremmest skal du først vaske dine hænder.
  • Sæt dig derefter ned eller sæt dig på hug, så du nemt kan få adgang til din vagina.
  • Stik din finger ind i din vagina, indtil du mærker livmoderhalsen.
  • Føl enden af ​​strengen, der skal passere gennem livmoderhalsen.
  • Undgå at trække i rebet.

Hvis du kan mærke snoren, er det muligt, at din præventionsspiral stadig er på plads. Hvis du ikke kan mærke strengen, den er længere eller kortere end normalt, eller du kan mærke plastikken på din IUD, er det sandsynligt, at enheden har flyttet sig. Men ikke at kunne mærke strengene betyder ikke, at spiralen har flyttet sig. Mest sandsynligt er snoren viklet rundt om livmoderhalsen.

Tegn på, at spiralen er flyttet fra livmoderen

Følgende er tegn på, at spiralen er flyttet fra livmoderen:

  • Du kan ikke mærke strengene. Når du laver en undersøgelse og ikke kan finde IUD-strengen, er det muligt, at strengen er snoet inde i livmoderen, men det er også muligt, at præventionsmidlet har forskudt sig. Tal med din læge for at være sikker.
  • IUD-remmen føles kortere eller længere end normalt. Hvis længden af ​​strengen er anderledes, er der mulighed for, at IUD'en forskydes. Regelmæssig kontrol af rebet vil gøre det lettere for dig at bemærke disse ændringer.
  • Du kan mærke IUD KB. Når spiralen er på det rigtige sted, skal du bare mærke snoren. Men hvis du kan mærke, at den hårde plastikdel af spiralen stikker ud, betyder det, at enheden har flyttet sig.
  • Par kan mærke IUD KB. Mens spiralen stadig er på plads, bør du og din partner ikke mærke det under samleje. Par kan mærke remmen, men ikke plastikdelen. Hvis din partner kan mærke den hårde plastikdel, kan enheden have flyttet sig.
  • Smerte. Hvis du oplever smerte, der er ulidelig, forværres eller ikke forsvinder 3-6 måneder efter, at du har modtaget spiralen, er enheden muligvis ikke på plads.
  • Kraftig eller unormal blødning. Pletter og blødninger er almindelige, efter du lige har fået din IUD, men kraftige eller unormale blødninger kan være et tegn på, at enheden er det forkerte sted.
  • Alvorlige kramper, unormalt udflåd fra skeden eller feber. Disse kan alle være tegn på, at dit præventionsmiddel har ændret sig, men de kan også være tegn på infektion.

Spiralen kan også glide ud af livmoderen uden at forårsage nogen tegn. Så tjek remmen regelmæssigt for at se, om den stadig er på det rigtige sted eller har flyttet sig.

Hvad skal man gøre, hvis IUD KB skifter?

Hvis du tror, ​​at spiralen har flyttet sig fra livmoderen, så prøv ikke selv at sætte den ind igen, men ring til din læge og aftal tid til at se ham hurtigst muligt. Lægen vil udføre undersøgelser og tests for at se, om præventionsmidlet har ændret sig. I så fald vil lægen tale med dig om mulighederne for at håndtere det.

Hvis du planlægger at have sex, før du ser en læge, skal du bruge en ekstra præventionsmetode.

Læs også: Ingen grund til bekymring, her er 4 bivirkninger af spiralprævention

Hvis du mærker tegnene på at spiralen KB skifter, men ikke er sikker, skal du bare spørge lægen gennem ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak, kan lægen give dig de rigtige sundhedsråd. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Sådan fortæller du, om din IUD er flyttet.
WebMD. Tilgået i 2021. Tegn på, at din IUD er ude af plads