Ømhed i benene er ikke træthed, pas på gigt

, Jakarta – Har du nogensinde følt dine fødder pludselig blive ømme og smertefulde, selvom du ikke dyrkede anstrengende fysisk aktivitet? Hvis du oplever denne tilstand ofte, skader det aldrig at lave et sundhedstjek, fordi det kan være et symptom på gigt.

Læs også: Hævede ben på grund af urinsyre, kan det komprimeres?

Gigt er en sygdom i leddene, der opstår på grund af høje niveauer af urinsyre i blodet. Hvad er så urinsyreniveauet? Urinsyre vil opløses i blodet og ud med urinen. Men nogle forhold får kroppen til at producere overskydende urinsyre i kroppen, som får det til at opbygge sig i leddene. En af virkningerne af ledsmerter og stivhed.

Genkend symptomerne på gigt

Ikke alene føles det ømt og smertefuldt, niveauet af urinsyre, der ophobes i leddene, udløser hævelser i forskellige led i kroppen. Ud over leddene kan for høje niveauer af urinsyre ophobes i nyrerne og urinvejene, hvilket kan forårsage nedsat funktion af begge organer, hvis de ikke behandles med det samme.

Hvad er så de symptomer, der vil dukke op på grund af høje niveauer af urinsyre i blodet? Rapporteret fra Gigt sundhed Der er flere symptomer oplevet af mennesker med gigt, såsom smerter. Men i begyndelsen af ​​denne tilstand føler den syge ikke smerte, der er ret foruroligende. Over tid føles den smerte, der opstår, ubehagelig og forstyrrer daglige aktiviteter.

Ikke nok med det, smerterne har en indflydelse på kvaliteten af ​​ens søvn. Normalt vil søvnforstyrrelser opleves af personer med gigt, fordi smerterne gør søvnforstyrrelser. Det er ikke ualmindeligt, at syge vågner om natten på grund af den smerte, de føler.

Læs også: Smerter i håndfladerne Tegn på gigt?

Når du mærker den kropsdel, der gør ondt, så vær opmærksom på den del af kroppen, der oplever smerte. Rapporteret fra Mayo Clinic Generelt vil smerten, som personer med gigt mærker, kunne mærkes oftere i storetåen. Ikke kun storetæerne, anklerne, albuerne, knæene, håndleddene og fingrene oplever også ofte smerter på grund af høje urinsyreniveauer i blodet.

Når det gør ondt, er det normalt ledsaget af andre tegn, såsom rødme og hævelse. Personer med gigt vil også have mere begrænset bevægelse på grund af ikke at kunne bevæge leddene normalt.

Gør dette for at overvinde gigt

Bare rolig, gigt kan overvindes ved at tage noget medicin. Behandling kan bruges til at mindske de symptomer, som personer med gigt oplever, og forhindre personer med gigt i forskellige komplikationer, der kan opstå på grund af gigt, såsom nedsat nyrefunktion og tilbagevendende gigt.

Normalt giver læger behandling med brug af flere typer lægemidler for at reducere gigtsymptomer. Derudover kan ændring af en sundere livsstil foretages af personer med gigt, så gigten ikke opstår gentagne gange.

Rapporteret fra Medicinske nyheder i dag , opfylde behovene for vand hver dag kan forhindre forekomsten af ​​gigt. Desuden kan undgåelse af overdrevent alkoholforbrug forhindre gigtramte i at få høje urinsyreniveauer i blodet.

Læs også: 7 sunde fødevarer til at sænke urinsyre

Glem ikke at træne regelmæssigt, så du kan bevare din vægt og undgå overvægt. Fedme kan være en af ​​de udløsende faktorer for gigt. Glem ikke, undgå at spise fødevarer, der indeholder høje puriner, og styr altid stressniveauet i kroppen.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om gigt
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Gigt
Gigt sundhed. Tilgået i 2020. Alt om gigt
Gigtfond. Tilgået i 2020. Gigt