Doven, sygdom eller vane

, Jakarta – Latah er et fænomen, der ofte findes hos mennesker i Indonesien. Hvis en snakkesalig person bliver overrasket, vil den spontant udsende en række ord eller gentage de ord, som andre har sagt. Hvad får nogen egentlig til at være doven? Og er snakkesalighed bare en vane, der ikke skal behandles? Kom nu, se forklaringen her, okay?

At tale er en sygdom, vane eller kultur?

Citeret fra Kompasiana er snakkesalighed en unik tilstand, hvor den ramte viser ændringer i bevidsthedskvaliteten og abnormiteter i suggestibilitetsniveauet. Læger diskuterer stadig om at sætte snakkesalighed i kategorien lidelse eller sygdom, så at snakkesalighed i øjeblikket stadig siges at være en tilstand. Forskere og læger fra vestlige lande mener dog, at snakkesalighed er en tilstand, der skal behandles, mens snakkesalighed i Indonesien anses for normal, så den ikke behøver at blive behandlet.

Latah er også forbundet med en persons psykologiske tilstand. Latah er klassificeret som Besiddelse trance lidelse, som er en betingelse for at ændre personlig identitet til en ny identitet, hvilket viser sig gennem ændringer i adfærd. Ifølge eksperter findes snakkesalige mennesker ofte hos mennesker, der er udstødt eller undervurderet i samfundet (underdog klasse). Så den dovne tilstand fremstår som forsvarsmekanisme, hvor personen ønsker at tiltrække opmærksomhed eller ønsker at få venner snakkesaligt. Selvom der ikke er mange sikre forklaringer på tilstanden af ​​snakkesalighed, kan det konkluderes, at snakkesalighed er et psykologisk symptom relateret til kultur.

Genkend 4 typer Latah

Handlinger udstedt af dovne mennesker kan variere. Nogle er stadig relativt milde, men der er også dem, der kan skade den snakkesalige person. Her er 4 typer af snakkesalig:

  • kolalia

En snakkesalig reaktion ved at gentage, hvad andre mennesker siger, er også kendt som ekkolali. Årsagen til ekkolali er, at den snakkesalige persons sansesystem, især øjne, mund og ører, er svækket. Normalt kan syge ikke kontrollere reaktionen.

  • Økopraxi

Hvis ekkolali gentager, hvad en anden person siger, er ekkopraxi en snakkesalig reaktion, der efterligner en anden persons bevægelser. Den snakkende type ekkopraxi anses for at være mere alvorlig end ekkolali, fordi den involverer adfærden hos den person, der har den snakkesalige.

  • Koprolalia

Koprolalia er en tilstand, hvor den syge vil udsende ord, der anses for tabubelagte eller beskidte som en reaktion på hans snakkesalighed. Normalt er mennesker med denne type snakkesalig påvirket af miljøfaktorer. Nogle mennesker gør også koprolalia snakkesalig som en joke.

  • Automoatisk lydighed

doven tilstand automatisk lydighed kan betragtes som ret farligt. Folk, der har denne form for snakkesalig, kan udføre ordrer, der er formidlet af andre spontant. Selvom de afgivne ordrer var farlige, var det ikke umuligt, at han stadig ville udføre disse ordrer.

Én person kan have mere end én form for snakkesalig. Snaksomhed kan forårsage forskellige reaktioner, fordi der er forskellige årsager bag snakkesaligheden.

Sådan helbredes Latah

Fordi snakkesalighed er en tilstand relateret til en persons psykologi og adfærd, kan adfærdsterapi være en måde at behandle det på.

  • Kognitiv adfærdsterapi (CBT)

CBT kan være en måde at slippe af med snakkesaligheden, nemlig ved at hjælpe med at ændre den snakkesaliges måde at tænke på. For der kan være gemt den forkerte måde at tænke og føle på hos den snakkesalige person.

  • Adfærdsterapi

Adfærdsterapi har til formål at danne en persons vane med at holde tilbage eller ikke udløse en snakkesalig reaktion, når den bliver forskrækket. Et belønnings- og strafsystem anvendes til at understøtte personens succes.

  • Hypnoterapi

Den mest effektive måde at helbrede snakkesalighed på er at hypnoterapi. Ved at bruge forslag kan hypnoterapi ændre folks adfærd, holdninger og dysfunktionelle vaner.

Hvis du stadig vil vide mere om snakkesalighed eller andre psykiske tilstande, så tøv ikke med at spørge din læge på . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Derudover kan du også købe sundhedsprodukter og vitaminer du har brug for gennem funktioner Apotek levering. Din ordre vil blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent lige nu i App Store eller på Google Play.