Sådan behandler du indgroede tånegle

, Jakarta – Indgroede tånegle kan være irriterende og ubehagelige. Derfor skal behandling udføres med det samme for at overvinde denne tilstand. I medicinske termer kaldes indgroede tånegle indgroede negle. Den almindelige årsag er afkortning ved klipning af neglen, så neglen vokser ind i huden.

Negle, der vokser for hurtigt eller for langsomt, kan forstyrre balancen i vækstprocessen. Dette har potentiale til at ændre neglens krumning, hvilket får den til at glide ud af rillen. Som et resultat bliver spidsen af ​​neglekanten, der er ude af vandet, skubbet ind og presser huden, hvilket forårsager en indgroet tånegl. Denne tilstand kan også være forårsaget af flere andre faktorer, såsom vanen med at bære smalle sko.

Læs også: Ikke bare ubetydelige, disse 5 fakta om negle, du behøver at vide

Tag ikke lette negle

Til at begynde med ser nedgroede tånegle ud til at være bløde, hævede og hærdede. Hvis det ikke kontrolleres, kan neglen, der er i kroppen, rive huden ind i epidermis. Denne tilstand skal man være opmærksom på, fordi bakterier kan trænge ind gennem en indgroet tånegl og forårsage betændelse, smerte og infektion. Ikke sjældent bløder indgroede tånegle blandet med pus.

Men så længe den indgroede tånegl ikke er inficeret, er der måder, du kan gøre det på derhjemme. Dette gøres for at reducere smerten forårsaget af indgroede tånegle og forhindre gentagelse. Her er trinene til behandling af indgroede tånegle, der kan udføres derhjemme:

1. Læg i blød i varmt vand

Læg hånden eller foden, der har en indgroet tånegl, i varmt vand blandet med salt. Varmt vand tjener til at lindre smerter og hævelse forårsaget af indgroede tånegle. Læg hænder eller fødder i blød i 15 minutter 3-4 gange om dagen. Gør det, indtil neglenes tilstand forbedres. Mens iblødsætning, kan du bruge vatpind at skubbe den indgroede hud væk fra neglen. Tør dine fødder bagefter.

2. Brug bomuld eller gaze

Målet er at hjælpe med at flytte den voksende negl i den retning, den skal være. Tag et lille stykke bomuld eller gaze og rul det op, og læg derefter vatrondel under neglen, der går indad, ved forsigtigt at løfte spidsen af ​​neglen. Denne metode er i stand til at overvinde presset på den indgroede tånegl, så smerten mindskes.

Læs også: Hvorfor kan storetåen være indgroet?

3. Bær ikke smalle sko

Brug behagelige sko som sandaler eller løstsiddende fodtøj. Årsagen er, at smalle sko kan lægge pres på indgroede negle, hvilket gør tilstanden værre. Undgå at bære høje hæle høje hæle ) af samme grund.

Indgroede tånegle gør dig helt sikkert utilpas. Så det er bedre, du forhindrer forekomsten af ​​indgroede tånegle. Tricket er at lægge de tånegle og hænder i blød, som du vil klippe, undgå at klippe dine negle for korte, bruge de rigtige sko (ikke for smalle og løse), og holde dine negle rene.

Læs også: Uskyldige børns negle? Overvind med det samme med disse 4 måder

Behandling af indgroede tånegle kan også ske ved at give antiinflammatoriske lægemidler og topiske antibiotika eller andre lægemidler anbefalet af lægen. For at gøre det nemmere, køb indgroede tånegle i appen lige. Med leveringsservice vil medicinbestillinger blive leveret til dit hjem med det samme. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Indgroede tånegle.
Healthline. Tilgået 2021. Indgroet tånegl: retsmidler, hvornår du skal se din læge og mere.
WebMD. Tilgået 2021. Forstå indgroede negle -- Behandling.