Polymenoré, menstruationsproblemer, der gør det svært at blive gravid

, Jakarta – Det er ikke bare en forsinkelse eller en meget lang menstruationscyklus. Faktisk kan forskellige menstruationsforstyrrelser opleves af kvinder. En af dem er polymenoré. Denne tilstand beskriver, hvor en kvinde har en menstruationscyklus på mindre end 21 dage. På den måde vil kvinder få menstruation oftere.

Læs også: Vær opmærksom på de typer af menstruationsforstyrrelser, som kvinder bør kende

Denne tilstand kan være forårsaget af en række faktorer, hvoraf en er stressniveauer. Bør ikke undervurdere den oplevede polymenoré. Denne tilstand kan forårsage forskellige påvirkninger, hvoraf en er fertilitetsproblemer. En kvinde vil have svært ved at kende den fertile periode, så det kan give vanskeligheder med at planlægge en graviditet.

Dette er årsagen til polymenoré hos kvinder

For nogle kvinder er det normalt at have en uregelmæssig menstruationscyklus. Du bør dog finde ud af årsagen til uregelmæssig menstruation, så du kan håndtere denne tilstand ordentligt. Dette vil holde dig fra forskellige sundhedsproblemer, der kan opstå.

Polymenoré i sig selv kan være forårsaget af flere faktorer, såsom:

1.Stress

Stressniveauer, der ikke kan styres ordentligt, kan føre til forskellige helbredsproblemer, hvoraf den ene er polymenoré. Stress kan påvirke hormonernes tilstand i kroppen. Bare rolig, polymenoré forårsaget af stress kan helt sikkert håndteres godt, når du kan kontrollere stress.

2. Seksuelt overførte infektioner

Polymenoré kan også udløses af seksuelt overførte infektioner. Tidlig undersøgelse af tilstanden af ​​polymenoré kan også forhindre seksuelt overførte infektioner i at blive værre. Polymenoré forårsaget af seksuelt overførte infektioner vil generelt være ledsaget af andre symptomer, såsom udflåd fra skeden, kløe i skedeområdet, til en varm fornemmelse ved vandladning.

3. Endometriose

Endometriose opstår, når celler, der normalt dækker livmoderen, findes i andre dele, såsom æggestokke eller æggeledere. Ud over abnormiteter i menstruationscyklussen er denne tilstand karakteriseret ved overdreven smerte under menstruation og samleje. Endometriose kan behandles med kirurgi eller medicin.

Læs også : Uregelmæssig menstruationscyklus? Måske er dette årsagen

Er det rigtigt, at denne tilstand gør det svært at blive gravid?

At have hyppigere og kortere menstruationscyklusser er hovedsymptomet på polymenoré. Tøv ikke med at bruge det med det samme og spørg lægen direkte om de unormale menstruationscyklus, som du oplever. Hvis denne tilstand er ledsaget af overdreven menstruationssmerter hver måned, skal du besøge det nærmeste hospital og foretage en undersøgelse for at opdage årsagen til den tilstand, du oplever.

Korrekt håndtering kan helt sikkert forhindre dig i at få værre forhold. Polymenoré har også et tæt forhold til svære betingelser for at blive gravid. Ægløsning opstår, når æggestokken frigiver et æg. I tilfælde af polymenoré kan dette forekomme tidligt eller uregelmæssigt i flere cyklusser.

Derudover vil personer med polymenoré også have en kortere luteal periode end kvinder med normal menstruationscyklus. Lutealperioden er en af ​​de tilstande, hvor kroppen forbereder sig på en eventuel graviditet. Nå, dette vil gøre det svært for en kvinde at kende den fertile periode, hun oplever for at planlægge en graviditet.

Alligevel har mennesker med polymenoré stadig en chance for at blive gravide. De udførte undersøgelser afgør også den nødvendige behandling. Hvis denne tilstand er forårsaget af stress, så er styring af stressniveauer den bedste behandling.

Læs også : Kvinder har svært ved at blive gravid på grund af uregelmæssig menstruation, hvad er årsagen?

Hvis denne tilstand er forårsaget af andre helbredsproblemer, vil behandlingen naturligvis blive tilpasset den årsag, du oplever. Glem ikke altid at spise sund og nærende mad. Derudover kan regelmæssig motion også hjælpe kroppen med at regulere hormonerne til det bedre.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Polymenoré: definition, årsager og behandling.
Healthline. Tilgået 2020. Polymenoré.
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Polymenoré og unormal uterinblødning.