6 fødevarer til at styrke knoglerne og forhindre osteoporose

, Jakarta – Osteoporose er knogletab på grund af nedsat tæthed med alderen. Derfor er du nødt til at opretholde knoglesundhed og tæthed for at undgå osteoporose. En af dem er ved at indtage en afbalanceret nærende kost.

Læs også : Forstå 5 dårlige vaner, der forårsager osteoporose

Næringsstoffer til at forebygge osteoporose er calcium og D-vitamin. Fødevarer, der indeholder calcium, er nyttige til at styrke knoglerne, mens D-vitamin hjælper processen med calciumabsorption. Så hvilke fødevarer kan styrke knoglerne og forhindre osteoporose?

1. Mælk og dets forarbejdede produkter

Mælk er den bedste kilde til calcium, som er nyttig til at styrke knoglerne. Regelmæssigt at drikke mælk kan holde knoglerne sunde og stærke. Nogle gange tilsættes D-vitamin også til mejeriprodukter. D-vitamin menes at hjælpe med at øge knoglevæksten, så risikoen for at udvikle osteoporose kan reduceres.

2. Grønne Grøntsager

Grønne grøntsager indeholder masser af C-vitamin, som er nyttigt til at producere knogledannende celler. Udover C-vitamin indeholder grønne grøntsager også K-vitamin, som indgår i kategorien B-vitaminkompleks. Ud over at spille en rolle i blodkoagulationsprocessen kan vitamin B-kompleks også forbedre knoglesundheden. Mangel på B-vitaminer kan svække knoglerne, så det er vigtigt at opfylde indtaget af B-vitaminer, så knogletætheden opretholdes.

3. Sojabønner

Sojabønner er rige på vitaminer, der er nyttige til at opretholde knoglesundhed. Sojabønner indeholder vitamin B, vitamin D og vitamin E. Andet indhold af sojamælk er isoflavoner og fytoøstrogener.

Læs også : Kom nu, stift bekendtskab med sport for at forebygge osteoporose

4. Tofu

Tofu indeholder calcium, jern, magnesium, fosfor samt vitaminerne D, A, B6 og C. Disse ingredienser spiller en vigtig rolle i at opretholde knoglesundhed og forebygge osteoporose.

5. Brød

Brød er højt i kulhydrater, så det kan tåle sult længere. Ud over kulhydrater indeholder brød også vitaminer B1, B2, jern og kalium, som er nyttige til at opretholde knoglesundheden.

6. Fisk

Sardiner og laks indeholder D-vitamin og omega-3 fedtsyrer. At spise disse typer fisk kan styrke knoglerne og opretholde knogletætheden og derved minimere risikoen for osteoporose.

Læs også : Vær forsigtig, disse 7 typer arbejde er tilbøjelige til at få rygsmerter

Udover at opretholde en diæt, spiller fysisk aktivitet også en rolle for at forebygge risikoen for osteoporose. Mennesker med osteoporose kan få ordineret calcium- og D-vitamintilskud og osteoporosemedicin for at imødekomme deres daglige indtag.

Hvis du har andre spørgsmål om osteoporose, så tøv ikke med at spørge din læge . Du kan bruge funktionerne Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!